Delitev premozenja
Jaz sem odsel od doma in si ustvaril druzino. Zena mi je umrla. Sem se zakreditiral za 30 let za nakup nepremicnine.
Kredita imam se za 12let. Na hisi je ostal brat. Samski. Mislim da si on druzine ne bo ustvaril. Prisli so z zamislijo on in moji starsi da bi napisali uradno da po smrti starsev ostane brat na hisi to sem vedel. jaz pa imam pravico biti v hisi ce bi potreboval v slucaju kaksne sile. Le zakaj bi potreboval ce imam svojo nepremicnino. In v slucaju moje smrti moji otroci naj nebi imeli pravici oziroma dedovali pri tisti hisi. Jaz se to ne strinjam. Vem da se mu gre za vse da bi imel. Veliko takih primerov je. Da tisti ki ostane doma mu na koncu ostane vse. Nekateri pa placujemo desetletja kredite. Kaksen nasvet. Ker opazam ce bi prislo do tega bi prislo do prepirov z njegove strani. Zame se ne gre za denar.vse zivljenje garam.
Ce mu v primeru pustim vse. Ce pristanejo starsi v dom. Bom moral vseeno placevati dom ceprav bo on vse dedoval?
Pozdravljeni,
v primeru, da je oskrbovanec v domu tudi lastnik nepremičnine, uveljavlja praviloma po njegovi smrti v zapuščinsklem postopku dom do zapuščine, terjatev iz naslova plačanih stroškov oskrbe.
Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
Forum je zaprt za komentiranje.