Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti DELITEV PREMOŽENJA

DELITEV PREMOŽENJA

Moj mož je pred poroko dedoval posestvo. Po poroki sva obnovila hišo z denarjem od prodaje moje garsonjere ( imam kupoprodajno pogodbo). Nekaj računov za obnovo hiše imam shranjenih, ampak ne veliko. Poročena sva 22 let, v tem času je mož bil zaposlen, jaz pa sem doma obdelovala kmetijo (3 ha) in skrbela za dom in 3 otroke.
Mož trdi, da mi ob zazvezi ne pripada nič, ker je on posestvo dedoval in, da nimam dokazil, da sem kar koli vložila v obnovo, ker sem v času trajanja zakonske zveze bila brezposelna. Z denarjem od moje garsonjere sva nadgradila celotno mansardo v kateri živimo in tudi moja mama je veliko finančno pripomogla. Kakšen delež mi pripada ob razvezi? Je to delež od celotnega posestva ali samo delež od obnovljene hiše? Hvala!

Spoštovani,

Predmet skupnega premoženja je le vrednost vlaganj v posebno premoženje vašega moža.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close