deljenje premoženja
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem podedoval polovico kmetije drugo polovico pa moj dedek.Jaz bi rad svojo prodal in me zanima kako se določi kdo je lastnik katere polovice in kako je naprej s prodajo?
Pa kaj je s tabo ? Dedku bi rad prodal polovico rojstne hiše in zemlje?
Matr je to dedovanje svinjarija.Dedujejo ljudje, ki nimajo srca. In nič niso imeli nikoli z garanjem na kmetiji. Ne z ljubeznijo do nje. Pusti dedka pri miru, dokler je tam in še živ.!
Lej, vem kako se to naredi. Pa ti ne povem Povem ti samo, da so dolgotrajni in dragi postopki.
Več boš dal za odvetnike in sodne takse, kot je vredna cela kmetija.
Pozabi! Zaenkrat. Raje pomagaj dedku pri košnji, oranju.., da ne bo vse zapuščeno in neobdelano.
podedovala sva oba in ne zivima na kmetiji , smonpa tudi v slabih odnosih z njim ker je alkoholik in se je ze spravljal na clane nase druzine in bi raje to prodal vredu.ima pa on tam v najemu neko druzino ceprav je polovica mojega jaz ne dobivam najemnine
Aha. To je pa drugače. Najprej bi bilo dobro izvedeti, za koliko oddaja. Brez tvojega soglasja itak ne bi smel oddajat. Potem od njega za začetek zahtevaš polovico najemnine. Pisno. Lahko za 3 leta za nazaj Nato greš zahtevat sodno delitev- v naravi. Če se ne da zmenit, se gre v sodno prodajo in delitev kupnine.
Brez odvetnika ne boš mogel. Za začetek vprašaj še na tem forumu. Vaš link, da ti bo bolj jasno.
Forum je zaprt za komentiranje.