Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Delnice NKBM

Delnice NKBM

kakšno trgovanje?

Ilirika ponuja odprtje trgovalnega računa bodočim delničarjem nove KBM.

pokličeš okoli in vidiš kdo je najcenejši

Kdo pa je najcenejši? če ste se že kaj zanimali….

Sem slišala reklamo, da ti Ilirika brezplačno odpre trgovalni račun. Mene pa zanima ali moram takoj odpret trgovalni račun, ali lahko imam delnice na registrskem računu pri KDD do prodaje ?

lp

Dokler ne veš, kaj boš z njimi, jih imej kar na KDD. ker Ilirika ti bo račun sicer brezplačno odprla, ti bo pa zanj vseeno vsako leto računala stroške vodenja računa. KDD pa ti za registrski račun ne računa nobenih stroškov. Vedeti pa moraš, da ko so enkrat delnice na trgovalnem računu pri borzni hiši, jih nikakor več ne boš mogla spraviti nazaj na KDD.

Šele takrat, ko se boš odločila za prodajo teh delnic, se pozanimaj, katera od borznih hiš ti bo takrat najbolj ugodna, in potem pri tisti odpri trgovalni račun.

Sedaj, ko je znana vrednost delnice – kdaj in na kakšen način bomo zvedeli koliko delnic imamo? Če se 6. že trguje z njimi, bi morali ta podatek vedeti prej.

saj še ni znana

ups, pa res. Sem že vzela zares.Kaj pa mečkajo toliko časa?

ula,
niso vedeli, kaj naj izračunajo: ali večji dobiček za državo ali za koalicijo! Odločili so se za državo, ker če se ne bi tako, bi lahko tudi nekdo kaj očital koaliciji! Ena delnica NKBM je 27 EUR http://24ur.com/naslovnica/novice/gospodarstvo/20071204_3111740_60075387.php
na borzi trgovati pa se zna pod to ceno (na začetku), ki so jo plačali kupci v tej predprodaji (!?), saj naj bi (teoretično), večina naroda bila brez denarja vsaj 6 dni.
Prevara ali normalen način prodaje: živi bili pa videli! Nekdo bo sigurno imel dobiček iz te javne prodaje, kdo, bomo pa še ugotovili!

res je….upam, da bomo tudi mi kaj imeli od tega.

ulla,

osebno pričakujem, da bodo delnice zrasle, predvidevam vsaj 50% do septembra, samo za sam začetek kotiranja sem malo skeptičen.

Kaj je zdaj to – politični forum?

Sem mislil, da v tržnem gospodarstvu veljajo drugačna pravila, sedaj pa nam na forumu Finairanje želijo prodati drugačno zgodbo?

ejga,

a to, da je Gantar dobil večji, celo prevelik delež (preko 2%), pa ni politična kuhinja, ali vsaj neenako obravnavanje kupcev?
Jaz sem pričakoval, da bodo narodu dali celo delež nad pol skupnega števila delnic in da bodo znižali ceno, ker tako ali tako, ne gre iz njihovega lastnega žepa. S tem bi se dobro zapisali pri fizičnih kupcih in s tem bi mogoče kapnil kakšen dodaten glas na naslednjih volitvah.
Šele ko je stvar enkrat na borzi, potem velja tržno gospodarstvo s tem, da majo veliki igralci pač prednost in lahko včasih tržne razmere sebi malo prikrojijo.

Hej, imate kakšno sugestijo kdaj prodati delnice? Kar rastejo…saj sem vesela, toda kaj mislite, se je cena že povzpela na max ali ne?

Septembra je planirana prodaja drugega dele državnega lastništva, mislim pa, da zna cena takrat cena prilesti do 70, ali celo čez, vsekakor pa spremljaj dogajanja.

Pozdravljeni!

Zdaj še ni čas za prodajo. Delnica ni dosegla maksimuna in tudi zato, ker v septembru 2008 dobite za vsakih deset delnic še eno dodatno brezplačno delnico. Za enkrat tudi ne vidim boljše alternative.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ja, res ni bil čas za prodajo. Ga tudi ne bo nikoli več.

New Report

Close