Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Delo in Ime rože

Delo in Ime rože

Ste dobili danes Delo s knjigco?

Jaz ne, pa sem se na teren odpravila že malo po osmi! Malce dvomim, da so jih imeli kaj dosti, ker so trgovino odprli ob 8.00, pa pol ure za tem ni blo nobenga dela več…

jah, mal pa sm razočarana…

toliko dviganja prahu za knjige, ki jih ni…

naslednjo sredo štartam ob 7.00. Bomo videli, če bo kaj drugače!

Veselo branje!

Ja, en velik nateg. Prodajna mesta so dobila le omejeno število izvodov, ki jih je zmanjkalo takoj po sedmi uri. Se mi njihovi oglasi zdijo zelo zavajajoči: VSAK, ki kupi Delo, dobi knjigo…

A res? Pri nas so jih imeli pa še pred eno uro, ko sem šla v trgovino.
Pa, ker nisem videla reklame me še zanima če bo ta akcija še naprej vsako sredo, pa če bodo dali še kake druge knjige?

Ja, vsako sredo bodo druge knjige. Naslove si lahko ogledas na http://www.delo.si/knjige

Aja, knjige so res hitro posle, ampak kaj ste pa drugega pricakovali?? Se zastonj je bila.

Vsako sredo bodo res druge knjige, ampak ne zastonj, temveč za 990 sit. Tako da takega navala, kot je bil danes, ne bo.
Meni se tudi zdi, da je bilo pričakovano, da bo knjig kmalu zmanjkalo. Ljudje valda vzamejo (vzamemo) vse, kar je zastonj. Tudi, če ne rabimo. Sem pa slišala na tvju, da je nekdo v trafiki kupil tudi 7 izvodov Dela naenkrat. Sej vem, da je njim čisto vseeno, damo da prodajo naklado, ampak to se mi vseeno ne zdi lepo. Sej prodali bi ga itak, ostal jim že ne bi, samo 6 ljudi bi bilo še zadovoljnih namesto enega.

Mi imamo delo naročeno, pa ga včetaj niso dostavili.

Jaz sem šla takoj po sedmi uri po vseh trafikah v mestu, a je knjig že pred sedmo zmanjkalo, saj trafike odpirajo ob 6.30. Zato sem se šla kar utaborit pred Mercatorjev Hipermarket, ki ga odprejo ob 9.00. Kmalu se je nabralo toliko ljudi, da knjig po petih minutah ni bilo več. Imeli so le pedeset izvodov, tako je vsaj rekel prodajalec. Kdo ve, koiko knjig je ostalo pod pultom za zaposlene v marketu.

Sej na televiziji so tudi spraševali trafikante, koliko izvodov imajo, in so vsi govorili tam nekje 50-70. Meni se to sicer zdi hudo malo, ampak kaj pa jaz vem, morda je pa to še vedno veliko več kot ponavadi. Rekli so, da so natiskali 3x večjo naklado, kot jo ima ponavadi sredino Delo.

Jaz sem prišla v trafiko ob 6:20, pa sta jim ostala samo še 2 izvoda (na vidnem mestu), prodajalec je rekel, da je imel vseh skupaj naročenih 20 knjig. V eni drugi trafiki pa so že v torek rekli, da jih bodo imeli le 10. Sem tudi videla ljudi s kupi knjig…5, 6, vendar mislim, da so te ženske kupile časopise še za druge kolegice…, ker se tem ni dalo tako zgodaj zbudit. Po mojem 75% teh knjig, za katere smo se vsi “grebli” sploh ne bo prebranih.

Zgleda, da je naš Mercator čisto neobljuden:)).

Kje pa živiš?

Moj mož je v Mariboru (center) iskal Delo s knjigo od 6:30 zjutraj, pa so mu rekle ženske po trafikah, da so dobile le par knjig (5??). Pa da so ljudje že ob 6:00 po okencih trkali, ena od prodajalk je rekla, da je, takoj ko je trafiko odprla, prišla soseda in kupila vse izvode s knjigo. Pa v Mercatorjevi trgovini je ena pred njim vzela tri in jih je zmanjkalo. Potem je šel še v Europark, kjer se je, ko so ga odprli, proti trafiki zapodilo kakšnih 50 ljudi iz vseh smeri. Ko je to videl, je mislil kar mimo it, mu je bilo že vsega dovolj. Sva pa k sreči vseeno dobila knjigo. In jaz sem jo želela, ker bi jo rada prebrala-če ne prej, pa na dopustu, ni mi pa jasno, kaj počnejo tisti s 5 ali več istimi knjigami. Je res treba toliko “nagrebst” samo zato ker je zastonj?!
Sam časopis so imeli še popoldne, ampak knjig je pa že zjutraj zmanjkalo.

Pri Ruskem carju(Ljubljana).
Imam knjigo doma, čeprav sem Delo kupila šele okoli 6ih(zvečer). Nimam pa pojma kako je to mogoče, glede na to kar slišim in berem (mogoče so pa še eno pozno naklado naročili???).

Katere Delove knjige se splača naročiti iz seznama?

Mi smo naročeni na Delo in so nam knjigo dostavili že ponedeljek popoldne, zraven pa še seznam 30 knjig in naročilnico. Če vzameš komplet ali paket, ti dostavijo brezplačno, če pa naročiš posamezne knjige, so tudi po 990, plačaš pa še 100 sit za dostavo vsake.

Joooj, vceraj sem slucajno zavila v knjigarno ValeNovak v Kranju in imajo se dovolj izvodov! Seveda sem se takoj ‘opremila’…tko, da ce ste z gorenjskega konca, se splaca!

Tisti, ki ste pogledali seznam… Katere knjige se splača imeti? Je katera posebej zanimiva, privlačna? Prosim… Nimam denarja za celo zbirko.

Vse je stvar okusa – odvisno kaj ti je vsec – so pa sami klasiki takorekoc, od Hesseja, Hemingweya, Millerja itd…gre za knjige, ki so ze zelo dolgo razprodane in jih nikjer ne mores vec kupiti oz. lahko, vendar za precej visjo ceno! Poglej na http://www.delo.si, morda imajo napisan celoten seznam, sama ga na pamet zal ne vem.

http://knjige.delo.si/vrhunci_vstop.htm

Mislim, da bo tole zadoscalo!
LP!

Ta akcija je popoln nateg, še niste opazili? Delo še naročenih izvodov tisti dan ni prinesel! Sploh pa: a je treba imet knjige doma, če so zastonj ali poceni. Vse te naslove si lahko izposodiš v kateri koli knjižnici in jih prebereš. Če pa zbirate knjige za darila, bo pa vsak vedel, da podarjaš že podarjeno stvar. Bzv!

Ej, oprosti, ampak za nekatere bibliofile jo to bolj ali manj dar z neba. Eni imajo pač v lasti Biblijo, eni pa svetovne klasike. Zakaj bi bil to nateg, pojma nimam. Sej nihče ni tako naiven, da ne bi vedeli, da je to promocijska akcija za Delo, ampak meni je to čisto postranskega pomena. Naj kar reklamirajo in bolje prodajajo svoj časopis s pomočjo knjig, bomo vsaj vsi na boljšem!
Da pa kdo izmed naročnikov ne bi dobil svoje knjige, pa še nisem slišala. Sem pa slišala za primer, da ljudje niso hoteli knjige, ker sploh niso vedeli zakaj se gre in so mislili, da jim hočejo spet vsiliti nekaj, kar samo izgleda zastonj, pa bodo morali potem vseeno kaj plačati.
Nekateri so pač preveliki skeptiki.

Sem popolnoma istega mnenja. Nekateri imamo radi svoje knjige. In zatem stoji povsem preprosta filozofija. Nekatere, predvsem starejse knjige so ze tako utrujene od stotine ročic, ki so obračale liste, da dobim orav fizičen odpot. Poleg tega nekatere že smrdijo. Če se le da si knjižnici izposodim čim novejši izvod. Izjave, da je knjige brezveze kupovati, ker da so itak v knjižnicah, je pa čista skopost. Saj niso vse tako zelo drage, marsikaj se lahko dobi že za 3000 – 4000 sit.

ojej, kaj pa vem, tiste, ki so mi zanimive, že imam …
mogoče v swannovem svetu. bom lahko tisto, ki sem jo sunila v eni knjižnici, nazaj dala

Da naročniki nisi dobili svojih izvodov – čisto dejstvo in samo knjige, tudi cajtnga ni bilo. Potem ti pa pojasnijo, da je bilo “malo zmede”. Mene bi veselilo, če bi nagrabljene knjige res brali, bi se to Slovencem kje poznalo, a ne? Sicer pa, bomo videli.

Hm, mi smo narocniki, pa smo dobili izvod ze v nedeljo, ob dostavi Nedela.

New Report

Close