Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Delo med porodniškim dopustom

Delo med porodniškim dopustom

Pozdravljeni,

naslednji mesec nastopim porodniški dopust. Sem redno zaposlena, pogodba za nedoločen čas. Odprt pa imam t.o. “popoldanski s.p.”, nisem davčni zavezanec. Zanima me, ali lahko prek “popoldanskega s.p.” izdajam račune v času porodniškega dopusta in dopusta za nego in varstvo otroka.

Želela sem namreč ta s.p. “zamrzniti” za čas trajanja moje odsotnosti, ampak so mi pojasnili, da to ni mogoče. Lahko ali s. p. zaprem ali ga imam še naprej odprtega, kar pomeni, da moram plačevati prispevke. Zanima pa me, ali lahko tudi izdam kakšen račun. Računovodkinja (ki ni pravnica) pravi, da ja, le da naj pazim pri potnih nalogih. Pri teh naj pot ne traja več kot 8 ur, saj mi drugače lahko “očitajo”, da ne skrbim za otroka in mi vzamejo nadomestilo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Tina

Spoštovani!

Popoldanski s.p. je namenjen manjšim poslom, porodniška je vezana na redno zaposlitev in je nadomestilo plače, kar pomeni, da popoldanski s.p. lahko ostane in mamica kljub temu prejema nadomestilo in plačuje prispevke za popoldanski s.p.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Torej, če prav razumem, lahko normalno poslujem prek popoldanskega s.p.-ja ves čas trajanja porodniškega dopusta in dopusta za nego in varstvo otroka?

Hvala in lep pozdrav,
Tina

Spoštovani!

Tako je,normalno lahko poslujete preko popoldanskega s.p.-ja ves čas trajanja porodniškega dopusta.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close