Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delo na Hrvaškem? Se splača sploh?

Delo na Hrvaškem? Se splača sploh?

Bi sla delat poleti na Hrv morje. Pa me zanima, če kdo ve, a se moja plača potem dodatno obdavči še  v Slo in ob že nižji Hrv plači dobiš še visji slovenski davek gor?

Odjavi slovensko davčno rezidentsvo in odpri doo na Hrvaškem. Naj Holob in Boštjančič strižeta ostale ovce, ne tebe.

Dodatno je plača obdavčena pri nas samo v primeru, da je po naši zakonodaji višja dohodnina, drugače ne.

Je pa potrebno naredili dohodninski prijavo.

Predvsem bi se rada popoldne namakala.

Kaj pa prispevki? V glavnem, prihodke boš morala prijaviti in Furs ti bo izdal odločbo. V kolikor si na Hrvaškem plačala manj davkov kot bi jih ob enakih prihodkih v Sloveniji, ti bodo naložili plačilo razlike. Če pa si plačala enako ali več, potem doplačila ne bo.

ogromno ljudi od vse povsod hodi sezonsko delat na hrvaško obalo. In to že več desetletij.

A kdo ve ali je mogoče opravljati tam dijaško oz. študentsko delo?

Na kakšen način se to uredi?

Odvisno. Če je denar na roko, smo le na Balkanu, potem te ne briga nič. Še manj pa bo za to vedel slovenski furs.

Odgovor na objavo uporabnika
bbbbb702, 17.03.2025 ob 21:04

Odvisno. Če je denar na roko, smo le na Balkanu, potem te ne briga nič. Še manj pa bo za to vedel slovenski furs.

SAmi balkanci. Samo kradli bi.

ja moraš, preverjeno, imam isto prihodek na Hrvaškem in ga prijavim v slovensko dohodnino (hrvaški FURS javlja v Slovenijo vse prihodke) ter mi obračunajo razliko v obdavcutvi med državama . Opcija je,da odpreš na Hrvaškem obrt, potem pa ne rabiš v Sloveniji nič javljati ker je to samostojni pravni subjekt.

Odgovor na objavo uporabnika
Snežko Simič, 17.03.2025 ob 14:44

Odjavi slovensko davčno rezidentsvo in odpri doo na Hrvaškem. Naj Holob in Boštjančič strižeta ostale ovce, ne tebe.

Ne rabi odpirati d.o.o., lahko odpre obrt, to ne podobno kot pri nas s.p.

Za tiste dva meseca na leto se ne splača odpirat ničesar. Hrvaška že tako nizka  plača se ti se še  zmanjša zaradi Slo visjih davkov.

New Report

Close