Najdi forum

Delo na ladji

Zanima me,če je kdo že delal na kakšni ladnji z turisti.Gre za natakarje,fitnes inštruktorje,maserje..koliko zaslužijo?,izkušnje dobre ali slabe….meni je želja da bi videl čim več sveta,zraven tega pa nekaj tudi zaslužil…
hvala za informacije
lp bostjan

Odvisno predvsem od tega na kaksno potnisko ladijo se bos vkrcal. Npr. delo na evropskih potniskih ladijah je bistveno manj placano, kot pa na tistih ki npr. plujejo v karibskem bazenu. Osebno imam izkusnje predvsem z tistimi, ki plujejo v karibskem bazenu – place za nastete pozicije dosegajo nekje 2000 USD, ceprav se obicajno pogodba podpise le za 50 USD. Vse ostalo so napitnine, ki pa so tam obvezne, pa naj se slisi se tako cudno. Vsak delavec dobi tudi Crew Pass, to je dovoljenje da zapusti ladijo, ko je le-ta v pristaniscu. Seveda se od ladije ne sme oddaljiti vec kot 2-3 kilometre. Tudi osebno se ze dalj casa ukvarjam z zaposlovanjem predvsem natakarjev, pomocnikov kuharjev, sobaric,… na potniskih ladijah, zato ti lahko postrezem z celo paleto koristnih podatkov. Vecina ljudi, ki se je odlocila za tovrstno delo je bilo zadovoljnih, nekateri so se celo veckrat vracali. Se enkrat poudarjam, da zgoraj navedeno velja za potniske ladije, ki plujejo po karibskem bazenu, do Aljaske,…Z evropskimi potniskimi ladijami imamo slabe izkusnje, predvsem z grskimi in italijanskimi. Place so nizje, zamujajo z izplacili, pogoji dela in samega zivljenja so slabsi,…Zato so na omenjenih ladijah zaposleni predvsem Turki, Azijci, Rusi, Bolgari,…Za vsa morebitna dodatna pojasnila, mi lahko odpises na e-mail, poklices po telefonu:040 620 034, ali pa se oglasis osebno v nasem podjetju.

Hvala ti za odgovor..Kje pa imas svoje podjetje oz kam gres na kaksni razgovor.Pred kratkim je bil ta razgovor v Kopru,samo sem ga zamudil,tako da mi je malo zal.Ok saj ni panike.Torej ti predlagas bolj karbski del potovanje.Baje sem slisal da sedaj ni dober čas za ladjo,predvsem zaradi terorističnih grožnjah in lažnih bombah na Ameriški celini.Imam namreč prijateljico,katera je bila pred kratkim na razgovoru(v Kopru) in je bila sprejeta,tako da sedaj že ima podpisano pogodbo.Najprej mora it v Anglijo na dodatno izpopolnjevanje(caa 4-6 tednov),kasneje pa ima zagotovljeno delo na ladji…Kaksen je tvoj komentar?

Hvala!
L.P.
Boštjan

Določene družbe želijo osebno videti kandidate in z njimi opraviti razgovor. Ni pa vedno tako. Mi npr. sami ocenimo kandidate, res pa je, da imamo ža kar nekaj let izkušenj na tem področju in nam ladijske druzbe zaupajo. Kar se tiče bojazni zaradi teroristicnih napadov, osebno menim, da ladije niti niso tako ogrožene. Večina ladij je namreč registriranih na Bahamih, Liberiji, Panami,… Kar se tice strokovnih usposabljanj se lahko pohvalim, da bo nase podjetje prvo v Sloveniji, ki bo v kratkem organiziralo takšna usposabljanja oziroma predpripravo za delo na potniških ladijah. Npr. ladijski način serviranja je le malo drugačen od klasičnega, zato je prav, da natakarje o tem tudi poučimo. Naša agencija pa se nahaja na Celovški 136, Ljubljana.

Živjo!

Prebrala sem Vaš opis teh del. Zanima me kdaj so roki za prijavo za razgovor in koliko časa je pogoj da ostaneš na taki ladji.
Sicer pa, ali ima Vaše podjetje kakšno brošuro o tem.

Hvala za response.

Anita
Razgovor opravimo z vsako stranko individualno, zato ga lahko opravimo kadarkoli. Rok vkrcanja na ladijo je 1-3 mesecev po razgovoru, pogodbe pa so šest mesečne, če pa bo delodajalec zadovoljen z vami, pa se lahko tudi podaljšajo.
Več informacij o tem pa lahko najdete tudi v naši brošurci.

Da še naredimo malo reklame,povej točen naslov veše firme in kdaj imaste odprto za stranke,da vas lahko obiščem.

L.P.
Boštjan

Ker smo večkrat vsi na terenu bi bilo najbolje da najprej pokliceš po telefonu 015152035, ali 040 620 034, da se dogovorimo za sestanek. Načeloma pa smo za stranke odprti od 8.00 pa do 15.00h.
Lep pozdrav!

Lep Pozdrav vsem!!
Rajmund1 jst bi te pa prosil če mi lahko pojasniš oz odgovoriš na par vprašanj.
Glede dela na ladiji.
Kakšna dela vse lahko zbiraš (pomivanje posode,strežba)ali obstaja še kaj drugega in ali si manj plačan če naprimer pomivaš posodo kot pa če bi stregel.
Pomoje se lohk posloviš od napitnin če pomivaš posodo:), ampak vseeno naj ne
bi zaslužil malo.Koliko okvirno dobiš če strežeš in koliko če pomivaš posodo.
Na neki strani o tej temi sm prebral da baje dobiš tut svoj e-mail telefoniraš lohka prek satelita 5-10$ minuta.A je to res?
Kako je s tem da predčasno prekineš pogodbo ali ti sploh priznajo delo in ti plačajo.Ali je sploh to možno.Al še kero kazn plačaš pol.
In pa se to da si sprejet iz kere evropske luke štartaš in ali si prepuščen na nemilost in moraš sam priti do tja ali agencija v sklopu ene runde pošlje več kandidatov iz slovenije tako , da maš vsaj s kom it ker večina jih nima iskušenj z letališči,tujino itd..
Hahvaljujem se ti za morebitne odgovore!

Pozdravljen Matto

Kar nekaj novih vprasanj si mi zastavil. Dejstvo je, da ima ladijski natakar večjo plačo od pomivalca posod. Tudi kriteriji so veliko strožji za natakarja kot za pomivalca (t.j. pasivno znanje ang. jezika, starostna omejitev, zunanji izgled, predhodnje izkušnje,…) za pomivalca vse to ni potrebno. Plače se na splošno razlikujejo tudi po tem, kje ladija pluje (npr. ladije v sredozemskem morju imajo nizji standard, kot pa ladije, ki plujejo v karibskem morju). Torej razlika med pomivalcem posode in natakarjem je več kot očitna, prvi redko doseže več kot 700 USD, medtem ko plača slednjega običajno presega 1700 USD na mesec. Toda ne drži me za besedo. Te plače so okvirne, veljajo pa na ladijah, ki plujejo po karibskem morju, so pa tudi razlike od ene do druge ladijske družbe. Dejstvo je, da ima pomivalec fiksno placo, medtem ko je natakarjeva bazirana na napitninah /ki so tam obvezne/. Skratka o tem bi lahko še veliko napisal, kmalu dobimo tudi video posnetke druge reklamne materiale iz ZDA, ki si jih boš lahko ogledal v naši agenciji. Pa še glede pogodb: če jo prekineš predčasno, kar se tudi zelo pogosto dogaja, ti ladijska družba preprosto ne povrne potnih stroškov, ki si jih imel do pristanišča, kjer si se vkrcal na ladijo, pa še vrnitev je na tvoje stroške. Drugih sankcij ni. Potuje pa se običajno v skupinah 3-5 kandidatov, se pa tudi zgodi, da kandidat potuje sam in sicer v naših primerih do Miamija /Floride/, na letališču pa kandidate v vsakem primeru počaka nekdo iz ladijske družbe. Nastanitev v hotelu do vkrcanja na ladijo pa je na stroške ladijske družbe.
Mislim, da sem ti odgovoril na vsa vprašanja.
Vso srečo!

Tnx za info oz obrazložitev Rajmund1 !!!
Zdej me pa zanima še ena zadeva.Ali imaš pred pričetkom oz med samim delom na začetku kaj priprav-uvajanja.Al kar takoj prvi dan začneš z prvo mizo ki jo vidiš.In kaj se zgodi ko se ti pladn razleti po jedilnici ali kakšnega miljonarja močno zaliješ iz alkoholom.Te vržejo iz ladije ali te premaknejo na nižje delovno mesto.

Tole je pa zello zanimiva tema.

Jz bi šou takoj delat na ladjo za pol leta 😉 drgač sem zaučen za kuharja in natakarja 😉 največ mam pa izkušnje s Strežbo ;)Drugače nimam pojma v angleščini rajši bi šov za pomivalca ali za čistilko 😉

saj me v bistvu ne moti in niti ne zanima, ampak ni pa mi jasno, kako lahko nekdo, ki piše, da se resno ukvarja s tem in se gre nekega delodajalca, vztrajno piše ladIja in ne ladja..zase vem, da nikoli ne bi šla na razgovor k taki osebi..pa brez zamere, čist nič osebnega..

eh, sem hotela veliki I napisat, pa je prišel ven zmazek 🙂 ….vztrajno piše ladija, namesto ladja..

Ne nasedajte, ljudje! Delo na ladji je zelo slabo plačano in treba je garat kot suženj. Tudi jaz sem bila izbrana, ko sem bila na razgovoru, a sem se kaj kmalu premislila, ko sem preračunala, koliko moraš plačat in vložit, in kolikšna je plača.Zaslužek imajo samo posredniki; predvsem taki, ki nočejo navesti svojih podatkov. Ni računice, si izkušnje raje poiščem drugje

končal semšolo pa bi zelo rad delav na ladji zanima me kaj vse rabim da lahko začnemz delom. angleško sicer neznam bogve kaj ampak če bi se kaj naslo bi pa bil zelo vesel.

mene osebno najbolj čudi zaupljivost ljudi

če recimo preverite naslov celovška 136, je to očitno nek blok, telefonska št ni prijavljena, mobi št je bila preko neta najdena samo v tem oglasu………

no ja igra se na naivnost folka…tale tudi slovensko ne obvlada ravno.))

La liberté d'expression n'est pas appréciée ici, malheureusement. Attention!

V Kopru je firma INVERMORE SHIPPING, ki se že kar nekaj let ukvarja z posredovanjem dela na ladji….telefona žal nimam…
To ni reklama, ampak poznam kar nekaj ljudi, katerim so zrihtali delo na ladji in so bili zelo zadovoljni…..

Sicer pa imam kar nekaj izkušenj z križarjenji ( na srečo kot potnik )….na ladji se da kar dobro zaslužit, in če si priden lahko kar nekaj privarčuješ…..plača je približno 2.000 – 3.000 USD….npr. sobarica ki pospravlja apartma-je ( suite ) dobi tudi do 4.000 USD, saj so tam boljši gostje in pustijo več napitnine….hrano in prenočišče imaš na ladji, pa še bonus cca. 200 USD dobuiš za porabit na ladji…..
Sicer pa je odvisno od ladijske kompanije in ladje……

No, tele zadnje so pa napačne informacije o plačah. Sem bila na sestanku v KP, in če potegnem črto, te pride več stroškov kot pa dobiš zaslužka. Obrne se ti šele po kakšnem letu, pod pogojem, da zdržiš na začetku vsaj 6 mesecev na ladji. Ni računice, dolar je prenizek, plače zbija konkurenca z Vzhoda, ki je pripravljena delat za drobiž.

pozdravljeni.Mene pa zanima kaj naj pričakujem od razgovora,ki ga imam v petek v Kopru in sicer za delo shop-assistant.Ima mogoče kdo kake izkušnje ki je opravlhal to delo.Kak nasvet bi bil več kot dobrodošel,hvala.

Jaz sem na ladji delala pred 7 leti. Imela sem 18 let, delala sem v baru na krizarki pozimi v Karibih, poleti v Sredozemju.Nacrtovala sem ostat eno sezono 6 mesecev da zasluzim denar za faks. Placo sem imela 55 dolarjev ostalo procento od prodaje in napitnine. Zasluzek se mi ni zdel velik, vendar sem zelela videt nekaj sveta in zasluzit. Na zacetku je bilo kar tezko, bila sem edina slovenka, pa tudi privilegije dobis s casom. Na zacetku sem delala en mesec v baru kjer je bilo full malo prometa in odprto cez dan ko smo bili v pristaniscu, tako da sploh nisem sla z ladje. Prvo mesec sem zasluzila malo.Potem so sle stvari bolje.Na ladji imas moznost hitro napredovati, ce pokazes zanimanje in voljo do dela, ker je full ljudi ki pridejo zaradi lahkega zasluzka( ka ni) in ker mislijo da bodo na krizarjenju kot gostje. Tako da se personal veckrat menja in ce si resen se ti stvari obrestujejo. Po 6 mesecih sem koncala pogodbo in potem delala 4 leta studija samo poleti, po faksu se eno leto stalno in sedaj delam se vedno za ladijsko druzbo v organizacijo izletov. Zaposlena sem v pisarni v Grciji, grem pa veckrat na pot in spremljam skupine na krizarjenjih.
Upam da bo komu pomagala moja izkusnja… Jaz sem zacela tudi preko agencije iz Kopra,ne vem imena ker je slo full let mimo. Je pa preko agencije najlazje ker to organizirajo razgovor. Drugace moras na razgovor v Genovo ali katero vecje evropsko pristanicse….
Srecno

Kako pa je potekal razgovor za službo? Na čem je bil recimo poudarek-predhodne izkušnje? A moraš narediti kakšen psihološki test ( recimo: če greš za natakarja, da nisi ravno hitro vzkipljiv)
Kako pa je z jeziki? A moraš prinesti kakšno potrdilo ali opraviš kakšen test?

Upam, da nisem napisala preveč vprašanj.

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

čaw! jest si ful želim it delat na ladijo! star sm 20 let, mam narejeno sredno šolo, izkušne v strežbi, komunikativn, veselje do dela s strankami, zelo jeklene žiuce in tekoče govorim angleščino! rd bi vidu svet in pri tem zaslužu tut neki dnraja! a mi lahk kdo predlaga na koga naj se obrnem in mi tut mal puve kuko pa kaj glede strežbe na ladiji.

hvala za informacije!!

igla in anita_dr, lahko kaj več povesta o razgovoru?
igla o kakšnih stroških govoriš? Kakšna je kaj plača?
Če je bil kdorkoli pred kratkim na razgovoru v Kopru, bi prosila za kakšno informacijo.

Hvala

New Report

Close