Najdi forum

Delo na ladji

Sem delal pred kakšnimi desetimi leti pri Celebrity cruises na ladji Galaxy – natakar.Vse pa se je začelo z razgovorom v Kopru, najprej z našimi posredniki in nato še z agentom iz Floride.Vsa posredovanja,zdravniški pregled za mornarje ter povratno letalsko karto sem si moral financirati sam.Pogodbeno plačilo je bilo 50USD/teden.Ostalo so ti plačali gostje kot napitnino.Čeprav smo se v Sloveniji dogovorili za delo na Karibih, me je agencija po prihodu na Florido napotila na Aljasko.Razlika ni samo v KM in temperaturi temveč tudi v količini dela.Gostje so bili skoraj ves čas na ladji in s tem je odpadel tudi kakršen koli prosti čas.Vstajal sem ob 5.30 ter hodil spat ob 00.30 – 7 dni na teden.Enkrat sem dobil celo DAY OFF (oproščen strežbe kosila).Z uspešno opravljenim delom sem pridobival vsak teden še dodatne mize in s tem goste (dolarje).Maksimum ki sem ga dobil v enem tednu je znašal 700USD.Sliši se veliko, dokler zneska ne deliš z vsemi opravljenimi urami.V takratnih tolarjih sem naračunal cca.150sit/uro (v Sloveniji je bil takrat minimum 300sit/uro).Na ladji so prevladovali južno-američani in vzhodno-evropejci, ki so ves prislužen denar sproti pošiljali domov, za vzdrževanje družinskih članov.Po treh mesecih sem imel dovolj – zateklih nog in krvavo rdečih oči.Pobral sem denar in se en teden rehabilitiral na Miami South Beach-u.Vrnil sem se s pozitivno ničlo.

Poskusite raje kot posredniki!!!Naredite spletno stran, prilepite nekaj lepih slik z Bahamov in napišite, zaslužek nekaj 1000USD.Ko bo mladina nasedla, se povežite z agenti iz Celebrity Cruises, Carnival Cruises,…. ter s provizijami in nagradimi križarite kot njihovi posebni GOSTJE!!!!!

Pozdravljeni zanimam se za delo na ladji kot kuhar če ve kdo kaj o tem mi naj napiše na e mali tvacun@gmail.com lp

Pozdrav!

T agencija iz Kopra išče kndidate za delo na ladji. Oglas imajo na http://www.mojedelo.com!

Časi, ko se je na ladji dalo kaj zaslužit, so že mimo.

http://www.mojedelo.com/seeker/job/default.aspx?q=&r=53

Zanima me kulk plačajo maserje na ladj , možnosti zaposlitve preko študentskega servisa ter ali so potrebni še kakšni dodatni pogoji , ki jih mora maser ispoljnevat , da lahko prične z delom na ladji. Lahko mi pošljete tudi sms na številko : 031 353 996 ali pa me pokličete sem dosegliv. Res
me nujno zanimajo te informacije za dodatne informacije pa mi lahko tudi poveste! V naprej se vam lepo zahvaljujem in upam v nadaljno sodelovanje. LP Tilen.

Tilč preberi odgovor GALEB2, pa ti bo vse jasno. Mar ne razumeš da so eno obljube, drugo pa dejstva. Ne sanjaj z odprtimi očmi milione..in ne nasedaj govoricam ob šanku. Vprašaj svoje starše, kaj menijo o tvojem odhodu tako daleč. Kar se masaž tiče pa tole: najprej ti bodo vse obljubili, na koncu boš pa pomival posodo ali palubo, da se boš sploh lahko vrnil domov. Poišči si delo bližje, predvsem doma pa ti bo precej bolje. Mnogi svojih zgodb sploh niso napisali, ker se jih nočejo niti spominjati.

Na ladji sem delala eno pogodbo v shopu. Ladja je bila evropska, ujela sem dve sezoni- Mediteran+Karibe. Naj vam povem, da se na ladji gara. Preden greš moraš biti dobro fizično in predvsem psihično pripravljen. Na ladji je popolnoma drugačno življenje kot na kopnem. Pričakuj zmešan bioritem, slabosti zaradi razburkanega morja, tečne goste. Plačilo je glede na obseg dela porazno. Poleg tega moraš na ladji vedno opravljati še druge stvari izven delovnega časa.. razne treninge, by..by line ( 4 ure mahaš gostom v pozdrav ob odhodu v uniformi pri +40″C ) in podobno. Za to nisi nič posebej plačan! Tega ti nobena agencija tega ne pove. Agencije zaslužijo od tebe in od ladijskih družb.. poleg tega imajo še druge ugodnosti.. zastonj križarjenja.. Povejo pa ti, da moraš imeti za gala večer “posebno gala obleko”.. Vzela sem s sabo maturantsko obleko + salonarje.. Napaka!!! To pomeni, da boš v tej obleki delal!! Noge so mi odpadle in počutila sem se kot teslo.. s prvo pošto sem vse skupaj poslala domov!!
Dobra stvar je, da moraš na ladji izkoristit vse možnosti.. Če samo delaš in spiš.. bolje da ne greš! Čimveč časa moraš preživeti zunaj, družiti se z ljudmi, obiskati čimveč krajev ipd.. Jaz sem izkoristila vse možno, videla veliko, asistirala pri izletih- da mi jih ni bilo treba plačat..
Uglavnem.. delo na ladji je za zelo odprte, prilagodljive in močne osebnosti. Mamini sinčki in razvajene barbike.. odpadejo..

Pa še en komentar za Gizma zgoraj!
Pa ti misliš, da bi mi šli delat na ladjo.. če bi se dalo v Sloveniji kako primerno službo dobit? Pa kje ti živiš? Verjetno si že v pokoju, da take kvasiš! Imam dobre reference, izobrazbo, izkušnje.. pa v Sloveniji žal ne morem in ne morem izkoristiti svojih potencialov! Vsaka izkušnja ti nekaj da, predvsem pa če greš v svet.. malo ven iz te zatumpane Slovenije.. kjer vsi mislijo kako smo napredni in kul ampak še nažalost daleč za leseno žlico.. pa da ne govorim o tajkunih, korupciji in tihih vodah, ki so izžele narod do konca..

-sej človek sploh neve komu verjeti,eni razlagajo o bajnih dobičkih drugi pa kontra!!!???
A je mogoče da to naše agencije pobirajo in da se dejansko da zaslužit če greš na razgovor direkt?

Delo na ladji me zanima-vendar vedno man ob branju teh komentarjev.

Strinjam se z zvezdanko. To ni delo za sincke in barbike. Delam ze 3 leta kot head waitress za Carnival Cruise Lines, in naj vam povem, da ni nic prijetnega. Place so vedno manjse, ker vse kar zasluzis je napitnina od gostov, ki je vedno manjsa in manjsa. Kar je zvezdanka napisala je vse resnica in tisti, ki bi radi sli na ladjo, naj nodro premislijo kako in kaj! Septemba grem nazaj na ladjo se enkrat, ker v zadnjih 8 mesecev kar sem V Sloveniji nisam mogla dobit sluzbo. Ko pridem nazaj, pa se odpravim v Anglijo, ker za natakarje v restavracijah ponujajo podoben denar kot na ladji. Ce nic drugega, ne bom delala 12-14 ur na dan.

Tudi jaz bi prosila za kontakt kakšne agencije ali posrednika za delo na ladji…moj email je petraderencini@gmail.com

Stara sem 21 let, angleščino govorim enako dobro kot slovenščino (bila sem tudi aupair v Angliji in na Irskem), imam pa zaenkrat gimnazijsko izobrazbo, znam pa tudi nekaj malega nemščine, španščine.

A bi se dalo delat kot varuške oz. kakšna so še delovna mesta na ladjah poleg natakarjev, kuharjev, maserjev ipd.

Na ladjah (kot turist) sem se veckrat pogovarjal s tipi iz ex-Yu krajev, ki so gor delali. Skoraj vsi pogovori so bili kratki, nekako mimogrede, 5 minut. Smo se pa zato veckrat po malem slisali, kakor smo pac naleti en na drugega, seveda med njihovim delom. Ej, folk se nadela se pa se in to cele dneve. Tako kot zvezdanka pravi, ne gre le za opravljanje strogo tvojega dela, se marsikaj drugega se dela in precej rutinirano je. Vsak teden jovo na novo… Me spominja na “brojis sitno?” iz JNA, ko smo cakali da se spokamo domov.

Sploh drugo leto ko bodo vrata Evrope se bolj odpta bo delo na ladjah imelo smisla predvsem za tak tip ljudi, ki jih mika tak stil zivljenja. Drugace pa bo menda res bolje dati pot pod noge v kasno SZ drzavo…

Pozdravljeni,
ko berem te komentarje se mi zdi, da človek včasih dobi občutek, da sta sebičnost, naivnost in plehkost uma še vedno tipični spremljevalec posameznikov.

Mene zanime kako zgleda intervju pri agenciji in ali ima kdo izkušnje z delom maserja na ladji?

Lp Andreja

Zdravo, mene bi zelo zanimalo kje bi lahko poslal prošnjo za delo na ladji kot vizažist?

najlepša hvala in lep pozdrav.

New Report

Close