delo na vrtu
Jaz sem lani hotela vse pridelati sama iz semen.. In sem delala tako kot piše na vrečki, pa sem bila krepko prepozna, čeprav se je sezona zaradi nizkih temperatur pri nas kar zamaknila za pol meseca.
Paradižnik in papriko sem morala kupiti. Letos pa mi jih najbrž ne bo treba ker so že sedaj tako velike sadike, kot so bile lani tisti čas ko bi jih morala dati v vrt. Posejala sem jih pa malo po novem letu, čeprav piše da se to dela v februarju ali marcu.
Poseješ pa zdaj lahko že buče, solato, por, zelje, špinačo, cvetačo,…korenje, bob, grah,..
Pa pokrij s kopreno, če boš sejala na vrtu.
Pri nas je strašno vse mokro, tako da se še ne da skopati.
Sicer pa v marcu običajno posadimo krompir, posadimo čebulo, posejemo peteršilj, korenček, solato, špinačo, redič. Česen običajno posadimo že jeseni (v oktobru).
Ni pa strašno za siliti, ker če je mrzla in mokra zemlja, seme ne more vzkliti. Če daš seme v toplo zemljo, kmalu vzklije. Tako da vse ob svojem času.
Jaz imam sadike za paprike, jajčevce in feferone že. Nekaj sem jih že pikirala, nekaj jih še čaka. Komaj čakam, da jih odnesem na vrtiček. Sem pa sadila konec januarja, začetek februarja in so super uspele. Večina semen je vzklila, tudi od lanskih paprik semena so mi uspela. Se še učim osnov semenarjenja… Bomo videli kako bo s plodovi. Na paradižnik sem čisto pozabila. Pa lubenico in melono bi bilo fino dati na okensko polico.
Po mojem je zemlja še premrzla za setev na vrtu, čeprav pokriješ s kopreno. Jaz bom pripravila grede za stev, sejala pa pozneje, no ja, odvisno od vremena.[/quote]
Meni se tudi zdi še premrzla. Ampak ne vem iz kje je avtorica… Lahko da je pri njih že ok. Lej jaz sem iz gorenjskega konca pa ima soseda že solato na vrtu pokrito ki jo je posejala sama… Ne vem kako ji uspeva, ampak ji;)