Delo od doma
pa sam kaj ukrepaj in predlagaj vladi.
Jaz absolutno podpiram delo od doma.
Ogromno je delovnih mest, ki je to mogoče in številna podjetja imajo to lepo urejeno. Nekatera bi morala to še urediti, saj je preveč takšnih mest, ki bi se brez problema delalo iz druge lokacije, od doma. To bi morali omogočiti v večji meri. Razbremenili bi dobršen del prometa, lj obvoznice ob konicah, onesnaženost zraka, manj bolniško, posledično razbremenitev zdravstva, otroci v vrtcu so lahko 9 ur, mnogi starši pa 8 urni delovnik,… in še in še.
Res ne vem, zakaj se ne naredi več na tem področju.
Pri nas to še vedno prakticiramo, zaposleni mora biti 1x tedensko v službi na delovnem mestu, ko imamo kratek sestanek, ostale dneve lahko dela od doma, je na vikendu…
Vsak ve, kaj je njegovo delo + kratko tedensko poročilo, kaj je delal.
Pa seveda prejme nadomestilo za uporabo lastnih sredstev in ne prejme povračila za prevoz na delo (izplačujemo kilometrine).
gtv, 24.10.2024 ob 13:53
Kje se pa takšne službe dobijo, glede na to, da se ponujajo v glavnem najslabša dela za minimalca? Govorim za visoko izobražene, da ne bo pomote.
Take službe se navadno dobijo na podlagi osebnih priporočil po uspešno izvedenih projektih. Iz mojih izkušenj ljudje, ki do službe pridejo preko nepotizma precej raje “vedrijo” po pisarnah in svoje “delo” zapakirajo v sestanke.
Arja896, 24.10.2024 ob 16:14
V službi si vsaj na toplem. Zdaj novembra bo draga omrežnina od 7. do 14.ure. ni šans, da doma kurim. V službi še napolniš mobitel in powerbank.
To ti misliš, da bo toplo. Boš še videla, kako bodo štedili. Pri nas so že napovedali, da “se bo treba toplo oblačit, ne odpirat oken, ugašat luči” kar je seveda smotrno po raznih hodnikih, sanitarijah, sejnih sobah ko so prazne, po stopniščih, ampak glede na to, da mi do 20 stopinj nismo prišli niti prej, bo zdaj še toliko manj in to v pisarnah. Za delo za računalnikom sede je to premalo, oblečen v težka oblačila pa ovira, nervira in dekoncentrira. Hladno bo, ker bodo šparali.
Kar se tiče dela od doma, jaz podpišem takoj, ker je meni v pisarni s 4 sodelavci totalno preveč hrupno. Ne smemo delat od doma, po drugi strani pa so nam odrezali vsa izobraževanja v živo, vse nacionalne sestanke in lahko se udeležimo samo preko platform.
In seveda “lahko” delamo od doma, ko smo na bolniški ali na dopustu. Takrat “lahko”, ker kar je nujno se seveda da na daljavo in se tudi mora.
V naši firmi podpirajo deli od doma. A misliš, da folk vzame to možnost?
Ne, vlačijo se v pisarne vsakodnevno, stari mladi, ženske, moški.
Ni mi jasno niti za tistega, ki gre lahko v copatih v službo. Kaj šele za mame majhnih otrok, ki se s trolo fijakajo po 45 min ali z biciklom pol ure po vetru in dežju.
In to so ljudje, ki doma imajo vse pogoje za delat. Ni to, da so v eni sobi cela familija.
Naj mi nekdo razloži zakaj.
Naši, 24.10.2024 ob 18:50
V naši firmi podpirajo deli od doma. A misliš, da folk vzame to možnost?
Ne, vlačijo se v pisarne vsakodnevno, stari mladi, ženske, moški.
Ni mi jasno niti za tistega, ki gre lahko v copatih v službo. Kaj šele za mame majhnih otrok, ki se s trolo fijakajo po 45 min ali z biciklom pol ure po vetru in dežju.
In to so ljudje, ki doma imajo vse pogoje za delat. Ni to, da so v eni sobi cela familija.
Naj mi nekdo razloži zakaj.
To mi pa ne gre v glavo. Ali kaj povejo, zakaj hodijo? Se mogoče v službi tako dobro razumete, zabavate, ste prijatelji? Gredo med službo lahko malo po nakupih, opravkih?
Ne gre v glavo, 24.10.2024 ob 20:04
To mi pa ne gre v glavo. Ali kaj povejo, zakaj hodijo? Se mogoče v službi tako dobro razumete, zabavate, ste prijatelji? Gredo med službo lahko malo po nakupih, opravkih?
Ja, v veliko službah poteka druženje, socialni stiki, prijateljstva, “prijateljstva”, tudi kakšne stvari, ki ostanejo “skrite” pred partnerji. Veliko se jih izogiba domačim obveznostim. Marsikomu je lepše ostat v službi še dolgo po delovniku, surfat po internetu itd, kot sedet doma z mulci in reševat matematične naloge ali jih vozit v park ali na dejavnosti. Eni s tem obremenijo partnerja doma, ki mora prevzet vse to na svoja ramena, drugi pa svoje starše. Zato gredo taki radi v službo, ker bodisi doma nimajo nikogar, bodisi imajo nekoga, ki ga pa ne marajo prav preveč.
Mi smo delali na daljavo med covidom, ampak jaz če bi lahko izbirala, bi z veseljem za vedno ostala na daljavo. Mene zgoraj opisano kvečjemu utruja, odbija, meni druženje v službi ne gre, niti mi ne paše, niti mi ne paše, če se družijo v pisarni, kjer delam, moti me klepet, moti me loputanje z vrati, motijo me telefoni, moti me nenehno prekinjanje dela. Vse to me bolj utrudi kot delo samo. Doma sem bila tega rešena in jaz sem bila v devetih nebesih, da sem v miru in tišini delala kot parna lokomotiva. Naj še dodam, da je moje delo povsem možno opravljati na daljavo in da ni razlike, razen te, da sedim v pisarni, do katere se moram pripeljat v kolonah, plačat parkirnino, čakat še avtobus, ki me zapelje s parkirišča do bližine službe in še od tu imam cca 5 minut peš. Meni to vzame dobro uro v najboljšem primeru. In ne, ne razumem delodajalca, ki se ni pripravljen dogovorit s takimi, ki jim bolj paše tak način. Raje gleda kako se hihitajo parčki pod stopnicami in da delo ni narejeno pravočasno in jim to tolerira, samo da pridejo, kot nekemu introvertu kot sem jaz omogočit samo to, da oddela, kar mora, v miru in brez prekinitev. Škoda, res.