Delo prek študentskega servisa
Pozdravljeni,
kot vemo,lahko študent dela samo eno leto kot pavzer.Zanima me,kaj se lahko zgodi,če študent že drugo leto nima statusa a priredi potrdilo,da ima češ status in zdaj normalno dela preko štud.servisa.Kaj se lahko zgodi,če se to odkrije?Kdo lahko to odkrije?Kakšne so sankcije za študenta? Ali gre lahko zato v zapor?Prosim za vaš odgovor.Sicer mislim,da se za kaj takega ne more v zapor,če študenta odkrijejo;torej,da nima sploh statusa,a je prikazal na štud.servisu kakor da ga ima.Je to zelo hudo kaznivo?Kaj se lahko zgodi?
Hvala.
V zapor zaradi tega verjetno ravno ne bo šel, gre pa za ponarejanje uradnih listin, na podlagi katerih bo dobil kar nekaj ugodnosti, zato to ni hec.
Lep pozdrav,
Katarina
Naprimer kakšne neugodnosti ga lahko doletijo,ker je poneveril potrdilo o statusu?
Hvala
Na študenstkem servisu so mi povedali, da ponavadi takoj ugotovijo, da je potrdilo ponarejeno, ga zadržijo in lahko vložijo tudi ovadbo na tožilstvo.
Lep pozdrav,
Katarina
Pozdravljeni,
mene pa zanima kako je, ko študent npr. diplomira, mu torej poteče status, si pa pridobi “veljavno napotnico” od prijatelja, mlajšega brata, ipd. Ali ima pristojna služba, ki opravlja preverjanja pri podjetjih pravico zahtevati legitimacijo študenta/dijaka? Kako pa je v primeru če študent dela brez napotnice? Kdo je sankcioniran: študet, podjetje ali oba?
Hvala
Martina
V podjetju lahko inšpekcija preverja, ali študent ima napotnico. V primeru kršitve sta sankcionirana oba.
Lep pozdrav,
Katarina
jaz pa imam glede dela prek študentskega serivsa naslednje vprašanje. veliko študentov ko imajo status aboslventa diplomirajo preden jim poteče status. S tem ko diplomira, nima več statusa študenta in tudi ne bi smel več delati preko študentskega servisa. Za nekatere študentske servise vem, da dobijo podatek,da nisi več študent in zato ti ne izdajo napotnice. Za nekatere pa vem, da ti izdajajo lahko napotnico dokler maš pač na potrdilu status, nimajo pa podatkov da je nekdo že diplomiral in da s tem ne sme več delati. Zanima me, kakšna sankcija te doleti, če delaš na takšen način, da si diplomiral, napotnico pa lahko dvigneš in delaš, ker študentski servis nima ažuriranih podatkov o diplomantih?
Forum je zaprt za komentiranje.