delo preko tuje napotnice
Ojla stara sem 22 let in prijavljena na zavodu. Zaposlitve trenutno še nisem našla. Sem v situaciji, da nujno rabim plačati dolgove, položnice. Socialna pomoč mi ni dovolj saj živim sama. Na zavodu ne ponujajo kakšnih kratkotrajnih del da bi na hitro zaslužila. Opazila sem da je portalu e-studentski servis veliko kratkotrajnih del. Zanima me ali bi lahko delala preko tuje napotnice? Imam prijateljice in tudi sestro, ki imajo status študenta in niso zaposlene preko njega. Gre pa se za dela ki trajajo večinoma 1 dan?
Lahko se sicer dogovoriš za kaj takega, ampak ni legalno, v primeru kakšne inšpekcije ali poškodbe pri delu pa lahko vodi v hude težave. Tako da ti odsvetujem, in sam kot delodajalec ne bi želel na tak način najemati delavcev.
Če imaš možnost stopiti neposredno v stik z delodajalcem, se poskusi dogovoriti za malo delo.
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_in_zaposlovanje/malo_delo/kaj_prinasa_malo_delo_brezposelnim/
Ob tem ti bo tekla delovna doba, pa tudi večje možnosti so, da občasno delo preraste v kaj bolj trajnega.
Veliko sreče pri iskanju službe!
Ja lahko delaš preko napotnice. Samo moraš vprašati pač osebo, ki te bo zaposlila, če ji je ok, da npr. prineseš od sestre napotnico. Vso srečo!
Seveda, in tudi z bratovo vozniško lahko voziš avto.
Forum je zaprt za komentiranje.