delo računovodje/študij v tej smeri
Pozdravljeni uporabniki foruma,
sem študent prvega letnika Ekonomske fakultete v Ljubljani. V drugem semestru smo imeli predmet Uvod v računovodstvo, kjer sem izpit naredil z 9, kar precej izstopa kar se tiče trenutnih ocen ki sem jih pridobil (nekaj mam še grehov avgusta). Učenje za izpit mi ni bilo težko, ubistvu sem kar komaj čakal, da se lotim ponavljati snov in knjižiti v konte, saj mi je predstavljalo neke vrste užitek se učiti, kam knjižiti določene poslovne dogodke. Od majhnega sem si rad beležil količino prihrankov, ki sem jih imel doma in na banki, nedavno sem bil na daljšem potovanju, kjer sem si beležil vse stroške,… Edina “slabost” je ta, da sem včasih rahlo površen, kar se mi je v preteklosti kazalo v slabih ocenah pri matematiki v srednji šoli.
Torej, zanima me, kakšno je približno realno trenutno stanje glede zaposlitve na tem področju (stanje na trgu dela, začetna plača, dopust,…) ter če je morda kdo delal isto smer, kolikšna je težavnost programa? Sicer se trenutno odločam še med trženjem in managementom, glede na to, da sta to smeri, ki sta mi tudi zanimivi, vendar študiram tudi zaradi želje po dobri finančni preskrbljenosti, računovodstvo pa je nekako “stereotipno” precej dobičkonosno delo.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.