Delo v Angliji

Ima morda kaksno informacijo kako do zacasnega dela v Angliji (za 14 dni 2.10.2003-14.10.2003). Sem racunalnicar, sicer pa lahko tudi pomivanje kaksnih vecjih centrov…
Delo išče tudi moja punca…
Rada bi še s punco morda kaj zasluužila preden greva na RTW pot. Imam pa v Londonu zastonj stanovanje.
Prosim za kakšne nasvete in informacije.
Hvala vsem.
lp ur;)s

preveri http://www.tntmagazine.com /message boards – employment/, tu se v glavnem oglasujejo dela, namenjena backpackerjem in nasplosno popotnikom. Ce pa imas moznost se pa naroci na pismeno izdajo, ki je veliko bolj bogata z oglasi za delo, kot tale na spletu. Izhaja vsaki ponedeljek, v njem imas na stotine delovnih mest, od pomivalcev do racunovodij, toda brez ustrezne vize….bo bolj tezko…
Pozdrav iz osrcja Londona.
R.

Sicer pa svetujem vsem tistim, ki si zelite pocitniskega dela v Veliki Britaniji, da ne placujete tecajev po 1000 evrov v Sloveniji, zaradi tega da si pridobite studentski status v Veliki Britaniji in pravico do dela tukaj. Preko studentske organizacije v Londonu, se da dobiti tecaj ze za 300 funtov /oz. 500 evrov/, poslali vam bodo Certificate of Enrolment, s katerim boste v veleposlanistvu VB dobili studentsko vizo. Ko pa pridete sem, pa dobite studentsko izkaznico, dostop do bazo podatkov kjer se ponuja pocitnisko delo studentom, studentski bancni racun…Na ta nacin je ze prislo na tisoce vzhodnjakov, zato so nekateri collegi spustili ceno in se specializirali za pomoc pri pridobitvi studentskega statusa. Vecina teh priseljencev namrec sploh ne obiskuje tecaja, zelijo si le uzakoniti v VB in zasluziti kak tolar.

britanija, verjetno se spomnis da sem pred dnevi in vceraj spraseval po delu v tujino. Tale varjanta, ki si jo zdaj omenil, se mi zdi zelo vredu. Ali so to vsi stroski, torej oplacam 500 evrov, dobim studentski status v Veliki Britaniji in pravico do dela nato pa placam le se stroske prevoza do tja in stanovanje? A moram imeti za to kako dokoncano srednjo solo ali lahko to dobim tudi z nedokoncano srednjo solo. Hodim namrec na izredno solanje, (4.letnik grem sedaj, nekaj izpitov imam se za 3. letnik).
Koliko casa je potrebno cakati za studentski status, ce zberem denar in placam tistih 500 evrov?
Se enkrat hvala
P.S.:Ce ze ne zaradi drugega bom priseu enkrat v Anglijo da ti dam za pir:)), k tok konkretnih informacij za delo v tujini moram priznati da nisem dobil si nikjer, kot pri tebi.

Ti pa res ne das miru. Ne rabis imeti dokoncane srednje sole, tukaj ni starostne omejitve, niti predhodnega znanja angleskega jezika. Pogoj za studentski status je vpis na tecaj akreditirane sole, univerze, collega, instituta itn., ki mora trajati najmanj 15 ur na teden, ce traja manj, ti status ne pripada. Obicajno taksni tecaji stanejo od 1000 evrov navzgor, tukaj sem pa jaz omenil drugo moznost. Studentsko vizo dobis v nekaj delovnih dnevih na podlagi potrdila da imas vplacan tecaj, in pa pokazati moras dovolj sredstev za prezivetje v casu ko bos obiskoval tecaj. Taksne so formalnosti. Sicer pa lahko poklices na veleposlanistvo VB in preveris. Ker Slovenci nismo VISA NATIONAL, kar pomeni da lahko potujemo do VB brez vize, lahko dobimo studentsko vizo TUDI v VB, na podlagi vplacanega tecaja. Viza se dobi od home office v nekaj dneh.
Potem pa obstaja se ena moznost, tj samozaposlitev v okviru angleskega podjetja. Na podlagi EEA Association Areement, ki jo ima Slovenija podpisanega z VB, je mozno v VB registrirati podjetje /stroski registracije okoli 500 evrov/. Podjetje je registrirano v enem dnevu nato je potrebno narediti poslovni nacrt, in se v podjetju kot direktor samozaposliti. V tem primeru se pridobi od home office status poslovneza /business visa/, s tem podjetjem pa lahko izvajas razlicna dela /lahko kot fizikalec v gradbenistvu (ogromne potrebe po taksnih delavcih), cistilnem servisu (ogromne potrebe), elektricar….V tem primeru pa se da kar dobro zasluziti, so pa tudi stroski /kot npr. podjetje potrebuje racunovodjo, ki stane 500 funtov letno in navzgor/. Veliko vzhodnjakov se je legaliziralo na ta nacin tu, delajo predvsem v gradbenistvu in pridni zasluzijo po 500 evrov na teden. Sam sem zaposlen v podjetju, ki registrira limited podjetja in vodi racunovodstva za taksna podjetja, zato sem s temi podatki vec kot na tekocem.

tole mi pa le se ni cisto jasno, pa verjetno se marsokomu:
V presnjem sporocilu si rekel da stanejo tecaji od 1000 evrov navzgor, toda v predhodnem sporocilu pa si rekel naslednje:
…Preko studentske organizacije v Londonu, se da dobiti tecaj ze za 300 funtov /oz. 500 evrov/, poslali vam …
A si to govoril o isti stvari, namrec prvo si rekel, da se da dobit ze za 500 evrov, nato pa si rekel da za 1000 evrov.

A z slovesnko študentsko izkaznico ali indeksom si ne moreš gor nič pomagati da bi imel enake pogoje, kot če si študent v VB?
Hvala za vse info.
Nama s punco se gre za delo le za kakih 10 in najvec 14 dni, ker imava zastonj stanovanje in nekaj bi se rada zasluzila pred potovanjem.
Popotniški pozdrav
ur;)s

britanija a brez tega, da pokazes dovolj sredstev za prezivetje med obiskovanjem tecaja ne gre, je to nujno? namrec jaz imam komaj za tecaj ter prevoz, pa se nekaj malega za zacetne stroske, potem pa mislim dobiti sredstva za prezivetje z delom preko studentske vize.
Kako se sploh pokaze da imas dovolj sredstev (moram imeti na osebnem racunu doloceno vsoto denarja?) in kako se doloci koliko denarja rabis?
tnx

pa se tole: v nekem tvojem sporocilu si rekel, da je dovoljeno delati samo 20ur na teden. Tu je pri meni malo problem, ker grem jaz skupaj s prijateljem tja vglavnem zaradi dela in bi delala vsaj po 12ur na dan. Rekel si tudi, da teh ur skoraj nikjer ne upostevajo. A teh 20 ur ne upostevajo pri tej studentski organizaciji, pri kateri dobis studentsko vizo ali tega ne upostevajo delodajalci oziroma kdo mora gledati na to in kdo nosi odgovornost glede teh ur?
A mislis da se bi bilo tezko si zrihtati 11-14urni delavnik, lahko tudi pri dveh delodajalcih?
Hvla za odgovor!
niki

samo se tole me zanima:)
a je med poletjem kaj tezje dobiti delo? (tudi ce imas studentsko vizo)
Malo cudno se mi zdi namrec, da je tako lahko dobiti studentsko vizo (placati tistih 700 evrov) in potem dobiti toliksno placilo za delo, namrec pri taksnem placilu dela bi pricakovala da bodo vsi navalili na anglijo:) … Vsi omenjajo da se zasluzi okoli 2000 evrov. Koliko ur na dan in dni v mesecu je povprecno potrebno delati za taksno placo?
A je res tako lahko najti delo?

v sloveniji dolocene mladinske, studentske, turisticne organizacije, pa tudi tu v londonu zaracunavajo tecaj angl. jezika okrog 1000 evrov. sem pa nasel college v londonu, ki zaracunava tecaj slabih 500 evrov, kar je 50% ceneje, v primeru ce se vam gre le za to da bi pridobili studentski status, najbrz je kvaliteta tecaja slabsa.

sredstva so potrebna, brez njih ni mogoce dobiti studenstke vize. Obicajno je potrebno prinesti bancni izpisek, da je denar na racunu, ali zagotovilo nekoga /stipenditorja/, da bo financiral tvoj prestoj v VB. Tukaj je nekaj podjetij ki se ukvarjajo z vizami, v primeru kot je tvoj pokazejo svoja sredstva, ti jim pa placas honorar za uslugo. Zakonska podlaga za delo s studenstsko vizo je 20 ur na teden, pri placilu 5 fontov na uro, nanese 100 funtov. To se zdalec ni dovolj za prezivetje tu, to delo je misljeno bolj kot pridobivanje izkusenj oz. prakse na podrocju tvojega tecaja, denar pa bolj zepnina. Zato je potrebno dokazovati da imas sredstva za prezivetje. Delo, ko imas enkrat vizo ni problem najti, odvisno od tvojih komunikacijskih sposobnosti, eden dan morda. Za 2000 evrov izracunaj sam koliko moras delati, to je 1500 funtov, placilo na uro je povprecno 5-6 funtov. Ni nobene panike ce zelis delati 12 ur na dan s studentsko vizo.

2000 funtov oziroma 648.000 sit:) ?
Kaj pa recimo, da grem jaz tja samo zaradi dela in da bom delal cele dneve (torej tudi ne bom imel casa zapravljati), zivel cisto na poceni nacin, placeval samo tiste stvari, ki jih bom res rabil in pri vseh stvareh mocno gledal na ceno.
Koliko prblizno mislis da se bi potem dalo zmanjsati stroske?
Naj pa omenim, da sem vajen taksnega nacina, tudi ko smo s frendi srfal v franciji smo cisto poceni ziveli, spali na plazi, hrano kuhali na parkiriscu, … in so prisli stroski bistveno nizji, kot so nam pravili drugi da bojo.