Delo v Avstriji
Vceraj sma bili s kolegico, ki dela v Avstriji na kavi.Ona dela kot medicinska sestra tam pa mi pove da je tam kar nekaj Slovencev in da sploh ne smejo govoriti slovensko. Ne med sabo ne nikjer. Jaz sem bila popolnoma sokirana.Kaksen odnos je to? Kako lahko zaposleni gor tako hlapcujete? Enkrat hlapec vedno hlapec!
Torej sedaj želiš da slovenci v avstriji govorijo slovensko, v spodnji temi te pa moti ko pri nas albanci govorijo svoj materni jezik?
Odloči se že.
V službi med delovnim časom se govori jezik delodajalca. Po službi na kavi lahko govoriš kitajsko, če hočeš., tudi v Avstriji.
Tako tudi hočejo globalne elite. Hočejo nas razseliti in potem bi sčasoma pozabili na materin jezik in govoril samo tistih par glavnih jezikov. Čez čas pa seveda samo še Angleščino. Zato so tudi povzročili recesijo.
no ja, naj ne bi govorili slovensko, vendar velikokrat se, sveda če ni nadrejenih poleg. sicer pa, seveda da hlapčujemo, za taki denar bi ti tudi, če bi imela moznost, zdaj si pa favš
Tocno tako, tukaj gor se vse zmrdujete nad pogovarjanjem migrantov iz bivse Juge v svojem jeziku – ista zadeva kot Slovenci v Avstriji. Prav vam je. Rasno nestrpen narod si nic drugega ne zasluzi.
Forum je zaprt za komentiranje.