Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delo v drugem kraju

Delo v drugem kraju

Pozdravljeni.

SEm delovni invalid III. kategorije z omejitvami. Omejitve so v tem, da moram na vsako uro imeti vsaj 8 minut razgibavanja, ne smem biti v prisilni drži glave in ramen ter ne smem imeti daljše hoje na delo.
Zanima me, ali me lahko delodajalec občasno pošlje na delo v 60 km oddaljen kraj, kamor potujem z avtobusom cca 1 uro in 20 minut. Seveda imam do avtobusa cca 20 minut pešačenja in pravtako od avtobusa do delovnega mesta, se pravi pravi dvakrat, v eno in v drugo smer.

Imam pa še eno vprašanje. Ker sem zaradi bolezni v letošnjem letu delala po štiri ure, sem dobila samo polovico božičnice. Ali je to pravilen postopek.

Lepa hvala in lepo pozdravljen.

Delavca delodajalec ne more kar tako pošiljati delat nekam drugam, kot pa je to dogovorjeno v njegovi pogodbi o zaposlitvi, v vašem primeru pa sploh. V odločbi imate namreč napisane take omejitve (razgibavanje vsakih nekaj minut), ki zagotovo ne dopuščajo več kot enourne vožnje z avtobusom.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Hvala za vaš odgovor in vse lepo v Novem letu vam Želim.

Lep pozdrav.

Lilijana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close