Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delo v gostinstvu

Delo v gostinstvu

Lepo jutro zelim!

Trenutno iscem delo v gostinstvu – natakarica. Tisti, ki opravljate to delo, me zanima, kako imate urejeno (kaj je normalno): Ali je znotraj 8-urnega delovnika predviden polurni odmor (za malico) ali se dela ves cas? In se, ce se npr. bar uradno zapre ob 22h, gostje pa se malo zavljacujejo 🙂 plus pospraviti moras, ali je tvoja pisana ura do 22h ali takrat, ko zares koncas in imas to tudi placano?

Vprasanje sem zastavila prijazno in konkretno, zato hvala za odgovore, KONKRETNE IZKUSNJE. Prosim, naj se tema ne obrne v smer, npr. kako so premalo placani, kaksni da so sefi, koliko se ponekod caka ipd. Hvala!

Delas  normalno, vsaka dodatna ura se placa.  Malcas, ko imas cas. Ce je delovni cas do 22. Imas pol ure casa, da spravis goste iz lokala to je do pol enajstih.  Napitnina je tvoja , seveda , pa skrbis tudi za cistoco in urejenost lokala.

Nisem ravno kelnarca, je pa nekaj podobnega.

Če gostje podaljšajo, moram pač dalje delat in si pač pišem dodatne ure. Če pa gostov ni, grem predčasno domov in imam minus ure.

Napitnina je moja.

Ja, žal spada čiščenje WCjev zraven, je pa to grozno, ker ljudje znajo biti naravnost ogabni.

Malica: ko je čas, žal pri meni to pomeni, da gostje vmes sprašujejo kje je WC, če jih lahko fotkam in podobno. Včasih pokažem, da imam polne uste pa vseeno eni sprašujejo naprej.

Če se kdo od obiskovalcev potoži, da ni WC papirja, moram na zagovoru k šefu pa čeprav se je še vedno izkazalo, da papir je bil, samo ga obiskovalec ni znal ven potegnit (pač na rolici se utrgal papir bolj zgoraj in ni vidno ven visel, je pa bil dosegljiv).

Pa sodelavci izjemno radi tožarijo šefu. To je pa katastrofa. Če opazijo na WCju pajčevino, me zatožijo šefu.

New Report

Close