Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek delo v tušu,lidlu

delo v tušu,lidlu

zaradi selitve bom morala poiskati novoslužbo.nekaj bi se našlo v tušu ali lidlu.bolj všeč mi je slo. trgovec zanima me,ali ste prodajalci v tušu plačani za delo preko polnega del. časa,recimo da potegneš pol ure ali več,vem da se to dogaja,ker manjka kadra. v sparu kjer zdaj delam im amo to urejeno.hvala

Kolegica je delala (Tus) in ni bila placana, zato je tudi dala odpoved. Urnik je imela do 21h (Planet Tus), ampak pred 22h ni nikoli sla domov.

Kolikor se sliši in bere, vsekakor je boljši Lidl.
Imam sodelavko, njem mož je poslovodja v Lidlu, pa pravi da je ok.
Da imajo plačane vse ure, ki so viška, vendar je imajo pa red in okoli teh zadev.

Kaj pa Petrol?

_____________________________________________________ Pa kaj, če me ljudje vlačijo po zobeh. Če bi o meni vedeli vse, bi me najbrž pojedli...

V Tusu, Sparu, Mercatorju … lahko imas sreco in si zaposlena za poln delovni cas, v Lidlu in Hoferju skoraj nikoli, tako da upostevaj tudi to.

V lidlu in hoferju če boš zaposlena za skrajšan delovni čas boš morala tudi v pokojninsko blagajno plačevat. Tako da bodo praktično vse nadure ali pa še del plače šli v pokojninsko. Je vredno dvakrat premislit.

Eno je, da že takoj na začetku (še pred podpisom pogodbe) veš kakšna so pravila glede nadur, plačila, soplačevanja polne delovne dobe in ostalega. Drugo pa je, ko šele po podpisu pogodbe in prvemu mesecu dela zveš, da nič ni tako, kot je bilo obljubljeno.
In tukaj se Lidl/Hofer s spoštovanjem dogovorjenega močno razlikujeta od ostalih trgovcev, ki na veliko kršijo predobljubljea pravila.

Kajti temelj vsega je, da si pravočasno seznanjem z vsem, potem pa se odločaš po pravilu – vzemi ali pusti. Najslabše pa je, da ti najprej obljubljajo vse super, potem pa nemogoči urniki, veliko (neplačanih) nadur, mobing, nesposobni šefi, …

. . -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- Vsa pokvarjenost aktivistov za "socialno pravičnost" v enem videu. https://www.youtube.com/watch?v=vWXZ-whusxY . . Ko se opranoglavost sooči z argumenti :-) https://www.youtube.com/watch?v=0e50fQLyebI

Doplačevanja do polne delovne dobe od veljavnosti ZPIZ-2 ni več – ta doba se šteje samo še kot doba z dokupom in se ne všteva za izpolnitev pogojev za redno upokojitev.

Tudi če bo šla presoja Ustavnega sodišča glede plačne dobe v preteklosti naprej na ESČP, bo šla samo za dobo po starem zakonu, ne pa po novem.

New Report

Close