Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delo za delno naglušeno mlado osebo

Delo za delno naglušeno mlado osebo

Sem mlada, a delno naglušena (nosim slušni aparat). Sporazumevam se povsem normalno, vendar se mi zdi, da odkar sem oglušela, težje najdem redno zaposlitev. Trenutno že dalj časa iščem, sem mobilna, imam avto in izkušnje iz prodaje, znam tudi dva tuja jezika in se znajdem z delom z ljudmi ter računalnikom, a me zanima, ali obstaja kak razpis/delovna mesta za naglušene, ki ne dobijo zaposlitve drugod? V proizvodnji zaradi glasnosti ne morem delati, želim si dela v prodaji ali pisarni, kot administratorka ipd. Učim se zelo hitro.
Kolikor mi je znano, obstajajo razpisi oz. delovna mesta namenjena invalidnim oz. delno invalidnim, mi je povedala znanka s sinom mojih let, vendar sama v to skupino ne spadam. Delam lahko polni delavnik.

Hvala za pomoč, lep pozdrav

Sama sem delala v proizvodnji s slušnim aparatom in ne samo da ni najbolj fajn,ker ti je vse preglasno, še poškoduješ ga lahko, brez njega pa valda ne gre delat če ne slišiš.. Tako da vse drugo samo to ne

Tozi zdravnika ki ti je dal spricevalo za delo v hrupnem okolju. Res eni nimajo osnovnega bontona do ljudi.

Jaz sem tudi naglušna in sem opravljala službo za katero imam diplomo. Imam slušni aparta ki je skrit za lasmi in ni frke neke. V bistvu ti mora zdravnik podpisat za vse službe spričevalo – če ti ne, ga lahko spraviš ob licenco, Tako mi je povedala varuhinja pacjentovih pravic, potem ko me je en zdravnik vrgo zaradi ušeš na medicini dela. Slušbe takrat nisem dobila. Za 6 drugih različnih služb sem dobila spričevalo – tudi za mojo uni. izpobrazbo. Če mi pa kdo ki ma očala reče da ne slišim in je nesramen pa mu povem, da sem raje gluha ko slepa, ker očal pa nimam, mam 0.00 dioptrije in da bom še dolgo avto vozla ker mam zdrave oči. Pol pa bulijo z očalmi ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close