Najdi forum

Delo

Spoštovani,
zgodba je sicer dolga za pisat vendar bom poskusila čim bolj na kratko.
Zaposlena sem v firmi kjer je kolektiv zelo velik. Pretežno so sodelavci na terenu v tujini. Jaz delam v administraciji.
Delo je precej zahtevno in odgovorno, ampak se trudim da teče vse gladko.
Težave na delu so se mi začele pojavljati že nekaj mesecev nazaj, vendar so sedaj postale res velike.
Imam dva šefa in oba sta čista sociopata. Imam pa tudi sodelavko, kateri sem zaupala in sedaj ugotovila, da se bori da pride na moje mesto, namreč zaposlili smo jo, ker sem jaz potrebovala pomoč v pisarni zaradi prevelikega obsega dela.
Torej, tezžava je nastopila sedaj, ko so se ponovno zaprle šole. Za kar sem svoje šefe obvestila in jim izpostavila situacijo. 3.tedne sem imela varstvo in sem lahko hodila v službo, ampak sem v teh tednih večkrat opozorila šefe, da ne vem do kdaj bom imela možnost varstva. V prvo sem dobila odgovor, da kaj stavim svoje probleme na firmo, v drugo naj prodam otroka..iz strani enega šefa.. Iz strani drugega sem dobivala samo odgovore, da ne ve kaj bomo naredili, cče ostanem brez varstva. Možnost dela od doma je bila, namreč sem v prvem valu delala od doma.
Zavedam se, da so pričakovali, da bom vse rešila in hodila naprej v službo. Moja mama, katera mi je nudila varstvo za otroka je začela imeti zdravstvene težave in zaradi tega sem delodajalca obvestila, da varstva več nimam. Težko bi mi bilo, da puščam otroka mami, katera se slabo počuti in ni niti njena dolžnost, da skrbi za mojega otroka.
V teh tednih ko sem šefe obveščala o problematiki nista niti poskusila najti rešitve.
Ko je prišel dan, ko sem ostala brez varsrtva, sem šefu sporočila in predlagala pisarno od doma. A šef mi je samo odgovoril, da pisarne ne bo nikamor selil, ker vsi delajo od tam. Naslednji dan, ko sem ostala z otrokom doma so že dali ven novi zaposlitveni oglas, da išče novo administratorko.. Sodelavka s katero smo se bile povezane pa mi je začela govoriti, da sigurno mi bodo dali odpoved, čes da so se užalili ker sem ostala doma, da so pričakovali, da se pogovorimo itd… To sem pričakovala tudi jaz od njih glede na to, da sem jim problematiko ispostavljala več tednov.
Potem je začela sodelavka vedno manj in manj komunicirati z mano… In glej glej.. Naenkrat je začela obvladati moje delo, ter je začela uvajati novo zaposleno v moje delo.
Ker svoje sefe dobro poznam in vem kakšno obnašanje imajo do zaposlenih, vem tudi kaj pričakovati, ko se vrnem v pisarno. Mojega delovnega mesta ne bom več imela, ker so me že zamenjali, dela za 3 administratorke pa ni. Vem, da bodo delali na grde načine z mano, da bi dala odpoved in se me rešijo, ker taksšna je njihova praksa z zaposlenimi.
Glede vsega tega doživljam tesnobe in anksioznost, ponoči se zbujam in ne spim, ker ne vem kaj naj pričakujem in kako naprej.
S hčerko sva sami, oče ji je umrl in jaz potrebujem nujno zaposlitev, da lahko greva naprej. Ampak obrača mi, samo ko pomislim, da se moram vrniti na delo.
Aktivno iščem drugo zaposlitev, vendar ni enostavno dobiti drugega dela, ob enem ne morem sprejet vsakega dela namreč sem delavni invalid, ker sem imela poškodbo hrbtenice.
Vse to me psihično uničuje in sem celo razmišljala da bi šla na bolniško v kolikor bi se spravljali name, ker vem da se bodo.
Ne cenijo truda in dela, ki sem ga vložila v delo, celo toliko sem ga, da sem večkrat hčerko postavila na 2 mesto in delo na 1 mesto.
Od marca so mi obljubljali dvig plače, ma tudi o temu ni bilo ne duha ne sluha, samo kakšna stimulacija vsakotoliko.
Ne vem kaj naj naredim, najraje bi dala odpoved, ampak ne morem ker ostanem brez vseh pravic.
V kolikor bi se spravljali na mene, bi lahko jim tudi povedala naj odnehajo, namreč vem veliko ali preveč stvari o poslovanju firme, ki niso v skladu z zakoni.. In se marsikaj, ampak do tega ne bi rada prišla.
Torej, tako na kratko. Imate mogoče kakšen koristen nasvet zame?
V naprej se vam zahvaljujem.

simpl.Otroka vzemi sabo v službo. Pa da vidimo…Tko sem naredila jaz. Od takrat imam mir

😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close