Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delodajalec mi noče izplačati prevoza, v času CoVid-19

Delodajalec mi noče izplačati prevoza, v času CoVid-19

Zdravo,
Aprila v Ljubljani ni deloval mestni potniški promet (avtobusi), zato sem se na delo odpravljala z osebnim avtomobilom.
Delodajalec želi od mene nekakšno potrdilo (???), češ – da ve, kakšne stroške sem imela s prevozom.
V javnem sektorju vem, da je v času korone moral delodajalec delavcu moral plačati 0.18€/kilometer.
Jaz pa sem delala v privat sektorju.
Kako je s tem?

Prosim za pomoč in hvala.

Klementina

To zanima tudi mene, imam identičen primer.
Delodajalec mi v času covid19, ko avtobusi niso peljali ne želi izplačat prevoza.
Sledim temi.
V podjetju sicer še delam (zasebni sektor), vendar mi za tisti čas 16.3-11.5 ne izplača prevoza.

Problem tiči v računovodstvu, zato ker delajo obračun po navodilih gestapo vodstva. Bo treba do računovodstva stopit na pogovor saj so oni upošteval navodila. Lahko jih tožite in to jim povejte naglas.

A so objavili kakšen notranji akt, da se vam ne izplača kilometrina? Ker gre za izredne razmere in ni bil mogoč javni prevoz, ima delavec pravico do povračila kilometrine.
Poglejte še v kolektivno pogodbo, koliko kilometrine vam v panogi pripada, kadar ni javnega prevoza.
Obrnite se na GZS, da vam bolj natančno odgovorijo. Če ste bili v službi, vam morajo povrniti kilometrino.

Lahko ti tudi tu odgovorijo:

https://www.pravnapomoc-zaposleni.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close