Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delodajalec

Delodajalec

Imam vprašanje. Na novo sem zaposlena pri delodajalcu ki redno vsak mesec sicer z malo zamude izplacuje OD. Kakšen mesec nazaj sem pa izvedela da tip menjava firme kot za stavo. In da nikjer ne plačuje prispevkov. Sodelavka pri njemu dela že 12 let in je letos januarja izvedela od stečajnega upravitelja da z njeno penzijo nič ne bo, saj ni nič plačano. Tip je letos februarja zaključil osebni stečaj, ki mu je trajal 10 let. Preko firme lahko posluje z gotovino, ki jo veselo trosi v zasebne namene. Na firmi je napisan kot direktor vendar brez plače. Če ga tozimo bomo tožbo dobili, ker je pa premoženje na njegovo partnerico, pa denarja nikoli ne dobimo. Osebno sem imela že točno takšen primer. Tožbo sem dobila, denarja pa nikoli. Ker jim zakon dovoljuje da imajo premoženje na partnerje in otroke pisano. In taki ljudje v Sloveniji lahko delajo kar hočejo. Pa jim nobeden nič ne more. In kaj mi svetujete da naredimo?

Pri tožbah je tako, da četudi človek meni, da ima vse adute v rokavu, ni nujno, da tožbo na koncu tudi dobi. Kot praviš sama, jo sicer lahko dobiš, vendar gre tu le za moralno zmago. Bo pa morala verjetno še vedno bolela, če vam ne bo povrnjeno tisto, kar bi moralo biti že plačano, pa ni bilo. In boste morda morali sami poravnati za končno rešitev.
Sicer se ne spoznam podrobno, ampak, a ni tako v določenih primerih, četudi je premoženje pisano samo na enega, se lahko obravnava kot skupno premoženje? Za 12 let ni niti tako malo denarja, če sodelovki ni bilo nič plačanega od prispevkov.
Lahko greste do kakšnega dobrega odvetnika, da vam poda vsaj možnosti za ta primer. Lahko povprašaš tudi med Pravnimi nasveti, kjer odgovarja odvetniška družba, bo manj dileme.

Pozabila sem še – iščite novo službo, tožbo in ostale stvari še vedno lahko sprožate kasneje. Če je dovolj krivdnih razlogov, lahko date pa tudi sami odpoved, da vam bo še kakšna pravica pripadala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close