Delovanje klimatske naprave
Pozdravljeni, ker več glav več ve, bom naslovila vprašanje tule….
V stanovanju imam 3 notranje klimatske enote in 1 zunanjo (od istega proizvajalca) . Želela sem do-grevati s klimatsko napravo. Vendar ko prižgem klimatsko napravo, nobena od klim ne ogreva. Čudi me, ker se vsaka enota prižge (torej sklepam, da niso pokvarjene). Piha tudi, če nastavim na hlajenje ali pa ventilacijo. Greje pa ne!
Pomislila sem, da je težava v daljinskih upravljalcih. Imam 2 daljinca – tretji v okvari. Ali je možno, da je težava, ker nimam dediciranega daljinca za posamično napravo, ampak uporabljam tistega, ki mi pride pod roke? Torej da nista kompatibilna z napravami?
Hvala iz srca vsem za namige in rešitve!!
Na daljincu vse ok nastavljeno. Temperatura (oz. stopinje), jakost pihanja, “sonček” – ko pomeni gretje. Greti pa sploh noče. Prižgati uspem. Tudi lopute se odpro. Greti pa ne začne….
Če imam nastavljeno “snežinko” (hlajenje), aparat dela, piha.
Hja, alternativa (ampak slaba!) je hlajenje, na cca 22 stopinj!
Hlajenje ni alternativa, ker to ne bo pogrelo, tudi če nastaviš na 30 stopinj. To samo pomeni, da ne bo hladilo, dokler ne bo nad 30.
Za vse notranje lahko uporabljaš isti daljinec.
Morajo biti pa vse notranje enote v istem načinu delovanja (ali vse na gretju ali vse na hlajenju). Kombinacija več notranjih z eno zunanjo enoto ne more delati kombinirano (ene grejejo, druge hladijo).
Ko nastaviš gretje, morda ne začne takoj. Počakaj 10 minut, da kompresor napumpa ustrezen tlak. Pa nastavljena temperatura mora biti višja od trenutne v prostoru in kot rečeno, vse enote na gretje.
Hvala vsem za odgovore!
Klima je stara že kar nekaj let. Očistiti sem jo dala lani poleti – zunanjo in notranje enote. Sama pa sem poleti očistila notranje enote – tisto plastiko notri in našpricala z antibakterijskim sprejem.
Dejstvo je, da je ne uporabljam veliko.
Bom sprobala z vašimi predlogi. Sicer pa mi najbrž ne preostane drugega, kot poklicati serviserja….
Hvala še enkrat vsem in vse dobro!