Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delovna akcija

Delovna akcija

Včeraj pomagali 2 lenuhoma mladima zdravima človekoma. Ded je len, da smrdi od njega.

Še vedno me zanima ozadje. Ker niso povedali vsega.

Se pa je videlo, da je vse zaigrano.

Meni je pa čudno, da tale hiša ki jo zdaj renovirajo, nima nobenega vhoda razen tistega v garažo.  Kdo zgradi hišo brez vhodnih vrat?!

Predvidevam, da je to hišo kupil on in že namestil nova okna.  Ali pa so jih pred snemanjem namestili tile iz oddaje.  V vsakem primeru okna ne pašejo k tej hiši.

Tokrat je vse skupaj čudno. Mlad par, ki bi skupaj šele začel živeti, želela sta si ustvariti pogoje za bivanje pa ju preseneti nosečnost in  še prezgodnji porod. Socialna pove, da prostori niso primerno za bivanje otročka in ona gre živet k svojim staršem. Ok  to to bi človek še razumel, a potem spet dokaj hitro še ena nosečnost in še en prezgodnji  porod. Ne vem no tu pa razumevanje odpove. Nimaš pogojev za bivanje tričlanske družinice pa si omisliš še enega otročka. Pa mladi očka bi v tem času ja lahko že nekaj sam naredil po hiši tako pa niti stopnice niso bile  urejene na garažna vrata bi lahko vsaj nekaj lesa pritrdil. Vsi vemo, da je dandanes vse zelo drago, da je resnično težko nekaj ustvariti, a se mi zdi, da če bi bližnje in prijatelje prosil za po moč bi marsikaj lahko postorili. Ne vem, a sem res prav slišala ali so nekateri materiali za urejanje hiše res kupljeni že 20 let nazaj in od takrat stojijo. Res ne more vsak znati vse, a nekaj bi se že lahko naučil , prosil za pomoč bližnje in prijatelje ter v tem času vsaj nekako osnovno uredil prostore tako pa je kot kaže samo čakal ,da mu bodo drugi uredili.

Tokrat se mi zdi, da so vsi, ki odločajo komu bodo prenovili stanovanje, hišo udarili mimo. Oba sta mlada, zdrava predvsem on , a imam občutek , da so čakata nato, da se jima vse uredi .

Gorenjski škrtuh, kaj češ. Me je pa nasmejala njegova izjava, ko je rekel, da je balkonska ograja bila dokončana, a ker se je les uničil(seveda bi ga bilo treba vzdrževat), so vse letve odstranili in vrgli proč. Hvala ti za smeh, mulo!

Odgovor na objavo uporabnika
Sabi868, 07.04.2025 ob 16:31

Gorenjski škrtuh, kaj češ. Me je pa nasmejala njegova izjava, ko je rekel, da je balkonska ograja bila dokončana, a ker se je les uničil(seveda bi ga bilo treba vzdrževat), so vse letve odstranili in vrgli proč. Hvala ti za smeh, mulo!

Pa ,da se od ljubezni ne da živeti od podpore pa se da. Hja zato pa očitno samo čakata, da jima bodo vse drugi uredili. Žalostno, a zanju očitno normalno-Seveda vsi v življenju potrebujemo ljubezen in podporo bližnjih, a nekaj moramo tudi sami storiti zase in svojo družino.

Realnost je takšna, da se sposobni ljudje, če jih le ne doleti bolezen ali kakšna res huda nesreča, v takšnih razmerah sploh ne znajdejo., če pa se, najdejo pot.

Žal so ljdje, ki enostavno ne zmorejo normalno organizirati svojega življenja. Tu sta 2 deklici in je že prav, da se jim pokaže, kako in kaj. Morda starša najdeta voljo za naprej. V tisti sobici vsi 4je ne bodo ostali naslednjih 18 let. Bo treba urediti stopnišče, urediti sobe. Prostor je, samo akcija!

Odkar sem slišal, kako se je določen akter obnašal do bivšega, zelo pomembnega člana ekipe ter dosegel njegov odhod, ne gledam več te oddaje. Socialna, empatična voditeljica, ki je za kamerami navadna kača. Fuj, takšni ljudje!

nikoli več, 08.04.2025 ob 11:09

Odkar sem slišal, kako se je določen akter obnašal do bivšega, zelo pomembnega člana ekipe ter dosegel njegov odhod, ne gledam več te oddaje. Socialna, empatična voditeljica, ki je za kamerami navadna kača. Fuj, takšni ljudje!

Ana mi ni bila nikoli všeč. Vsa zaigrana z unim angelskim glaskom. Zadnjič, ko so pomagali invalidu je malo gledala moja 8 letnica in je takoj rekla, uhhh tale punca je pa sitna ane? Kok mora bit tečna, koni kamer.

Ana mi ni bila nikoli všeč. Vsa zaigrana z unim angelskim glaskom. Zadnjič, ko so pomagali invalidu je malo gledala moja 8 letnica in je takoj rekla, uhhh tale punca je pa sitna ane? Kok mora bit tečna, koni kamer.

Pa kaj vam ni jasno. Ana Praznik je zgolj voditeljica te oddaje. Igrati mora kot režiser  zahteva. Se strinjam, da je celotna dramaturgija hudo mimo. Tako malo na božička in velikonočne zajčke. Lahko bi vse bilo na malo višjem nivoju. Kako je z izbiro kandidatov za prenovo ne vem. Izgleda da so vsi dobrodošli. Saj kdo bi se pa hotel izpostavljati. Spomnim se kako so sosedu pred leti iz foušljive zlobe uničili avto, ki ga je zadel na neki športni loteriji. Tako, da se večinoma, nikakor ne vsi, prijavijo zgolj socialkarski lenuhi, ki jim je itak za vse vseeno.

Koga od ekipe mojstrov so pa vrgli iz oddaje? Malce več povej.

Trogloditi so in, 08.04.2025 ob 15:15

Pa kaj vam ni jasno. Ana Praznik je zgolj voditeljica te oddaje. Igrati mora kot režiser  zahteva. Se strinjam, da je celotna dramaturgija hudo mimo. Tako malo na božička in velikonočne zajčke. Lahko bi vse bilo na malo višjem nivoju. Kako je z izbiro kandidatov za prenovo ne vem. Izgleda da so vsi dobrodošli. Saj kdo bi se pa hotel izpostavljati. Spomnim se kako so sosedu pred leti iz foušljive zlobe uničili avto, ki ga je zadel na neki športni loteriji. Tako, da se večinoma, nikakor ne vsi, prijavijo zgolj socialkarski lenuhi, ki jim je itak za vse vseeno.

Koga od ekipe mojstrov so pa vrgli iz oddaje? Malce več povej.

Tepcem ne moreš dopovedati, da je Ana samo voditeljica oddaje in ima tako kot vsi napisan scenarij, katerega se mora držati.  Ona v resnici ne dela nič, ne izbira pohištva in okraskov, to je samo del zgodbe.

Ana je maskota, voditeljica.

Komu renovirajo, koliko zapravijo, kaj renovirajo in podobne zadeve, pa odločajo drugi.

To je čist mimo izbira, fantu se nič ne da.

Pa kaj  če sta mlada in lepa. Delat ne znata, samo en po drugem plazit jima pa očitno gre.

Smilita se mi otroka, ker bosta že iz plenic ven znala živet le na tuj račun. On bi delala neke sirčke, jogurte, sladice ??

v prvi obnovi se je gospa odločila, da bo svoje kremice izdeloval.

Naj bo, če bo res. Res pa je tudi, da te prenove so kr nekaj. Pogosto neuporabni in nedomišljeni prostori, da o opremi ne govorimo.

Opazila pa sem, da ni več Mik- a.

Se bom še enkrat ponovila. Moje mnenje je, da tu zadaj ni lenoba, ampak duševno stanje. Ne moremo obsojati. Mi ne vemo, če sta bila ta dva zanemarjana kot otroka, kako so ju vzgajali starši, kaj so ju naučili, česa ju niso. Bogve iz kakšnega okolja izvirata, bogve kdo in koliko se je z njima ukvarjal, bogve kaj sta doživela in na koncu, če bi oba dobila vsak drugačnega partnerja, do tega ne bi prišlo. Pa je tako kot je. Verjetno gre za kak kognitivni/duševni primanjkljaj, stanje, ki ni bilo bodisi odkrito bodisi ni bilo nikoli zdravljeno. Za takimi kaotičnimi prizori se običajno skrivajo duševne stiske, razne motnje, depresija.

In seveda, ker nista povita in polomljena, sta za vas popolnoma zdrava. Brezvoljnost, nizka energija, nezmožnost organiziranja izhajajo iz glave in ne vedno iz močnih rok. Stigmatizirajte, osirajte jih, blatite  in potem se čudite, da ljudje delajo samomore. Tudi v vaši družini se to lahko zgodi, celo v najboljših razmerah se to lahko zgodi. Srčno upam, da bosta dobila še kakšno drugačno pomoč, ne samo zrihtano stanovanje.

Si pomislila, da nima domačih, da nima bližnjih?

V tisti bajti še nikoli ni nihce zivel. Podrtija.

Gorjanc bi lahko vsaj okoli bajte pospravil, pa par celih dil na vrata zabil. Al je čisto levoročen?

Zanikrno.

Sramota za cele Gorje in sosede, ta mladi očka je lenuh od lenuha s psihopatskimi nagnjenemi polno alkohola pa še kaj drugega…ima en kup masla na glavi, zdrav mlad moški sram ga bodi, delati naj gre ne pa, da izkorišča državo na račun svojih dveh otročkov, socialna, podpora sedaj pa še obnova stanovanja za katerega ni revež mogel do svojega leta narediti nič. Za take lenuhe plačujemo davke, da dobivajo podporo od države, tudi mi nismo imeli nič pa smo pregarali kar imamo, fuj kaj se podpira.

Za Ano pa takole, brezčutna, zaigrana, samo, da je denar od tega ona živi in se ven meče z njeno zaigrano dobroto.

Kot sem slišov ima njegova mama frizerski salon Slavka v Lescah, denarja ji ne manjka, ker hodi po morju in toplicah gotovo bi jima lahko pomagala ha haha

Brezvoljnost, nizka energija, nezmožnost organiziranja izhajajo iz glave in ne vedno iz močnih rok.

Taki se ne prijavljajo na te akcije. Nimajo volje, niti si ne upajo izpostavljati. Jim je že tako dovolj hudo. Tisti, brez sramu, paraziti pa kar naj se. saj zato pa je ta akcija. Drži, da je večina, ki se je do sedaj prijavila na tak ali drugačen način osebnostno motena. Sicer, kdo pa ni? Ali so temu krivi geni, socialno ekonomske razmere primarne družine sploh ni pomembno. Žalostno je samo to, da taki res nimajo nobene želje spremeniti se na bolje. Zakaj bi tudi se, saj jim vedno od nekje kapne tuj denar za životarjenje. Več pa niti ne zmorejo, niti nočejo.

Prenove so pa res hudo mimo. Šenkanemu konju se ne gleda na zobe to drži, a mene, če bi bila arhitektka pri tej oddaji, bi bilo v dno duše sram, da spacam nekaj takega, Proračun je očitno zelo nizek. Šparajo pri vsem. O mojstrih ne bi rekla nič slabega, jih ne poznam, gre pa hudo stiskaštvo pri materialih, arhitektih, scenaristih, režiserjih in še čemu. Mojster Mik, kdo je bil že to, kaj je delal, malo me spomnite.

Edini plus je to, da sta Slovenca. Drugače se pa vidi, da imata dve levi roki.

Anonimno 1519, 08.04.2025 ob 16:47

Kot sem slišov ima njegova mama frizerski salon Slavka v Lescah, denarja ji ne manjka, ker hodi po morju in toplicah gotovo bi jima lahko pomagala ha haha

Kako, če je rekel, da je v domu?

Anonimno 5961, 08.04.2025 ob 15:59

Se bom še enkrat ponovila. Moje mnenje je, da tu zadaj ni lenoba, ampak duševno stanje. Ne moremo obsojati. Mi ne vemo, če sta bila ta dva zanemarjana kot otroka, kako so ju vzgajali starši, kaj so ju naučili, česa ju niso. Bogve iz kakšnega okolja izvirata, bogve kdo in koliko se je z njima ukvarjal, bogve kaj sta doživela in na koncu, če bi oba dobila vsak drugačnega partnerja, do tega ne bi prišlo. Pa je tako kot je. Verjetno gre za kak kognitivni/duševni primanjkljaj, stanje, ki ni bilo bodisi odkrito bodisi ni bilo nikoli zdravljeno. Za takimi kaotičnimi prizori se običajno skrivajo duševne stiske, razne motnje, depresija.

In seveda, ker nista povita in polomljena, sta za vas popolnoma zdrava. Brezvoljnost, nizka energija, nezmožnost organiziranja izhajajo iz glave in ne vedno iz močnih rok. Stigmatizirajte, osirajte jih, blatite  in potem se čudite, da ljudje delajo samomore. Tudi v vaši družini se to lahko zgodi, celo v najboljših razmerah se to lahko zgodi. Srčno upam, da bosta dobila še kakšno drugačno pomoč, ne samo zrihtano stanovanje.

S tem se pa popolnoma strinjam. Če bi bilo z obema vse ok, do trenutne situacije sploh ne bi prišlo.

Ne zmoreta!

S tem se strinjam, 08.04.2025 ob 17:46

S tem se pa popolnoma strinjam. Če bi bilo z obema vse ok, do trenutne situacije sploh ne bi prišlo.

Ne zmoreta!

Škoda, da otroke zmore naf***t vsak. Živimo jih pa  mi, radni narod.

mislim, da vsi vemo, da je Ana samo voditeljica. A vseeno se lahko napise mnenje, da je, s svojim obnasanjem, neprimerna za vodenje. Je pa res, da ji je DA prinesla ogromno slave, krila so ji zrasla in ima zaledje dolocenih ljudi na Popu. Kar ji daje “pravico” za tako obnasanje.

Mika ni, ker se del druzine ni vec strinjal s sodelovanjem. Dejstvo je, da niso imeli nobenega profita in je bila to zgolj in samo Francijeva zelja.

Glede na slabo predstavljena sponzorstva in vedno vec izdelkov, ki se ne nahajajo v, recimo, Lesnini, bi tudi jaz odsla iz take oddaje oz zahtevala prepoved uporabe tujega pohistva. Ne pa, da je na koncu vec Ikee kot Lesnine. Kar pa je z Lesnine, se pa ponavlja iz oddaje v oddajo. Kot da Lesnina nima dovolj izdelkov.

V prejsnji sezoni me je tako zmotilo, da so v vseh oddajah uporabili enake postelje.

Res me zanima, kdo je ta nov arhitekt na DA, ker bi se clovek v takem slucaju res vprasal, ce vse to dela Ana. Ker arhitekt takih prenov ne bi delal. Iz oddaje v oddajo slabse.

Ni bog ve kaj te prenove, pa vendar je vse boljše po prenovi kot pa pred prenovo.

Lahko nam je komentirat ko imamo vsaj normalno stanovanja in hiše porihtane,  njim pa verjetno tudi to veliko pomeni ko jim obnovijo stanovanje. Zato kar tako naprej, tudi če ni glih vse ok.

New Report

Close