Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Delovna akcija/nesposobni lastniki

Delovna akcija/nesposobni lastniki

Zelo rada gledam delovno akcijo. Med temi prenovami sem se že zelo veliko naučila, kako lahko sama kaj prenovim in popravim.
Zelo se čudim, tem lastnikom/družinam, stanovanj in hiš, da sami ne zmorejo popraviti razne malenkosti, pobeliti, zakitati,.. V nekaterih teh družinah so zdravi moški, odrasli sinovi, ki bi svoje bivališče lahko sami uredili, da bi bilo primerno za bivanje. Tega ne storijo. V eni od prejšnjih oddaj so bili v družini 3 sinovi. Še prej, debel mož. Sedaj, odrasel sin.
Sama sem svoje bivališče uredila sama. Brusila, barvala parket, pobelila, popravljala ploščice, mešala in vlivala beton, popravljala strešnike,..
Kaj je s temi moškimi, da sami ne zmorejo narediti nič? Kam gre ta svet?

Ne gledam te oddaje, ti pa povem, zakaj so taksni moski.

Recimo moj moz ni v zivljenju dvignil tezjega od zlice. Mu ni bilo treba. Doma mu ni bilo treba nic delati. Dokler je imel vse 5 , mu ni bilo treba fizicno delati. In ne zna. In ne vidi dela. Pri nas vse zarnice sama zamenjam, menim se z majstri, vidim kaj je treba narediti. Selila sva se tako, da sem jaz iskala stanovanje, opremila, vse se zmenila z majstri, vse organizirala.

Res zanimivo, kako so tile bajtarji nesposobni. Potem se pa nekaj zgražajo nad blokarji, da so sami lenuhi, ker si niso bajt zgradili. Bajtarji pa v sekretu živijo in žicajo prek televizije, da jim pridejo drugi stene prepleskat.

Sem tudi jaz opazila. Moj moz je iz bloka, pa zna popolnoma vse. Vsi ostali , ki jih poznam pa imajo vsi dve levi roki. Eni to priznajo, drugi ne, a v reali je res tako. Vecina decev nesposobna za najmanjsa hisna opravila.

Moj je isti, odrasel brez oceta, nima pojma o pojmu.
On bi vsakic klical mojstra, jaz se pac potrudim kaj sama naredit.
V bistvu je meni tako kar vsec, sem se naucila marsikaj.

Ko imaš omejena finančna sredstva gre denar najprej za najbolj nujne račune! Če ti na koncu meseca ne ostane nič, nimaš niti 1€ da čopič kupiš, kaj šele kaj drugega.

Pa te ne moti tak nesposoben moz? A ni to minimum kar bi vsak moral znat (moski in zenska)? Mene zelo moti….

Kolikor imam sam nesposobnih kolegov ali znancev je po mojem bila najbolj kriva vzgoja. Pri večini je bil v mladosti vedno nek problem tipa “ne razdiraj”, “tega ne znaš”, “to ne smeš” itd. Tudi če je imel nekdo željo, se ga je zatrlo v kali. Potem ko pa so odrasli pa začudenje kako nihče nič ne zna – ja če nikoli ne porobaš nikoli ne boš znal…

Kako si popravljala strešnike?

V kiklci brez hlack sem splezala gor.

Kaj kmalu je bil spodaj cel gasilski bataljon, od nekod so pripeljali opeko in mi podajali…

Vse se da, ce se hoce!

Tu zgoraj je neznanec pisal in se šalil v mojem imenu.
Tisti strešniki, ki so bili razpokani, sem zamenjala z novimi. Na internetu se dobi ogromno nasvetov in navodil o raznih popravilih.
Še to bi dodala o nesposobnih lastnikih v delovni akciji. Skoraj prav vsi imajo nove, velike televizorje. To me pa čudi, da za TV imajo, za osnovne potrebe pa ne.

Živim v bloku in nikoli ne dam centa za te jamrajoče bajtarje. Ko se bo kdaj zbiralo za družine, ki težko plačujejo oderuške najemnine, bom dal zraven, čeprav vem, da s tem oderuha podpiram. Za bajtarje pa nikoli. Se imajo za tako pametne, ker so v lastnih hišah, potem naj jim pa drugi jih vzdržujemo.

Sicer oddaje (in na sploh tv) ne gledam, vem pa, da takole o katerih pišete, vendarle niso tako nesposobni, ker sicer jim drugi ne bi zastonj bajt popravljali.
Eni smo se morali usposobiti za to, da sami kaj naredimo, drugi za to, da znajo nafehtat!!!

Do neke mere razumem. Takšni ljudje so večinoma apatični, depresivni, brez volje. Običajno ge to iz roda v rod, saj otroci dobijo takšne vzorce. Revščina skozi daljše obdobje je običajno posledica težav v primarni družini, slabe izbire partnerja, alkoholizma, slabe izobrazbe, ne razgledanosti.

V zadnjem primeru je slo za narkomanijo. To uničI ledvici. Ta Ana Praznik bo tut enkrat morala priznati, koliko energije vlaga v blefiranje.

New Report

Close