Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti delovne sobote – opravičilo?

delovne sobote – opravičilo?

Spoštovani,

zaposlila sem se v podjetju, kjer večinoma delaji makedonci in bosanci (žal je službo zelo težko dobiti in sem sprejela tudi to). Imam pa vprašanje glede opravljanja sobotnega dela ( nadur), namreč sobotno delo je obvezno, ni opravičila.
Ker delam tam dober teden, bi potrebovala naslednjo soboto prosto, za kar sem vedela že dobra pol leta prej. Zanima me, ali jim moram pojasnjevati zakaj me ne bo ali je popolnoma dovolj, da jim rečem iz osebnih razlogov. Naj povem še to, da ko sem sodelavce spraševala kako je s tem, so bili vsi panični, da to ne gre, in da nevejo h komu se moram iti to pogovoriti in da verjetno ni mogoče da bi dobila prosto.
Kako je s tem?

Najlepša hvala za vaš odogovr že v naprej.

Lepo pozdravljeni.

Spoštovani,

Delavec ima pravico izrabiti en dan letnega dopusta na tisti dan, ki ga sam določi, o čemer mora obvestiti delodajalca najkasneje tri dni pred izrabo, pri čemer mu razlogov ni potrebno posebej pojasnjevati.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close