Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delovni čas, samo popoldne

Delovni čas, samo popoldne

Pozdravljeni,

Delam v lokalu, ki je odprt od 6ih zjutraj do 19ih zvečer, delavni pa so tudi prazniki in nedelje. Odkar je lokal in zaposlene pred nekaj meseci, prevzel nov najemnik so se zadeve zelo poslabšale. Zahteva konstantne smene, izmene – iste zaposlene zjutraj in iste popoldne. Tako moram že 6 mesecev delati samo popoldne. Kljub prošnji, da imam doma otroke, sicer najstnike, mi delodajalec ne omogoča dvoizmenskega dela. V pogodbi o zaposlitvi imam napisano, da je delo neenakomerno in se dela po potrebi. Roka na srce, dopolne je za 100% več prometa in tudi sposobna sem delati. Večkrat moram za obisk zdravnika ali drugih opravkov vzeti dopust. Moji hčerki, sta pred nekaj leti izgubili očeta in preživeli veliko hudih stvari. Obe se vodita pri psihologu oz. psihiatru. Medsebojno smo zelo povezane. Zato me nujno potrebujeta ob sebi. Zaradi službe, se videvamo zelo redko. Večkrat me morata zato obiskati v službi.
Prosim za nasvet, kaj lahko še naredim, saj mi je kakovostno družinsko življenje zelo pomembno. Pa še ta podatek, za prevoz v službo porabim 2 uri v eni smer, tako da sem z doma vsak dan med 11.uro in 21.uro. Na lep način s pogovorom ne gre, nadrejeni mi je celo zagrozil, da mu nihče nič ne more in, če mu še enkrat kaj omenim, da me bo premestili v še bolj oddaljen kraj delat. Bi takoj zamenjala službo, pa žal ne morem, ker sem zdravniško nesposobna (težave s srcem, a trenutno počutje v redu, lansko leto pa sem bila 1 leto zato na bolniški) in samo molim, da bom šla čim kasneje na obdobni zdravniški pregled za službo, saj me bodo takoj kljub dobremu počutju poslali na bolniško.
Prosim torej za mnenje in nasvet, kaj lahko še naredim.
Hvala in lep pozdrav,

Nina

Zdravo,

delodajalec vam – na žalost – lahko da delo samo v popoldanskih urah, saj lahko prosto razporeja delavce glede na potrebe dela. Tukaj vam nihče ne more pomagati, če se sami ne morete dogovoriti z njim.

Njegova zakonska dolžnost je le, da vam omogoči 12-urni neprekinjen počitek med dvema delovnima dnema.

Še to: Kolektivna pogodba za turizem in gostinstvo tudi ne predvideva 10% dodatka za delo v popoldanskem času (ki ga imajo trgovine, kmetijstvo in živilska industrija…).

Lp in srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close