Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Delovni prostor za prvošolce

Delovni prostor za prvošolce

Kakšen delovni prostor imajo vaši prvošolci? Razmišljam, da bo v začetku rabil mojo pomoč, zato bo verjetno delal kar za jedilno mizo, da lahko jaz še zraven kaj drugega naredim. Ali imajo vaši svoje pisalne mize v svojih sobah in ste potem z njimi v njihovi sobi ali kako? Mi imamo še malčico, veliko smo sami in zato se mi delo v otroški ne zdi najprimernejša rešitev.

Odvisno od otroka, če potrebuje mir potem je prav, da ima poseben prostor. Pri nas se je najbolj obnesla kar kuhinjska miza, da sem lahko naredila še kaj zraven.
V prvem razredu še ni bilo veliko dodatnega dela, sta ga opravili v varstvu.

Tudi pri nas se bo verjetno večina dogajala na mizi v kuhinji. Imamo pa v dnevni sobi še dve mizi – eno zaračunalnikom in drugo pod oknom, ki bo namenjena prav hčerki, ki gre septembra v 1. razred. Tam bo imela šolske potrebščine, no, že zdaj ima na kupe pobarvank, barvic, flomastrov, risbic, knjigic… Zato ji v njeno sobo nismo naštimali mize. To bomo naredili, ko bo večja in bo rabila več miru pri delu za šolo.

Nekje do 4. razreda, kolikor se spomnim, so moji otroci delali naloge v kuhinji. Potem pa v svojih sobah.

Prvošolec te bo potreboval, torej jih večina uživa za kuhinjsko mizo, seveda pa ko se začne šola, se temu primerno uredi njegova soba in sem sodi tudi pisalna miza, kajti navajati ga boš morala da bo kaj pa tudi sam in takrat je najbolje lepo v miru v svoji sobi, recimo kaj pobarvat, narisat, ko te res ne potrebuje.

New Report

Close