DELOVNI VIKENDI…BARCA LAHKO POMAGAŠ
Pregledovala sem urnike, ki mi ga je dal delodajalec od sredine septembra pa do konca novembra in sem ugotovila, da sem delala oz. bom delala do konca nobembra 11 vikendev med njimi 8x celih 2x sobote in 1x nedelja… Ali je lahko tak urnik po zakonu ali bi morala biti v 2 mesecih vsaj dva cela vikenda frej? Kaj pravite na to tisti, ki se na to spoznate…meni ni več jasno, da so nekateri sodelavci pa kar frej vsaj en cel vikend v mesecu. Njena sestra, ki je tudi tam zaposlena ima pa sploh privilegije.. lp
Če imaš dobro plačo še gre, ampak tole je vseeno preveč vikendov.j.bi jim vse po spisku, izkoriščajo te!
v zakonu nikjer ne piše, da mora biti cel vikend prost. v zakonu piše, da moraš biti prost 1 dan v tednu in da je dovolj, če se to izravna na 14 dni.
156. člen
(tedenski počitek)tt
(1) Delavec ima v obdobju sedmih zaporednih dni, poleg pravice do dnevnega počitka iz prejšnjega člena tt, pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur.
(2) Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu.
(3) Minimalno trajanje tedenskega počitka, določeno v prvem odstavku tega člena tt, se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.
sicer pa nič nisi napisala, koliko ur delaš.
če ne delaš 8 ur vsak dan lahko čisto normalno delaš 6 dni v tednu po 7 oziroma 6 ur. – če imate delovne sobote.
seveda pa morate v tem primeru imeti več dopusta.
Delam po 8 skoraj po 9 ur na dan sobote in nedelje ter vse praznike tudi tiste praznike, ko so vcasih trgovine zaprte kot npr 1.november…hvala
Število dni dopusta mora biti prilagojeno temu, da delaš šest ali sedem dni na teden, prav tako mora biti to zapisano v tvoji pogodbi o zaposlitvi.
Poleg tega moraš za nedeljo (predvidevam, da imate v KPK zapisano tako) dobiti tudi dodatek za nedeljsko delo.
Ni pa, žal, nikjer zapisano, da moraš imeti proste vikende, določeno je le, da moraš imeti tedenski počitek, ki pa je lahko tudi v sredo.
Ok, delam 6:40 na dan. Zdej bom pa napisala urnik, pol mi pa povejte, kdaj bi morala imeti frej dan:
sobota6:40, nedelja13, pon:6:40, tor:6:40, sre:6:40, cet:6:40, pet:6:40, sob:6:40, ned:fraj. Bi morala biti u cetrtek prosta?
Kot je enkrat že zgoraj prilepljeno
156. člen
(tedenski počitek)
(1) Delavec ima v obdobju sedmih zaporednih dni, poleg pravice do dnevnega počitka iz prejšnjega člena, pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur.
(2) Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu.
(3) Minimalno trajanje tedenskega počitka, določeno v prvem odstavku tega člena, se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.
zakaj pa?
imaš normalen 6 dnevni delovnik, niti nadur nimaš.
oddelala si 40 ur na teden, toliko kot kak drug delavec v petih dneh.
imaš pa zato pravico do več dni dopusta zaradi tega, ker delaš 6 dni na teden
zakaj pa?
imaš normalen 6 dnevni delovnik, niti nadur nimaš.
oddelala si 40 ur na teden, toliko kot kak drug delavec v petih dneh.
imaš pa zato pravico do več dni dopusta zaradi tega, ker delaš 6 dni na teden[/quote]
Ni normalen urnik, ce delas ceu teden, pa nedeljo 13 ur. Zanima me, ravno zaradi celodnevne nedelje, na kateri dan pade prost dan.
Forum je zaprt za komentiranje.