Delovnik v gostinstvu, turizmu v času praznikov?
Tisti, ki delate v gostinstvu, turizmu, … po možnosti v smučarskih središčih, kakšen delovnik imate sedaj v času praznikov?
Je tudi pri vas po cel dan in ne le samo 8 ur?
Imate kaj prosto? Ali se kar vleče 2, 3 tedne brez prostega dneva?
Pri nas bo očitno skoraj 3 tedne brez prostega dne.
Obljubljeno je bilo 5 dni na teden po 8 ur, 2 dni prosto. Mogoče v času praznikov po 6 dni pa kak dan dalj. Zdaj pa bo očitno brez predaha in potem kaj prosto.
Je to običajna praksa, da tako kršijo pogodbe?
Prvič v taki službi pa kot kaže ne bo prostega dneva v času med 20.12.-6.1. Niti enega dne.
Kolegica, ki dela že dalj časa, je imela prvi prosti dan po 21 dneh dela. Pa še to tako ,da so ji tam okrog 13ih povedali, da lahko ostane doma cel dan. Najprej so ji obljubili le prosti dopoldan. Prej je sama delala, zato preprosto ni mogla imeti prosto. Zdaj so mene zaposlili, je pa obdobje praznikov, jaz sem moram še uvajat in so ji lahko privoščili en dan prost. Noro to.
Obljubljajo, da bo drugi januarski teden bolje.
Pri vas tudi tako?
toyo595, 28.12.2024 ob 10:42
Prijavit delovni inšpekciji.
Marsikje imajo tako, tudi v pogodbi zapisano neenakomerno razporejen čas.
In zdržintudi.kontrolo delovne inšpekcije.
Kolegica ima tudi tako, dela v drevesnici, od pomladi do pozne jeseni oddelajo toliko, da so drugo polovico novembra, cel december in cel januar prosti.
Podobno je v gradbeništvu in še marsikje drugje.
Tudi v gostinstvu… Ni noro, ker smo ugotovili, da noben ne bo umrl, če bomo med prazniki skrajšali delovni čas in bo enkrat ena, drugič druga smena prosta. Sicer zmeraj obstajajo nergači, ki mislijo, da so center sveta in da če imajo denar lahko zakupijo gostilno…a imamo normalne šefe, ki delajo z nami in imajo kot mi družine.