Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delovno mesto po porodniski

Delovno mesto po porodniski

Spostovani!

NAslednji teden zakljucim s porodnisko in pricnem s krajsim delovnim casom. Delodajalec mi je ze namignil naj ponovno zanosim oz se dogovoriva za odpravnino in grem. Sewm se dojeca mama. Delavka, ki me je nadomescala v casu odsotnosti pa bo polno zaposlena za nedolocen cas ( prej za dolocen ). Zanima me, ali mi mora delodajalec v pogodbi napisati isti naziv delovnega mesta katerega sem opravljala ter ali moram opravljati iste delovne naloge ( prej sem bila Office manager , sedaj pa kakor mi je dal vedeti naj bi bila telefonistka ).

vnaprej hvala,
laura

Zaradi tega, ker ste bili na starševskem dopustu, vas delodajalec ne sme degradirati. Če vaše delovno mesto še obstaja, ni razloga, zakaj se ne bi vrnili na to delo. Pogodba o zaposlitvi, ki ste jo sklenili pred nastopom starševskega dopusta, v vseh pogledih normalno velja še naprej.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close