Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti delovno mesto

delovno mesto

Pozdravljeni!
Zaposlena sem za nedoločen čas, na delovnem mestu, kjer je zahtevana V. stopnja izobrazbe. Delam v popoldanski in nočni izmeni. Delodajalec pa zdaj od mene zahteva, naj v popoldanski izmeni, poleg svojega rednega dela, del časa opravljam še dodatno delo, ki ne zahteva strokovne izobrazbe (proizvodnja ). To v praksi pomeni, da bi se morala 4 ure sprehajati od enega del. mesta do drugega in na vsakem delati določen čas.Ali delodajalec to lahko zahteva, ne da bi mi izdal kakršen koli sklep ali spremenil pogodbo o zaposlitvi?
Hvala za vaš odgovor!

Pozdravljeni,

ena izmed sestavin pogodbe o zaposlitvi, ki jo delavec sklene z delodajalcem, je tudi navedba delovnega mesta oz. vrste dela s kratkim opisom nalog, ki jih bo opravljal delavec. Pogodbena obveznost delavca je torej, da vestno opravlja delo na delovnem mestu, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, v času in na kraju, ki sta določena za izvajanje dela, upoštevaje organizacijo dela in poslovanja pri delodajalcu.
V kolikor pride do spremembe delovnega mesta ali vrste dela, je treba skleniti novo pogodbo o zaposlitvi (oz. pri manjših spremembah vsaj aneks k pogodbi). Brez njegovega soglasja lahko delodajalec delavcu naloži drugo delo le v primerih, določenih z zakonom ali kolektivno pogodbo (tu gre zlasti za primere naravnih ali drugih nesreč oz. za druge izjemne okoliščine, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi ali premoženje delodajalca).

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close