denar pod smreko
Mene veliko bolj zanima kdaj se bo prijela navada, da obdarovanca vprašamo kaj si želi in da mu pošteno povemo koliko smo ali lahko potrošimo zanj. Denar res ni slaba rešitev. Vsekakor bi mene bolj razveselila kuverta, magari s samo parimi euri kot kozarec slivove marmelade od sestrične Joži, ji jo je dobila od tete Mete pred petimi leti. Pošteno in predvsem fer bi pa bilo, da se znotraj družine/rodbine, ki nekaj praznuje predhodno dogovorite kakšna bo oblika obdarovanja in za koliko. Nekateri so še tako za cajtom, da se jih bo ta navada težko prijela. Je pa kozarec vloženih paprik že bolj fajn, ane? Bolj osebno, kajne? Zlasti, če je kupljen v Mercatorji in ima samo pokrov zamenjan in nalepko odlimano. Če pa kdo želi ven padati z recimo darovanje mercedesa pa naj. Poleg tistega predhodno dogovorjenega drobiža seveda. Pa saj takih, z mercedesi ni ravno veliko.
Moj najstnik dobi pulover in majico, ki si jih je sam izbral, potem čokolado, ki mu je najljubša. Mož mu je kupil parfum, ki si ga je sam izbral. V zavitem paketu pa ga čaka velika vedra nutele, ki si jo že dolgo želi pa mu je nikoli nisem hotela kupiti, najljubši čipsi in čokolada.
Nečaka dobita obleke in čokolado. En dobi zraven en kilogram posebne moke, ker bi rad pekel mafine, ki sem mu jih nazadnje pekla, ko je bil bolan, drugi pa posebno buteljko vina. Denarja ne poklanjam. Si pa čez celo leto poizkušam zapomniti, ko izražajo želje, kaj bi imeli – pa so preškrti. Ali pa nabavim kake ‘norosti’ ki jih nasmejijo ali jih rabijo pa jim ne bi nikoli kupili…Npr.lansko leto je imel en maturo je dobil matzapiske in čokolado.
good, 23.12.2024 ob 16:14
V današnjem pohlepnem svetu je denar najboljše darilo. Gorje ti, če podariš kaj takega, v kar si vložila svoj trud, ker to ne šteje.
Ne delaj mi dobro za kar te nisem prosil. Da, vložen trud v nekaj, kar si ne želim, ni samo stran vržen trud, temveč trud vložen, da mi je slabše.
Jaz pa še vedno kupujem darila, ki so res osebna.
Ne samo za pod jelko, vedno, tudi za rojstne dneve.
Prijateljica je za rojstni dan dobila ročno izdelani skodelici za kavo, točno tiste oblikovalke, o kateri mi je pred časom govorila, da so ji njeni izdelki všeč.
Druga je dobila sicer bone, a za točno določeno malo trgovinico, kjer prodajajo izdelke, ki jih ona obožuje.
Tretja je dobila družinske kopalne karte, ker rada in pogosto hodi z družino na kopanje.
Mama je dobila karto za predstavo z Iztokom Mlakarjem.
S partnerjem pa sva si kupila karte za dva koncerta drugo leto poleti.
Za pod jelko še nimam vseh daril, je še čas. Pri nas jih odpiramo 1.1. zjutraj.