Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Denar v vrtec?

Denar v vrtec?

Mamice, predvsem tiste, ki imate otroke v vrtcih.
Zanima me, ali tudi pri vas (v vrtcu, seveda) vzgojiteljice pobirajo denar za material, ki naj bi ga uporabljali tudi otroci. Pravim “tudi”, ker do sedaj naša punca še nikoli ni prinesla kakšnega izdelka iz nekih posebnih materialov domov, se kar je, so bile risbice, izdelki iz papirja, kartona.
V lanskem šolskem letu, ko je imela druge vzgojiteljice, so izdelovali stvari iz različnih materialov in niti enkrat samkrat mi ni bilo potrebno odšteti tolarja, seveda smo tudi sami, na prošnjo vzgojiteljic, prinašali različne materiale, kozarčke,…. Letos pa kar naenkrat ta denar. Ljubše bi mi bilo konkretno prinesti material, iz katerega bi potem ustvarjali, bi vsaj videla, da so ga uporabljali, za denar pa seveda ne vem, kam gre. Ali sedaj plačujem tudi barvice? Pa ali ne plačujemo že dovolj vrtca. Poleg tega pa tudi vrečke, ki jih je potrebno nesti za popoldansko malico, če je otrok ne poje v vrtcu. Vse lepo in prav, že prvi teden v septembru smo nesli paket vrečk (50 vrečk). Od takrat smo malico dobili domov 5-krat. Je pač tako, da gre hčerka vedno domov ob 15.30, do takrat pa že poje malico. Kje je potem še ostalih 45 vrečk? Problem je, ker mi je vzgojiteljica rekla, da naj prinesemo vrečke, ker jih je zmanjkalo. A zdaj bom pa tudi druge otroke financirala? Mislim, da bi bilo prav, da bi tisti, ki jih več porabijo večkrat prinesli, ne pa da gre vse iz skupnega fonda.
Se opravičujem, ker sem se razpisala, morala sem si malce olajšati dušo…in ja vem, pogovoriti bi se morala z vzgojiteljicama.

Lp,N

Ničesar ne nosimo, ne vrečk, ne robčkov, kremic, pleničk, nič. Vs e je na voljo v vrtcu. Je pa zaželjeno prinesti kakšen pisarniški, že delno uporabljen, material.

Mi tudi nobenega denarja, razen za kakšne predstave. Je pa zaželjeno prinesti kakšne lončke, škatle… So ravno za materinski dan iz actimelovih lončkov in slamice naredili zvončke, prav lepo. Plenice do 3 leta jih plača vrtec, potem pa jih moraš prinest sam.

Tudi mi ne prinesemo nič razen robčkov za nos enkrat/dvakrat letno cel paket, zobno pasto na začetku leta..

Se strinjam s teboj, nas vzgojiteljica prosijo z amaterial – zbiramo škatle, rolce od wc papirja, če ima kdo možnost prinese liste A4 ali barvne liste, velike kartone, ostanke volne,…. nikoli ne nosimo denarja…ne zdi se mi prav.
Prav tako pa jaz ne bi ponovno prinesla vrečk za malico, če bi bila situacija ista kot pri tebi – bi lepo povedala razlog vzgojiteljici
Sama sem bila v podobni situaciji ko je bilo potrebno prinest ponovno robčke za nos, mi smo bili v vrtcu vsega skupaj do takrat 14 dni..ni šans da jim prinesem ponovno…
lp

– 1-2 x letno paket papirnatih robčkov
– ko imajo kakšne posebne projekte prosijo (ni obvezno!) za npr. časopisni papir, star darilni papir, razne prazne škatlice od čajev, testenin itd itd.

Vse ostalo dobijo v vrtcu.

Če je potrebno za kakšno stvar posebej plačati, nikoli z gotovino. Se obračuna mesečno na položnici.

nikoli ne nosimo denarja v vrtec. plačujejo dodatno se samo razne lutkovne predstave ipd, kar pa se obračuna na položnici, nikoli denarja v roke. dokler je imel še plenice, smo včasih nesli kremo za rit, ker je imel občutljivo ritko in mu ni pasala vsaka krema.

denarja za material nikoli ne nosimo, je pa zaželjeno, da prinesemo kaj, iz česar otroci ustvarjajo (škatle, papirnate role, enkrat so zbirali stare lake za nohte, ker so slikali po prozorni plastiki…). ker moj mož dela v grafičnem studiu, večkrat lahko prinese kakšne samolepilne folije, kartone, kaj takega kar njim ostane, v vrtcu pa so res veseli.

vrečke za popoldansko malico?? kakšen problem je pa tisto jabolko ali jogurt nesti v rokah, če slučajno otrok ne poje?

Nič ne nosimo denarja za material.

Vrečke za malico ali polulane, umazane cunje ima v ruzaku in jo uporabijo (ok jim ima več).

Nesemo le če se kaj zbira ali imamo česa odveč pa raje kot pok šmir papirja vržt v smeti, ga pač odnesem v vrtec.

Aja edino svoje plenice rabijo v vrtcu, pa bepanten smo poslali, da ju mal namažejo če imata suho kožo.

Če bi jaz prinesla 50 vrečk in bi me vzgojiteljica prosila za še, ker so ostale porabili, bi njo vprašala kako to in ne tukaj na forumu. Sicer mi je jasno, da je verjetno ene pet ostalih stršev “pozabilo” prinesti vrečke in je zato zmanjkalo tudi tvojih.
Enako vprašaj tudi za denar za izdelke, vgzojiteljico. Komunikacija!!!

Aja, nisem ti odgovorila. Mi ne nosimo nič, le odpadno embalažo nesem.

Mi ne nosimo nič. le do kler je bila v jaslih smo morali prinesti pet plenic na teden za domov. da so jih popoldne po spanju dali v čisto plenico če je bila mokra. če se je pa slučajno zgodilo da bi se pokakala ravno v tisto so jo preblekle v plenico z vrteca niso nič komplicirale.
glede materiala ne nosimo nič.
razen sedaj na začetku leta ko smo zamenjali v službi te nove obrazce za poločnice ko so sedaj evri in sem stare s privolitvijo šefice nesla v vrtec da jih nismo vrgli proč. in so bili v vrtec zelo vseli. in tudi zelo veliko rišejo na njih so ful zanimivi listi goraj beli spoda pa položica.
drugega pa nič

Nikoli nismo nosili denarja v vrtec. Niti za robčke, zobne paste in krtačke. Vse so tam nabavili oz dobili, da so vsi imeli enake, nam pa so obračunali na položnici. S tem smo se strinjali vsi starši.

Material, igrače… se nosi po želji. Sama sem odnesla škatlo igrač in knjigic iz kartona, ki smo jih že prerasli, mlajšim skupinam. So jih bili zelo veseli.

Kot pri MATEJI, vse dodatne stvari plačamo po položnici.

sodelavkina hčerka nosi domov iz vrtca risbice na papriju lokalnega komunalnega podjetja (računi za komunalo)…ker pač vzgojiteljice prosijo, da starši prinesejo odpadne a4 liste iz službe

Mi nesemo v vrtec 1-2x letno paket robcev (po moji oceni porabe doma jih tudi tam toliko porabi), odpadno embalažo, odvečne ustvarjalne potrebščine, papir,… in zdaj, ko so večji, žetone za mestni avtobus, da se vozijo na izlete, predstave.
Denarja ne nosimo in se mi tudi ne zdi potrebno, da bi ga, sploh za take reči. Raje vidim, da zbirajo star papir pa potem zbrani denar namenijo kakor želijo.

Pri nas se plačuje:
– vstopnice za predstave v tem in onem gledališču, pa še to je nekaj predstav podarjenih zaradi takega ali drugačnega sodelovanja,
– prevoze, kadar so potrebni (enodnevni izleti, vzponi, obiski knjižnice, gasilcev, lekarne, galerije …),
– dejavnosti, ki sodijo v obogatitveni program in jih vrtec ponuja na izbiro, pri čemer moram dodati, da za moj okus vrtec izbere dobro kvaliteto, ki je relativno poceni (enaka dejavnost na prostem trgu je bistveno bistveno dražja),
medtem ko materiala (pa ogromno ustvarjajo), plenic, robčkov, vrečk za malico, servetkov … nismo nikoli plačevali.

mami

Tudi mi ne nosimo denarja (razen za kakšne predstave). Zbiramo pa, tako kot ostali, vse “živo” – rolce od WC papirja, pa uporabljen papir, pa pokvarjen fen, pa pokvarjen mobitel za kotičke; punce vse uporabijo … meni je to všeč. Denarja in vrečk za malico pa ne. Pa dobimo malice ravno tako, vsak dan v vrečkah.

New Report

Close