Denar za darilo
Pozdravljeni!
Ker ničesar posebnega ne potrebujeva, sva se odločila, da nama bodo svatje za darilo prispevali denar za poročno potovanje. Zanima naju, kdaj in kako to svatom povedati, saj vsi ne bodo vprašali, kaj želiva za darilo. Dogovora z agencijo o odprtju računa ne bova sklepala. kdaj in kje in komu svatje izročijo denar?
Pozdrav, Tanja in Aleš.
zivjo
kako je s tem racunom? a to jim ga
kr na vabilo napises in reces, midva
imava ze vse, zato bi zelela, ce bi
nama kdo zelel kaj podariti, bi bilo
najbol fino, ce bi bil denar, nakazite
ga na vabilo napisani racun? kako
vama bojo pa izrocil darilo, vama bodo
dal odrezek od vplacila? kako to?
ne vem, jaz tega nisem sposobna,
niti moj dragi, saj so nekateri, ki ne
zelijo dati denarja. mislim, da je bolje,
ce sami presodijo.
ne vem no, dej se kaj napisi stanka,
kako sta se odlocila za to? kaj mislita
o tem, a mata take svate, ki bodo
razumel to.
jaz mislim, da nama bo kljub temu,
da ne bova rekla za denar, vecina dala
res kr denar, tko v cestitiki ali pujsku,
ali skatli ali … ker vedo, da trenutno
imava vse, da pa bova kmalu gradila.
bo pa sigurno nekaj tud takih daril in
mislim, da je tudi prav. bom vsaj lahko
rekla, ej tole je pa od mimi, natase, …
pa pa
pika
Midva sva za darila zadolžila mame (vsak svojo). Torej, če je povabljene zanimalo, kaj si želiva za darilo so poklicali eno od mam, ki jim je razložila, da že vse imava in da bi najraje imela denar, če pa se jim to ne zdi v redu naj izberejo nekaj iz poročne liste, ki sva jo odprla v eni trgovini. Večinoma so ljudje prinesli denar, nekaj pa se jih je raje odločilo za konkretno darilo.
lahko pa gostom zraven vabil pošljeta še majhne kuvertice, kot znak, da pričakujeta denar in ne drugega.
potem v prostoru, kjer bosta imela gostijo, na eno mizo, kamor boste shranjevali rože ali morebitna darila, postavita še košaro, v katero naj gostje mečejo kuverte. da ne bo zadrege, koliko je kdo dal, košaro še pokrijta.