Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Denarna socialna pomoč

Denarna socialna pomoč

Pozdravljeni!

Dobri dve leti je, odkar sem izgubila status študenta in se prijavila na zavod za zaposlovanje. Od takrat prejemam denarno socialno pomoč, saj redne službe nw dobim.
Zbegana sem, saj mi nihče zagotovo ne zna povedati, ali bom morala ta denar nekoč vračati. Kako je s tem? Pomoči sem upravičena, izpolnjujem vse pogoje socialne ogroženosti, preživljam se sama, svojega stanovanja nimam.

V vlogi za den. pomoč je točka “Če ste v zadnjih 18 mesecih prejeli denarno socialno pomoč več kot dvanajstkrat (sem!) in če imate v lasti stanovanje ali hišo (nimam!), v katerem živite in katerega vrednost presega vrednost primernega stanovanja za 48-kratnik osnovnega zneska minimalnega dohodka, in želite uveljavljati pravico do denarne socialne pomoči, podpišite spodnjo izjavo! –> “Soglašam, da se vpiše zaznamba odtujitve in obremenitve v zemljiško knjigo na vse nepremičnine, ki jih imam v lasti.”[/i]
Ker nimam v lasti nobenega stanovanja ali hiše, tega ne podpišem. Ima to kaj zveze z vračanjem?
Ali bom vračala neglede na to? Če da, kdaj- ko bom imela redne dohodke? Ali se bo to preneslo na nekoč moje otroke?

Lepo prosim za odgovor..
Hvala!

Spoštovani,

da, znesek DSP, ki ste jo prejeli bo RS priglasila v vaši zapuščini. Kar pomeni, da se bo zapuščina za ta znesek zmanjšala.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close