Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev denarno nadomestilo po porodniški

denarno nadomestilo po porodniški

Lep pozdrav!

Ko boste utegnili, vas prosim, da odgovorite na moje vprašanje.

Sem noseča in zaposlena za določen čas. V preteklem letu sem prekinila delovno razmerje za tri mesece. Prej sem bila zaposlena 6 mesecev, zdaj pa ponovno za določen čas (12 mesecev) in sicer grem pred iztekom pogodbe na porodniško. Glede na to, da bom pred porodniško zaposlena neprekinjeno le slabih 7 mesecev, me zanima, če sem po porodniški upravičena do denarnega nadomestila na zavodu za zaposlovanje? In – kako dolgo? Koliko odstotkov znaša denarno nadomestilo? Ali izračunajo povprečje zadnjih 12-ih plač (oziroma porodniškega nadomestila v mojem primeru)?

Hvala vam za trud!

Marjetica

Do denarnega nadomestila boste upravičeni v primeru, če vam je delovno razmerje v zadnjih 18 mesecih trajalo vsaj 12 mesecev (se pravi da so vmes lahko tudi prekinitve). Osnova za izračun nadomestila je povprečna plača iz zadnjih 12 mesecev. Čas trajanja nadomestila je odvisen od trajanja zavarovanja; za čas zavarovanja do 5 let traja nadomestilo 3 mesece, njegova višina pa je 70% osnove.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Pozdravljeni!

30.6.2016 mi potece porodniska.
2 leti nazaj sem delala 6 mesecev (pripravnistvo) kot Srednja medicinska sestra in me
zanima ce mi pripada 3 mesece nadomestilo po izteku porodniske ?

hvala in LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close