Denmark launches digital COVID-19 vaccine passport
Mic po mic, pa bo čip.
Lažje je.
A ni?
Telefone menjaš, papir ali karico izgubiš, poškoduješ, pač potrošen materijal.
Čip je praktičen.
Jaz sem za čipiranje.
Zakaj bi izgubljal čas in denar, ko lahko takoj to naredimo.
Ide maca oko tebe, pazi da te ne ogrebe
https://www.youtube.com/watch?v=wQIM9Wkg9iw&feature=youtu.be
S čipiranjem ne bo nič. je kar nekaj držav, kjer zakonodajo še spoštujejo in za poseg v človeško telo potrebuješ dovoljenje vsake osebe posebej.
Verjetno pe bodo obstajale Covid kartoteke, ki bodo za vsakega od nas imele evidenco o okuženosti, cepljenju in testiranju. In te bodo tudi sužile omejitvi gibanja. Za začetek preko državnih meja in verjetno za uporabo letal, kasneje pa morda še za kaj drugega.
Recimo od ponedeljka naprej boš lahko legalno potoval v cca pol držav na svetu, če boš imel negativen PCR test, pa tudi kar nekaj držav, če boš imel dokazilo, da si Covid prebolel ali pa si cepljen. In ravno tako boš lahko v Slovenijo prišel od koderkoli pod temi pogoji (svež PCR test, potrdilo o prebolelosti oz. cepljenosti).
Je pa ironija (ali kretenizem vlade), da lahko z opravljenim PCR testom danes lahko v Slovenijo vstopi kdorkoli, medtem, ko mi do ponedeljka niti iz svoje občine ne smemo.
Bo le enotno evropsko potrdilo o cepljenju, ki ti bo omogočalo premike po EU in tudi drugje. Verjetno pa ga boš kazal pri nastanitvah v turizmu, obiskih predstav….To je v 21. stoletju, ko se ne gremo naravne selekcije pri človeški rasi, nekaj najbolj normalnega.
V tiste države, ki ga ne bi zahtevale, pa ne bo tujih gostov, tako, da bodo “prisiljene” čekirati potrdila.
Bo bolj evidenčni karton (verjetno elektronski), ki bo vseboval podatke o cepljenju in morebitnem prebolevanju. Nihče pa še ne ve, kaj bo pomenil in kako bodo države uporabljale te podatke za omejitev vstopa v državo.
Prepričan sem, da bodo zaradi turizma določene države sproščale vstop ne glede na cepljenje. Morda bodo delali hitre teste (kot Avstrija v primeru Tirolske) ali pa Slovenija čez praznike. Ali pa celo povsem sprostili vstop iz držav z boljšo epidemiološko sliko.
Skrbi pa me tvoje izjava, da se ne gremo več naravne selekcije človeške rase. Glede na to, da si pristaš Janše, se bojim da spet načrtujete kake množične poboje, kot recimo fašisti med vojno.