Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Deos Črnuče

Deos Črnuče

Pred cca 3 meseci sem bila pri njih na razgovoru za strežnico. Naslednji dan pa gledam prispevek, kako slabo da je tam, kalšni pogoji…in ja, seveda, nekako sem si zaželela, da me ne bi izbrali. Čez kak teden, ko se v meni razgovor in prispevek poležeta, dobim od njih klic, ali bi delala pri njih kot bolnočar. Jah… vsa polna dilem, ali si želim biti kot stroj in s stanovalci delati kot s predmeti? Pa si najprej rečem, ajde, bom probala. Pridem dva dni po klicu h glavni sestri, prinesem dokumentacijo, pove mi, da so me izbrali za bolničarja jn kdaj bi lahko začela delat. V roke dobim kup papirjev in je rekla, naj jih takoj izpolnim in oddam receptprki. Valda tega nisem naredila, ker sem ji rekla, da jih hočem prej v miru prebrat.
Nadalje se pogovarjava o samem delu, povdm ji, da sem kar malo skeptična, ker sem videla prispevek. Ja, ona se tega zaveda, ker ji je kar nekaj kandidatov javilo, da so si premislili in ne želijo delati pri njih. Razlaga mi, da stanovalcem vsak dan delajo komplet nego, da jih potem kopajo na 10-14 dni, da jim pripadata 2 plenički dnevno (čeprav jim po standardih pripadajo 3). Da stanovalcev, ki zaradi česarkoli nehajo dihati, ne oživljajo, saj da imajo takšno navodilo od zdravnice. Razlog za to je, ker da so stanovalci že stari.
Zatem so me že nekajkrat klicali iz tega doma, a k njim nikakor ne grem delat.
Pa se vprašam, ja fak, a tega doma res še nihče ni prijavil??

kako pa izgledajo kaj stanovalci zadovoljni tako na prvi pogled, ko si šla tja? sem tudi jaz spremljala tisto oddajo preverjeno, ko je bilo o tem..

pa tudi oglase za prosta delovna mesta so nonstop na netu… kadra očitno ne dobijo, pa niti ni čudno zakaj

Mah…nikjer nisem videla nasmeškov, tistih nekaj stanovalcev, ki je bilo v avli, je brezciljno tavalo sem in tja ali pa so srepo gledali predse. Ni bilo tiste pozitivnosti, no.

Mah…nikjer nisem videla nasmeškov, tistih nekaj stanovalcev, ki je bilo v avli, je brezciljno tavalo sem in tja ali pa so srepo gledali predse. Ni bilo tiste pozitivnosti, no.
[/quote]

Vsi na AD!
Ena pljučnica, pa bodo odšli. Žalostno ampak resnično.
Grem raje pod smreko zmrznit!

Vsi na AD!
Ena pljučnica, pa bodo odšli. Žalostno ampak resnično.
Grem raje pod smreko zmrznit!
[/quote]

Pa gledam spletno stran njihovih domov, kako hvalijo, da je ta Deos oh in sploh. Ja je, za pobirat denar. In samo hiša fizično je lepa. Bogi ljudje, stanovalci, tam notri. Pa tud delavci se mi po eni strani smilijo. Ne moreš pa se iti nadstandarda, dokler je organizacija v podnu, žal.

Pa gledam spletno stran njihovih domov, kako hvalijo, da je ta Deos oh in sploh. Ja je, za pobirat denar. In samo hiša fizično je lepa. Bogi ljudje, stanovalci, tam notri. Pa tud delavci se mi po eni strani smilijo. Ne moreš pa se iti nadstandarda, dokler je organizacija v podnu, žal.
[/quote]

Glej odziv svojcev in drugje, finančne mahinacijedeosa, dobičke, politiko zaposlovanja, izplačilo nadur, oz.neizplačilo, odgovornost vodstva do stanovalcev, oz.neodgovornost.
Kar ni rak rana Slovenije le njih, temveč kaže na sam odnos vlade in njihovih institucij na samo problematiko starejših in ljudi, ki se jih ne zaposljuje, čeprav so se kvalificirali.

Dokler lahko izbranci dobivajo NAŠ denar po uri nege 20 in več ojrov, da se gredo nekvalitetno nego z neusposobljenim in neodgovornim kadrom, bo v Sloveniji tako narobe, kot je.
In dokler ne bodo svojci sami organizirali skrb in oskrbo za svoje starše sami, tako, kot so varstvo otrok in še ostale stvari, napredka ni na vidiku.

Pri otrocih in starejših je denar, vendar ga cuzajo le koritarji in si debelijo že itak zamaščene riti, za naš denar!
Kako sploh dovolimo trošiti naš težko prigarani denar v neprave roke? Na našo škodo!
Res ni niti malo logično, ne!

Razmišljamo kdaj, kako bo z nami, če je že z našimi starši tako? Razmišljamo kdaj?

Za ceno oskrbnine, kakršne so danes, bi si ostareli lahko privoščili 4 aziatke hkrati, za nego, kuhanje, pranje, likanje itd. Pa še zdravje, bistrost in čilost bi si ohranili, da jim ne bi kakšen trapast zdravnik vsiljeval kakšne tablete za “umirjanje” ali pa kar za “večno umirjanje” na ukaz vsakokratnega direktorja.

V nedogled način, kakršnega imajo ti “Domovi” pač ne bo šlo.

Konkurenca je povsod.

Vesel oče

P.S.

Zakaj bi npr. nekdo hodil k prostitutki v Lj ali čez Karavanke za ceno, ne vem, 50 €/ noč, če ti npr. kakšna vzhodnjakinja (Bolgarka, Čehinja,…) da za 1 $ USA? Malo parodije!

Vedno sta dve plati medalje,Starejši so dostikrat depresivni, zato jim zdravniki predpišejo tablete.
Sicer so pa v domovih največkrat dementni , pa taki, ki so kronično bolni in jih svojci zaradi službe ne morejo imeti doma, v glavnem taki, ki so že napol mrtvi .
Kako naj bo potem v domu veselo? Jaz ne bi šla delat v dom počitka, pa če mi dajo ne vem kaj še zraven.Mora biti precej duhamorno in ubijajoče.
Tisti, ki pa tam delajo – slava jim!
Če pa kdo od svojcev ni zadovoljen, naj ga vzame ven, pa naj ga rihta doma.

KAJ DELATE V DEOSU

Sem dobila poziv zavoda Lj, da se naj prijavim na delovno mesto podjetja Deos d.d. Ker sem iz popolnoma drugega konca Slovenije, mi je bilo čudno in sem kontaktirala naš urad za delo čemu je tako in so bili tudi oni presenečeni. Posledično sem pobrskala po spletu, če lahko najdem kakšno info o podjetju.

Ko sem pogledala prispevek oddaje Inšpektor, mi je bilo popolnoma jasno, zakaj delovno silo iščejo tako daleč – naš zavod je rekel, da se to lahko zgodi le, če v tisti regiji ni primernega kadra. Po ogledu prispevka me to ne čudi…. V dobro stanovlcev upam, da so se stvari od takrat že kaj uredile. Osebno pa se tako daleč za omenjeno delo ne bi selila.

“stanovalcev, ki zaradi česarkoli nehajo dihati, ne oživljajo, saj da imajo takšno navodilo od zdravnice. Razlog za to je, ker da so stanovalci že stari.”

?!?!?!?!??!

zdaj vabijo dr. Radana.

Saj bo še slovenec leta postal, čeprav je jugo korenin (prvotno je bil Radanović).

Na Tv sem slišala, da je ok samo en Deosov dom. Ki ga vodi ena znana Slovenka.
Ve kdo, kateri bi to lahko bil?

Jaz vem za enega, kjer je katastrofa. AD v velikih dozah. Vsi so zombiji:(

Naša 92-letna babica je doma z nami, ker se menjamo v službi.
Pa ni daleč od zombija.
10 vrst zdravil ima, med drugim antipsihotike.
Ponoči vpije in kliče : Atiiii, mamiiiiiiiiiiii….
Čez dan je še kar, ali pa ima napade.

Da to ni njena postelja, da gre domov, kdo smo mi…enkrat nas pozna, enkrat ne…

In vi mislite, da ji je slabo doma? Da grdo delamo z njo? Da ji ne damo vsega?

Ja, tako ocenjujete delo v domovih.
Pridite in probajte!

Ne bi šla delat v dom počitka, če mi v zlatu plačajo!
Da mi bodo še svojci očitali ne vem kaj!

DOMA JIH IMEJTE!

New Report

Close