Depilacija spolovila
a ste nore z voskom…jest si še nog ne morm depilirat ka šele splovilo…to bi 100% povzročilo kako hudo vnetje…
najbolje je še res s klinco, vendar tako ki je zaščitena, da se ne moreš porezat in pa obvezno brivsko peno ali milom. če ne upaš ali ne moreš sama zaupaj to delo svojemu partnerju :)))
lahko pa poskusiš tutdi z depilacijsko kremo, če nisi preubčutljiva. jaz sem probala, pa me je v momentu vse peklo!
Seveda boli, če si vosek namažeš predebelo ali je le-ta prehladen in prepočasi potegneš. Prav zato je pomemben dober vosek, pri pravi temperaturi in nekdo, ki hitro petegne listič. Pa vosek moraš nanesti v smeri rasti dlak (na nogah je to lažje). Vse to pa dobiš pri kozmetičarki ali pa doma z električnim depilatorjem na vosek (nekdo ti mora pomagati). Res da boli, ampak pol imaš 3 ali 4 tedne mir, pa še manj rdečih pikic je kot po britju. Na koncu pa si moraš namazati s kremo za po depilaciji. Vsakokrat, ko delaš manj boli, saj se dlake oslabijo.
LP, Manka
Tudi jaz uporabljam britvico in peno za britje. Na začetku sem bila vedno vsa poklana, ampak kmalu se navadiš in tudi koža postane manj občutljiva, če se redno briješ (jaz to počne če skoraj 5 let). Na vosek si pa niti pomisliti ne upam, ker svinjsko boli že na nogah, kaj šele tam spodaj… Zato kot večina mislim, da je najboljša britvica :o)))
Jaz sem si jo ze nekajkrat pobrila in moram rect, da mi ni prijetno, ker se mi vedno vname (naj jo brijem na suho, na mokro, s peno, z milom, tudi razlicne britvice sem ze poskusila, tudi depilacijske kreme, ki na bikiniju ne povzrocajo tezav…), pa se bode me, ko zacnejo dlake rasti…. Izgleda pa obupno, ko je vsa v mozoljckih in s crnimi pikicami…..prav nagravzno je za pogledat…..bi si jo mogla res vsak dan briti, tako kot se moski, pa se vseeno ne bi izgledala lepa in gladka….. mogoce pa resnicno preostane le trajna laserska epilacija..???
Da bi z voskom???? Mislim, da ne bi! A ima kdo se kaksno boljso idejo????
lp, Jessy
jaz mam pa čist drugo kombinacijo. bikini predel depiliram s kremo weet, kr ful dobro odstrani, pa nasplošno mam rada kreme ker se po njej dlačice ne odebelijo. Bolj odspodaj proti “khm” pa pobrijem, kr je tam bolj občutljivo in kreme ne bi preneslo (kr krema je dejansko kemikalija). Pobrijem pa z milom. Malo traja, ampak frizurca je pol lepa 🙂
Svoji dragi to pčnem že leta z depilacijsko kremo Amei ali Weet, obe sta dobri.Male sramne ustnice pokrijem z papirjem(brisačo),tako da zložim majhen kos na eni strani med velike in majhne sramne ustnice in isto naredim na drugi strani od ščegetavčka pa do anusa. Potem pa vse namažem z kremo in počakam deset minut čeravno tam piše pet ali tri.
Nato v grobem postrgam in v banji z malo brisačko za na roko umijem spolovilo.Na koncu še namažem z kremo (brez alkohola) in ni ne ranic ne mozolčkov, le tisti dan ne v morje ali na sonce z depiliranim delom.
Dlake so vedno slabše, dobro pa je to narediti enkrat in po treh dneh drugič potem pa po potrebi.In miška je lepa v veselje obema.
Depilacija!Vec let sem se brila z ziletko,zdaj pa ze tri leta ne vec. Navelicala sem se rdecih, vnetih pikic, srbenja, vrascenih dlacic in trdih kocin-kot moska dvodnevna brada.
Hodim h kozmeticarki na depilacijo, potegne mi dol vse (ostane mali trakec), tudi tam spodaj-vse. Prvic je kar bolelo, zdaj pa zmeraj manj. dlacice mehko rastejo, se ne vrascajo, tri tedne mira. Tudi rastejo pocasneje.
Edina slabost depilacije je vmesno obdobje, ko cakas da so dlacice malo daljse in, da pririnejo vse ven.
Za depilacijsko kremo se nikoli nisem odlocala, ker je veliko kemije. Medtem, ko krema topi dlacice se veselo vpija tudi v tvojo kozo.
lp