Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Depilacija z voskom

Depilacija z voskom

Že 100X obdelana tema, ampak verjetno se ves čas pojavljajo kakšni novi izdelki, tako, da ni nič narobe, če odprem novo.
Torej stara sem 18 let in pri 14. sem se začela briti. Na začetku z britvico, nato z depilacijskim strojčki. Imam precej goste, črne dlake (podedovane) in se moram briti na vsake dva dneva. To mi je počasi že začelo presedati, sploh zdaj, ko imam nekoliko več obveznosti. Tako sem se odločila, da bi preizkusila depilacijo z voskom. Na tem področju nimam nobenih izkušenj, vseeno pa k kozmetičarki ne bi šla, ker je takšen poseg kar drag, pa še redno ga moraš ponavljati za kar pa trenutno nimam denarja. Zanima me kakšne izkušnje imate vi z voskom. Katerega uporabljate? Imate topel ali hladen vosek? Kako redno se depilirate? Je res tako boleče kot pravijo?
Hvala vam za vsak odgovor.

Tudi jaz sem se od svoje pubertete naprej bojvala s temnimi, gostimi, močnimi dlakami.
Prav tako kot ti sem jih začela odstranjevat z britjem (aparat, britvica). Dlak je bilo seveda vedno več, vedno bolj močne, debele…..v glavnem katastrofa. Kratke hlače sem poleti oblačila samo občasno, ker situacije sploh nisem več obvladala. Kasneje sem “prešaltala” na depilacijske kreme. Isto sranje.

Potem sem se po nasvetu sodelavke (cca 10 let nazaj, stara sem pa čez 40 let) odpravila h kozmetičarki na odstranitev z voskom. Od tedaj dlake sploh niso več nočna mora, saj jih imam še, vendar zadeva je obvladljiva.

V glavnem svetujem, da greš v prvo h kozmetičarki, da ti res fajn populi dlake z voskom (cena je 25 eur za cele noge), potem pa sama zadevo vzdržuješ z epilatorjem. V bistvu imaš 14 dni do 3 tedne po kozmetičarki mir, potem pa 1x na 14 dni populiš kar zraste. Meni se to najbolj obnese. Epilator veliko boljše kot vosek. S tistim voskom (trakovi) mi nikoli ni uspelo fajn potegnit, da bi večina dlak odšla s trakom, samo en kup voska sem imela na nogah. Jaz grem h kozmetičarki pred 1. majem, potem do dopusta rihtam sama, pred morjem grem ponovno (predvsem zaradi bikini predela, tam pa z epilatorjem preveč boli in morem), potem pa spet z epilatorjem. Enkrat pozimi grem spet do kozmetičarke. In dlake postanejo redkejše, tanjše, manj močne, v glavnem jih to mučenje kar uniči.

Zdaj sem ti napisala cel spis, ampak ti želim, da zadevo urediš tako, da boš zadovoljna mlada punca. Jaz nisem imela nikogar, ki bi mi v tistih časih svetoval, interneta še ni bilo, mami to ni brigalo… in sem bila kar zakompleksana zaradi tega. Pa ni vredno, se da fajn uredit. Ampak res je kozmetičarka najboljša rešitev.

Strinjam se s predhodnico. Prvič riskiraj tisti znesek in pojdi v salon, sploh če se že ves čas briješ in imaš močne dlake. Doma boš potrebovala bistveno več časa, najbrž pa tudi ne bo tako efektivno.

Potem, ko se ti bodo dlake pa zredčile in stanjšale, pa lepo to vzdržuješ sama doma.

Jaz nimam močnih dlak in uporabljam Veet trakce, nekajkrat sem poskusila tudi s sladkorno pasto. Prijateljica ima močne in si je kupila profesionalni nastavek – roll on ali kako bi temu rekli, kjer si pač namažeš vosek in potem dodaš trakec ter odstraniš.

Poglej recimo na spletno stran salona Fanči, prodajajo te bolj profesionalne zadeve, mogoče pokličeš in povprašaš, ti bodo menda znali pomagati (ena druga je tam nekaj kupovala zase).

tudi jaz bi ti svetovala, da greš prvič k kozmetičarki – sem preveč primerov med svojimi kolegicami slišala o njihovih prvih izkušnjah z voskom – ena bolj tragikomična od druge. Trakci, ki ji si jih niso upale dol potegniti (najboljš je seveda bilo, da so najprej cele noge namazale, preden so ugotovile, da ne upajo potegniti ali da preveč boli in so potem izpirale,…), razliti voski po kopalnici, poparjene z voskom,….
Ko dobiš občutek za postopek in tudi kakšno “bolečino” pričakovati – boš pa lahko delala sama

jaz se nikoli nisem zmogla voskati sama – uporabljam pa epilator in je zakon – ampak imam po letih voskanja pri kozmetičarki in doma uporabe epilatorja že tako razredčene in že v osnovi šibke korenine, da me res skorajda samo še žgečka

Jaz bi ti svetovala, da denar, ki bi ga namenila za kozmetičarko, raje nameniš za to, da kupiš še bolj kvaliteten epilator. Potem pa kar nad dlake z njim. Prvič bo bolelo ko sam vrag, ker je dlak veliko in so goste, ampak stisni zobe in bo že šlo. Ko si jih boš epilerala drugič, bo že bolje, ker jih boš pulila ven, ko bodo manjše in manj jih bo na površino (ne zrastejo nazaj vse naenkrat). Potme pa nekje 1x na teden epileraš in tako vzdržuješ stanje.
Nikakor pa ne pusti, da bi se ti spet vse zaraslo in bodo kot da si jih nisi še nikoli epilirala. Ker potem bo epileranje spet bolelo kot prvič.
Pa še nekaj praktičnih nasvetov pri depilaciji:
1. preden si epileraš noge, jih prej zmoči, osuši in nato takoj nadaljuj s epilacijo. Tako epileranje mnogo manj boli kot če bi epilerala čist na suho kožo.
2. Da zmanjšam neprijetno bolečino, jaz z drugo roko (tisto, ki ne drži epilatorja) “utiram” pot (z roko nekako drsim po koži – ob tem malce pritisnem) epilatorju. Tako se koža nekako sprosti pod dotikom in ne cuka tako močno.
3. Koža mora biti dobro napeta pri epiliranju, ker jo sicer epilator “vleče” s tem, ko puli dlake. Tako da če si epileraš tudi stegna, z eno roko primi del stegen (za kožo) in jo “nategni” ko boš epilerala. Tako manj boli.

Jah, jaz vedno znova bentim ko se epileram. Kaj vse moramo ženske prestajati. In to samo zato, ker se je enkrat nekdo spomnil, da je lepša koža, če je čisto brez dlak. In ker živimo v tako butasti družbi, da temu slepo sledimo in se pustimo voditi kot ovce. Ampak drugega nam ne preostane, danes če hočeš biti socialno sprejemljiva ženska, tako pač je.
In vedno znova se sprašujem, kako da ni še kak raziskovalec prišel na idejo, da bi iznašel neko kremo, s katero bi se namazal in bi trajno uničila dlake – ker bi obogatel. Vse ženske bi jo kupile 🙂

Dlake so super. Ko razpucaš s predsodki, gremo dalje naravno. Tu in tam britje, tu in tam epilator in tu in tam voskasti trakovi. Kozmetičarka bi bila najboljša opcija, ampak je tu strošek in morda sram (če gre za predel okoli “razkoraka”). Na dolgi rok je voskanje pri kozmetičarki najbolj optimalna rešitev, a prinese tiste “pike” na nogah naslednjih nekaj dni in nikakor to delat tik pred zdajci, ko morajo biti noge gladke. Se nabere stroškov, tudi. Epilatorji niso dragi a cuka/boli. Kak Lekadol prej, da manj boli. Sploh ne zgornjem delu stegen in bikini predel bo težka. Konec koncev morajo biti ravno prav dolge (prej pobriješ in potem počakaš tolko dni), kar ti v odraslih letih enostavno ne znese se s tem ukvarjat. In potem zanemariš in potem boli … pa trga dlake in so vseeno ostre in debele. Britje tam ponavadi naredi vnetja in vraščene drlake. Depilacijske kreme so ena sama packarija, vneta koža, vraščene, dlake, smrad in tudi strošek. Malo jih poznam, da jim to ustreza. Je ceneje potem kupit aplikator / grelnik voska in se samo dokupuje doze voska. Trakove narežeš sam doma. Še vedno je najbolje, da ti to en drug potegne, prime kožo, pa še ne gledaš. IPL naprave (filips prestiž) se nekako še ni obrestovala. Je draga, ne da se ti to redno delat, pa odvisno od tiopa koćže in dlak, ni bilo kaj hudega učinka – da ne rečem, da TRAJA večnost da si poflešaš cele noge in roke. Spet kozmetičarka ima resno mašino a je kar drago na koncu. Na koncu sta le dve trajni poti: pravi LASER, ki je drago, ampak skoraj za vedno. Na koncu sešteto vse kreme, trakovi, voski, napravice, in ČAAAAS, je najceneje laser! Drugo pa je – pusti kot je in si najdi moškega , ki dlake obožuje. Definitivno prihajajo v modo in taki moški so. Tema je deset let stara in danes ni več tak tabu. Vendar je prej 100 prebrite in pocukane dlake vseeno treba 1x ali 2x profesionalno populit, da postanejo spet naravno mehke (tanke). Potem pa pusti vraga. Morda pobelit, da niso črne. A res črne dleke so najbolj cenjene pri moških, ki imajo dlake radi. Nihče noče “blond” kosmate punce. Evo 🙂

Tudi jaz sem se navelicala britja in sla h kozmeticarki. Eh skoda denarja. Kot prvo, sem imela vneto kozo, nekje mi jo je tudi posnela (bikini predel), boli kot hudic, 2 dni sem komaj hodila in ko se je koza umirila-so pa ze dlake ven pogledale in je isto neugkedno kot ce se ne obrijes. Sem na epilatorju ze leta za noge. Ostalo pa britvica in trimanje

New Report

Close