Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style depilacija z voskom doma

depilacija z voskom doma

Odpiram sezonsko temo in se posipam s pepelom, če je ta tema že bila obdelana v preteklosti … ampak saj so tudi na tem področju kakšne novosti, verjetno …

Torej, punce … zanimajo me vaše izkušnje z domačo depilacijo z voskom … Jaz trenutno uporabljam britvico, ker mi je epilator povzročal preveč vraščenih dlak. Se pri voskanju tudi lahko pojavi ta težava? Kako se najzanesljiveje lotiti podviga? Katere produkte priporočate? In kakšna je razlika med domačo in salonsko obdelavo (razen verjetno v ceni)? Imam zelo temne in goste dlačice, bolečinski prag še kar visok 🙂 Z voskanjem (trakci veet) imam izkušnje samo na zgornji ustnici.

S hvaležnostjo!

Jaz si čez poletje z vozkom depiliram noge, zato da mam malo dlje časa mir. V salonu si je še nisem dala delat. Je precej enostavno. Sama uporabljam vosek veet, ki se kupi v lončku, zraven dobiš tudi 10 trakov. Vosek segreješ v topli vodi pol pa akcija. Edini problem zna bit, če nimaš dovolj trakov, ker v paketu jih je samo 10, so pa za večkrattno uporabo in si jih lahko shraniš za prihodnjič. Trakove po končani depilaciji operem tako, da v lavor nalijem kar se da vročo vodo, trakove vržem notri, mal počakam cca 20 min, da se vosek stopi, potem pa jih operem pod tekočo vodo in dam sušit. Ni nič težkega, sam prvič, ko še nisi vajen zna bit precej packarije 🙂
Drugače je pa meni tud dobra varianta, če nimam časa philipsov depilator, ga imam že več kot 10 let, pa sem še vedno zadovoljna z njim.

Kar pogumno in veliko sreče!

lp

Tudi sama imam zelo močne črne dlake…v salonu sem dajala za depilacijo celih nog + bikini 50€…

Potem sem si kupila grelec in kasete (tako kot v salonu) in si sedaj to delam doma. Razlike med salonsko in domačo depilacijo je edino v času – v salonu so porabili zame 1h, doma pa se nekako matram 2h, zaradi težje dostopnih predelov, bikini…kvaliteta je enka – dlačice se mi ne vraščajo.

Ogromna razlika je v ceni – domača depilacija me pride cca.5€, v salonu kot sem rekla 50€.

Grelec, ki segreva vosek, stane cca 20€, kaseta z voskom 1,80€
Trakove za depilacijo kupujem v kolutu – cel kolut 100m stane do 10€…

Se splača…

Kupujem pa tu: http://www.zate.si/

Dolga leta sem uporabljala epilator brez težav, sem bila zadovoljna, vraščenih dlak ni bilo. Potem so se pa kar naenkrat začele te težave, pa blazno srbenje, ko so dlake začele poganjat skozi vrhnjo plast kože:-( Menjala nekaj epilatorjev, isti šmorn. Začela hodit v salon, prvi učinek super, ampak jaz imam prve dlake zunaj že čez dober teden in to potem rata precej drag štos. Sem nabavila zadevo za voskanje, ki jo uporabljajo v salonih, pa je učinek enak, morda še kakšna vraščena dlaka več, ker pač nimam takega grifa kot kozmetičarka, je pa neprimerno ceneje.

Pod črto v glavnem nisem zadovoljna in še vedno iščem rešitev, kako imeti gladke noge celo sezono – če jo kakšna ima, naj jo prosim deli, ji postavim oltar;-)

Jaz sem probala vse živo, epilator – to mi je najboljše, ampak sem imela strašno vraščene dlake, potem voskanje s trakovi, voskanje z tisto napravo kot v salonih doma, ampak to je toliko ene packarije, časa ful pa še ne moreš se povsod, tako da zdaj hodim na tri tedne v salon na depilacijo nog in brazilsko – 44 evrov. ko mi zrastejo kak drugi teden si jih populim s trakovi, če je glih kriza.

Vosek deluje na istem principu kot epilator – puli dlake.
Če imaš problem z vraščenimi dlakami po uporabi epilatorja, jih boš skoraj zagotovo imela tudi po uporabi voska. Samo da je z voskom en kup packarije, z epilatorjem gre pa hitro.
Jaz uporabljam epilator že več kot 20 let, se pojavi tu pa tam kakšna vraščena dlaka, ampak to odtehta vsaj 2 – 3 tedne miru po epilaciji. No, če bi hotela pobrat vsako čisto najmanjšo dlačico, bi imela pa npr. tedensko 5 minut dela.

Za “še nirem našla rešitve…”: nisem še slišala za drugačno varianto kot britje, depilacijska krema al pa uporaba voska/epilatorja. Razen seveda, če greš na lasersko odstranjevanje dlak, kar zna pa stat celo premoženje …

pri meni in par mojih kolegicah to ne drži.

Priporočam, da se začente voskat doma. je poceni, hitro in drži,. hkrati pa redči dlake. Sama sem si začela voskat noge pred cca 2 leti. Od tega kake pol leta z oljnetopnimi voski, nato sem odkrila afoditra vosek (ki je zeeeelooo drag, a vodotopen – se ga da sprati z vodo, medtem ko oljnetopneg spraviš dol le z oljem in nastane prava packarija… za povrh koža potrebuje več časa, da si opomore.) Torej svetujem: kupi si vodotopen vosek (jaz ga kupujem na zate.si, zelo ugoden in kvaliteten, sestavine naravne), kupi si še lističe (jih opereš in imaš za neštetokrat). Vosek daš v posodico tople vode in kuhaš na majhnem ognju, veš čas imaš prižgano, da je vedno lepo mazjiv. Prilepiš listič, hitro odlepiš in voila… noge, lepe,glaadke. Drži cca 3 teden, pri tem pa moram poudariti, da sem dlakavost podedovala in da o tem zdaj ni niti sledu.
Britje nikoli več.

Jaz se voskam že več kot deset let in to redno.Ne nasedat,kako se dlake redčijo in oh in sploh.Tu in tam se kakšna res izniči,ampak če si zelo poraščen je ta procent zanemarljiv.Edino kar je res,je to,da ti mesečna depilacija postane rutina in skoraj ne boleča.

A obstaja ta vosek slučajno tudi v kasetah? Te so meni namreč neskončno bolj praktične od segrevanja in mazanja voska….

Kaj pa sladkorna pasta?
http://nele-oprema.si/sladkorna-pasta.html
Nakup trakov odpade,vse se opere v vodi,..

Na prej omenjeni speltni strani imaš vse mogoče vrste voskov, tudi seveda v kasetah. Priporočam pa vodotopnega (hidrowax ali nekaj takega)! Kar pogumno!

pozdravljene,

vsekakor če imate močne in temne dlake bo depilacija doma kar težek podvig. Nikoli ne moreš sam toliko trgnti trak, kot če to naredi izkušena kozmetičarka.

Zelo dobra kombinacija je: kozmetičarka za generalni poseg, ko je veliko dlak na nogah, potem pa ko začnejo počasi rasti tu in tam jih puliti enkrat tedensko z električnim epilatorjem. Nikoli ne zrastejo vse dlake naenkrat. lahko pa še dodatno krema z encimi proti rati dlak.

Da ni vraščanja naredite piling enkrat na 14 dni.
Priporočam raje depilacijo s sladkorno pasto, ker ni toliko vraščanja dlačic.

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Sama se depiliram že dobrih 20 let. Na začetku z strojčki za depiliranje, potem nekaj časa pri kozmetičarki, kasneje pa z voskom na tak način kot v kozmetičnih salonih. Učinek je isti in veliko cenejši. Dlake se redčijo, tako da jih imam po tolikih letih pol manj.

Pozdravček,

Pri depilaciji doma je potrebno kar nekaj vaje in telovadbe, predvsem je najtežje dobro potegniti v pravilni smeri in močno.

Za zmanjšanje dlačic priporočam encimske kreme ki upočasnijo rast dlak in jih je najbolje nanesti po depilaciji, seveda ko se koža umiri, da se čimbolj upočasni ali prepreči rast dlačic. Tako bodo vedno slabše in tanjše.

Mogoče mali nasvet za bikini depilacijo. Ker sem doma na morju, se moram zaradi rednih odhodov na plažo z otroci pogosteje depilirati v bikini predelu. Kakšna mora je to včasih sploh če imam preveč dela in nimam časa za odhod na depilacijo. Ugotovila sem, dače se brijem z britvico na mokro se mi vname in sem kot pikapolonica. Ker sem se zadnjič kar na hitro pred odhodom na plažo na suho malo pobrila okrog kopalk, sem ugotovila da je bolje in se ne tako vname in vrašča, tako da se sedaj z bolj topo britvico kar na suho pobrijem in ni toliko pik. Končno ena uporabna metoda, zvečer se namažem kar z otroškim pudrom ali z domačo ognjičevo kremo.

Proti vraščanju pa je potrebno redno mazati kožo in delati piling vsaj vsak teden, ali pa zmasirat kožo najbolje zjutraj z grobo rokavico iz sisala ali kar grobo brisačo.

Simone Godina Moderator

Jaz si delam piling cca 2x na teden z rokavičko in je malo boljše, prej tega nisem počela, ker nisem vedela. Za zraven imam še kremo, ki zavira rast dlačic in res pomaga. Reče se ji Epil Xpress. Mašinco res uporabljam 1x na 3 tedne za 10 dlak.

Punce jst mam ful boljše izkušnje s sladkorno pasto kot z voskom – vidiš koreninice ob puljenju. Sem jo naročila v tej spletni trgovini, kjer je zgoraj ena objavila link, za zraven pa imam kremo za zaviranje rasti. Prilagam en poučen članek http://www.epilxpress.si/clanek-4.php Se pa da na tej strani naročit to kremo za zaviranje rasti dlak.

Jaz se doma depiliram samo občasno, saj se mi po pravici povedano ne da ubadati s tem, pa še nekako se ne znajdem najbolje pri tem, saj se mi nikakor ne uspe dobro depilirati, pa še vedno me potem še nekaj dni boli/srbi. Zato raje grem v salon: http://www.beli-lotos.si/depilacija/

kaj pa če nimaš depilacijskih trakov?? kaj lahko uporabiš namesto tega?

Kolegica je včasih uporabila kar razrezane bombažne trakove kakšnih starih oblek in podobno.

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Tudi sama imam zelo močne črne dlake…v salonu sem dajala za depilacijo celih nog + bikini 50€…

Potem sem si kupila grelec in kasete (tako kot v salonu) in si sedaj to delam doma. Razlike med salonsko in domačo depilacijo je edino v času – v salonu so porabili zame 1h, doma pa se nekako matram 2h, zaradi težje dostopnih predelov, bikini…kvaliteta je enka – dlačice se mi ne vraščajo.

Ogromna razlika je v ceni – domača depilacija me pride cca.5€, v salonu kot sem rekla 50€.

Grelec, ki segreva vosek, stane cca 20€, kaseta z voskom 1,80€
Trakove za depilacijo kupujem v kolutu – cel kolut 100m stane do 10€…

Se splača…

Kupujem pa tu: http://www.zate.si/%5B/quote%5D

Oj to je pa dober namig

Pozdravljene:)
Glede tega voskanja.. Zanima me kaj vse je potrebno tukaj? Samo trakci, vosek in to je to? Verjetno se vosek in trakci dobijo v vseh kozmeticnih trgovinah? Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

imaš prav, samo vosek in trakce rabiš. ponavadi pri vosku že dobiš lopatko za nanos voska, pred tem ga pa itak segreješ v mikorvalovki. kupiš ga pa res lahko v vseh drogerijah.

… namesto depilacijskih trakov lahko uporabite celofan papir, ki ga razrežete na primerno široke trakove….

lp
m

New Report

Close