Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek depilacija z voskom in s strojčkom

depilacija z voskom in s strojčkom

A je to isto? Mislim po učinku.

Celo zimo sem hodila na depilacijo z voskom in je super. Sedaj imam pa težave saj mi po 14ih dnevih dlakice že zrastejo in bi morala biti pol 14 kosmata preden grem lahko spet na depilacijo. Kar mi seveda ni všeč. Brila se ne bi rada saj mi je vosek precej razrečil dlake in še veliko bolj mehka je koža.
Kaj pa strojček? Če se vmes sama s strojčkom depiliram je to enako? Gredo isto dlake s koreninami ven?

Ja, strojček potegne dlako s korenino vred.

Če boš “pridna” in boš s stojčkom vsak teden populila tistih nekaj dlak, ki prikuka ven, boš imela vedno lepe noge.Nared si pa v nekaj minutah. Sem zadovoljna uporabnica strojčka že 18 let, pravkar sem “pokopala” svojo prvo mašinco, ki mi je služila ves ta čas.

Meni se po teh strojčkih grozno vraščajo dlake, tako, da pri meni pride v poštev samo depilacija z voskom. Tudi jaz sem jezna, ko moram čakat da tolko zrastejo, da si lahko spet podepiliram.

Epilady (isti) mi služi že 20 let in si sploh ne znam predstavljati drugačne delilacije. Enkrat na teden (včasih tudi na dva tedna) grem z mašinco malo po nogah, namažem s kremo ali mlekom in to je to.

Strojček ti ravno tako potegne korenine ven.
Razlika med voskom in strojčkom je pri meni ta, da pri vosku počasneje zrastejo.

tudi jaz se depiliram s strojčkom samo je katastrofa pikice,vraščene dlake kaj delam narobe a mi katera lahko pomaga?Zanima me kako se prav drži strojček al je to čist vseeno in kako je s hitrostjo puljenja sama imam zmeraj na najhitrejši stopnji a bi morala dat na nižjo?

depiliraš vedno v kontra smeri rasti dlak. Moraš kar dobro gledat ker rastejo na vse strani. Kjer se ti koža malo vname (rdeče pikice) namaži takoj po depilaciji z bepanthenom. Proti vraščenim dlakom pa mislim, da ni zdravila. Meni se vraščajo tako pri strojčku, vosku ali britju. Edino kar mi delno pomaga (je veliko boljše ampak ne reši v celoti problema) je piling pri vsakem tuširanju. Za noge kupujem od niveje piling za tuširanje in malo pomaga.

Za ostale se usedem na balkon, pinceta in populim tiste, ki se vraščajo.

Prednosti epilacije s strojčkom pred voskanjem s trakovi:
– ne dviguje ti površine kože,kar je zelo pomembno, če si nagnjena k
pokanju žil in kapilar. v takem primeru je voskanje s trakovi odsvetovano!
– manj boleč postopek, vendar morajo (!) dlake biti pristrižene na dolžino največ 1 cm – bistveno manj boli, kot če epiliraš dlake celih dolžin
– jaz sem opazila, da se mi dlake sploh ne vraščajo, pri voskanju so se mi

Po logiki naj nebi smelo biti razlike pri izrasti nove dlake po epilaciji ali po voskanju, kajti če izpuliš dlako s korenino v obeh primerih, bo dlaka potrebovala enak čas za izrast… Drugače pa je, če dlaka ni odstranjena skupaj s korenino. Pri epilaciji lažje odstraniš tudi tiste zelo kratke dlačice, ki jih vosek ponavadi ne “prime”.

Slabost: z epilacijskim strojčkom doma porabiš bistveno več časa, kot za voskanje s trakovi doma ali v salonu, vendar je po mojih izkušnjah (več kot 20 let) bolj pomembno, da odstraniš najkrajše skoraj nevidne dlake s korenino. Pa tudi sedaj po toliko letih mi na določenih predelih dlake sploh ne rastejo več.

Prednosti epilacije s strojčkom pred voskanjem s trakovi:
– ne dviguje ti površine kože,kar je zelo pomembno, če si nagnjena k
pokanju žil in kapilar. v takem primeru je voskanje s trakovi odsvetovano!
– manj boleč postopek, vendar morajo (!) dlake biti pristrižene na dolžino največ 1 cm – bistveno manj boli, kot če epiliraš dlake celih dolžin
– jaz sem opazila, da se mi dlake sploh ne vraščajo, pri voskanju so se mi

Po logiki naj nebi smelo biti razlike pri izrasti nove dlake po epilaciji ali po voskanju, kajti če izpuliš dlako s korenino v obeh primerih, bo dlaka potrebovala enak čas za izrast… Drugače pa je, če dlaka ni odstranjena skupaj s korenino. Pri epilaciji lažje odstraniš tudi tiste zelo kratke dlačice, ki jih vosek ponavadi ne “prime”.

Slabost: z epilacijskim strojčkom doma porabiš bistveno več časa, kot za voskanje s trakovi doma ali v salonu, vendar je po mojih izkušnjah (več kot 20 let) bolj pomembno, da odstraniš najkrajše skoraj nevidne dlake s korenino. Pa tudi sedaj po toliko letih mi na določenih predelih dlake sploh ne rastejo več.[/quote]

Aha, še tole:

Za tiste, ki verjamejo v “mit” da po voskanju dlake rastejo počasneje: bistvenega pomena je, kdaj med menstrualnim ciklusom si dlake odstranjujete. Veljalo naj bi, da naj bi zaradi povišane ravni moških hormonov v telesu tik pred ovulacijo dlake rastle bistveno počasneje, kot pa pred in po ovulaciji. torej zračunajte si, kdaj ovulirate, pa bo mit pojasnjen.

New Report

Close