depilacijski trakovi
Torej, imam hčerko staro 13 let in izrazila je željo, da bi si prvič pobrila noge. Sem ji rekla naj še počaka in se bom malo pozanimala kaj bi bilo najbolj primerno zanjo. Pravi, da se dve sošolki brijeta z britvicami in, da imata kar dosti porezane noge, zato britje odpade. Sedaj me zanima katere depilacijske trakove uporabljate in so ok. Ker včeraj sem šla malo v izvidnico v mulerja in nisem vedela katere naj vzamem. Zanimajo me izkušnje iz prve roke. Hvala za odgovor.
imam veet depilacijsko kremo v spreju in je zakon. Samo pošpricaš po nogi počakaš par minutk in z priloženo lopatico odstraniš. Nič več mazanja rok pri nanašanju kreme. Za depilacijske lističe pa ne vem, ker trenutno imam tudi jaz namen sprobati listke, vendar sigurno bom vzela od veet. Ma britvica odpade zato, ker ti hitro zrastejo nazaj pa še močnejše postanejo. Da se urežeš je malo možnosti razen če še britvice v roki neznaš držati. Drugače je pa tudi z britvico super. Namažeš z peno za britje kar tisto za dece pa gas z britvico.
Jaz imam tudi doma 13 letnico, ampak je bolj svetlolasa in taksne so tudi dlačice in se ne vidijo preveč. Sicer je že prosila, da bi odstranili tudi te, ampak se je premislila (ugotovila, da se ji res skoraj ne vidijo in da ni potrebno.
Sem pa preverila pri kolegicam (imajo punce podobne starosti) in je dejansko tako, nekatere gredo v kozmeticni salon, nato se doma depilirajo z veet trakovi (tako delam tudi jaz zase, na tri mesece grem h kozmeticarki, vmes si sama s trakovi- jaz uporabljam veet, pa vidim, da imam v kopalnuci tudi strep trakove, drugi mi niso vsec).
Ena pa ima doma silk epil (ze x let) in je tudi hci navadila na to (najprej je nekajkrat uporabila njenega, nato ji je kupila novega.
Jaz sem imela pred leti silk epil, pa me je tako bolelo, nisem ga uporabljala.
Skratka zelo smo razlicni. Ene prisegajo na britje (pri meni je to skrajna opcija), ene na kremo, drugi depilacija s trakovi…
.
pred leti sem uporabljala epilady, bolelo ko hudič, potem sem šla parkrat h kozmetičarki .. se mi ni več dalo hodit tja, potem sem se dolga leta brila z britvico .. prvi dan super, potem pa vse pika in v bikiniju vse rdeče … potem sem kupila silkepil7 in ne moreš verjet, boli res malo, prvič, potem pa vedno manj in zdej po dveh mesecih praktično nič več. Zdej mi je žal da nisem tega kupila že prej.
hčero pa bi jaz za prvič peljala h kozmetičarki na vosek, potem pa silkepil, dolgoročno najcenejša in najbolj praktična varjanta.
Hm, to bo pa odvisno od nje in njene kože. Jaz sem preizkusila že vse. Kreme in spreji so kar OK, vendar popolna kemija in res ni dobro, da si to daje na kožo. Odsvetujem. Silkepil in podobni strojčki so OK, vendar se meni po njih zelo vraščajo dlake. Uporabljam VEET trakove (zaenkrat so mi najboljši), grem tudi do kozmetičarke, sploh za brazil. Občasno, če je nujno, tudi britje.
Veet ima tudi trakove prav za mladostnice oziroma prvo uporabo. Če imate denar in če ji ni nerodno, lahko poskusite tudi v salonu.
Če ji bo ustrezal kakšen strojček, je pa seveda to res dolgoročno najugodnejša varianta.