depilator Satin Ice
Kupila sem si svoj prvi depilator. Satin Ice, ta naj bi bil najbolj nežen, ker ima hladilni nastavek in s tem manj čutiš bolečine. Vendar mene to tako boli, da mi je žal 20 jurjev za take hude bolečine. A se to mogoče s časoma privadiš, da te manj boli, oz. sploh ne čutiš več bolečin? Prosim za vaše prve izkušnje. Hvala!
Na viču, blizu špara..ne spomnim se lih imena trgovine, vem pa da samo philipsove
znamke prodajajo.Mislim, da je v tisti ulici kot Kurji tat restavracija. Stane pa 19.200 sit, ima še 2 posebna nastavka, enega za mikro piling-kar ne vem zakaj je to dobro?, enega pa za precizne dele depiliranja.
Boli pa ko satan.
Hvala za odgovore.
Malo sem bskala po forumih in zdej sm čist zmešana:kaj je boljše ;depilator, eplitaror?
Po moje epilator, ker ti jo izpuli ne?
Omenjaji :Satin ice, Satinelle,Silk epil…
Saj ne vem kaj naj nabavim!
Pa piše nekje, da dlake kr hitro spet zrastejo, hmm naj dam 20.000 pol pa bom mela čez 2 dni spet dlake zunaj! 🙂
Ka te vem.
Prosim svetujte!
Hvala
Jaz ga tudi imam, Phillipsovega, noge si brijem z njim že več kot leto, od začetka je bolelo, da sem imela solze v očeh, res pravo mučenje, sčasoma je ratalo veliko bolj znosnejše, zdej res boli samo še malo, sem pa razočarana malo, ker meni dlake vseeno zrastejo kar na en teden, tako, da se brijem vsak teden, je pa res, da so postale mogoče malo redkejše in tanjše.
Razlika je med brivnikom in britjem ter depilatorjem. Depilator dlako praviloma izpuli, včasih pa tudi samo odtrga. V primeru, da je dlaka izpuljena, traja približno tri do štiri tedne, da zrase nova. Če je pa dlaka odtrgana, je tako, kot da bi se obrila – postopek je treba ponoviti prej kot v enem tednu.
Iz mojih izkušenj: na začetku zelo boli, tudi več dlak je odtrganih, zato je treba postopek opravljati bolj pogosto. Sčasoma pa se na puljenje koža navadi (kot pri obrveh), dlak je manj, pa tudi tanjše so. Opazi se večje površine kože brez dlak. Uporabo depilatorja priporočam, če je še s pripomočki za manj bolečin, še bolje.
Pozdrav.
Seveda na začetku malo bolj boli, kasneje pa skoraj več ne čutiš. Boli tudi zato, ker prvič ponavadi puliš daljše dlake in to je bolj boleče, zato se priporoča, da se najprej enkrat obriješ in ko malo zrastejo, da niso predolge, takrat depiliraš.
In po nekem času so dlake že tako narahlo v koži, da skoraj več ne čutiš puljenja -sama sem npr. lahko kar z prsti potegnila iz kože dlako, ki je “kao” na novo zrasla potem… 🙂 in predstavljaj si, da “puljenje” tako narahlo vraščenih dlak ne more kaj dosti boleti. še posebej, če je tako na hitro. Torej – recept: najprej obriješ in pustiš, da malo zrastejo, nato pa redno depiliraš – najbolje nekje na 2-3 tedne ali po potrebi.
Očitno si kupila Satin Ice epilator…. Kakšna je razlika med epiliranjem, depiliranjem in britjem? Epiliranje je, da se dlako izpuli s korenino vred (to je Satin Ice), depiliranje je uporaba kemičnih krem, ki dlake razkrojijo, korenin pa ne, britje pa mislim, da ni dvomov kaj je….
Jaz tudi uporabljam epilator Satin Ice in moram rečt, da me ne boli. Čisto ta prvič, ko sem se, sem čutila tisto cukanje, ampak koža se je nato privadila na ta način in sedaj mi ne predstavlja nobene bolečine več. Je pa tako, da, ko se prvič epiliraš, imaš veliko dlak, ki jih je treba populiti (in so močne zaradi predhodnjega britja) nato pa ti bo vsakič manj dlak pognalo, ki so tudi precej mehkejše, kot ta prve.
Malce stisni zobe in si epiliraj 1x do konca, naslednjič bo zagotovo bolje in sčasoma te sploh ne bo več bolelo. Vsekakor pa ti odsvetujem epiliranje okrog menstruacije, kajti takrat je koža občutno bolj občutljiva.
Kako hitro zrastejo dlake? Jaz se epiliram približno 1x na mesec, pa še takrat je tako malo dlak na površju, da bi jih lahko preštela. Ampak jih raje kar sproti, ker manj cuka!
Kar korajžno!
lp