Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute depozit – varčevanje v bankah

depozit – varčevanje v bankah

Pozdravljeni.

Zanima me kakšna dobra ponudba za varčevanje na banki (vezava oz. depozit). Katero banko bi svetovali za npr. 1-2 letni depozit? Vem, da se tema na forumu ponavlja, a se tudi obrestne mere in ponudbe bank spreminjajo, zato bom hvaležen za kakšen aktualen namig.

Koliko plačaš, da namesto tebe pokličem vse banke?

Koliko plačaš, da namesto tebe pokličem vse banke?[/quote]

To se spreminja zalo pogosto (praktično dnevno) in nihče ne vodi evidence. Ni druge, kot preveriti na vse banke. Se pa splača potruditi, ker so razlike. Opozoril bi še, da preverite tudi ostale pogoje, kot npr. kaj v primeru, če želimo prekiniti pred rokom, še kaki drugi pogoji…

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Probaj na Hypo banki. V lanskem letu so še imeli ponudbo magični depozit in so imeli zares dobre obrestne mere za depozite na 1 ali več let. Moj brat je imel vezanih mislim da 10.000€ in je rekiel da se mu je zelo splačalo. Če se ne motim je imel dobo vezave 2 leti. Ne vem, pa če imajo še to akcijo, pokliči pa boš videl kaj imajo trenutno na voljo.

Jaz sem lani začela varčevati v Hypo banki. Res je lani so imeli to akcijo magični depozit in zelo dobre obrestne mere, ampak mislim, da so zadevo podaljšali tudi v tem letu, ampak za 100% najboljše da se pozanimaš. Ti pa bodo ponudili še enkatere druge opcije varčevanja, ampak sem se jaz odločila kar za tole akcijo ki mi je bila najbolj priročna.

Zanimivo v koliko temah se pojavita skupaj Akonka in Kimgi, kajne?

Akonka in Kimgi! Če ne boste opremili vaša sporočila z konkretnimi podatki (obrestne mere in ostali pogoji) bom vaše poste brisal. Prikrito oglaševanje na tem forumu ni dovoljeno.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

ali pa klikneš sem http://www.denarnisupermarket.com/depoziti

lepo

Preprost pregled na depoziti imaš tudi tu: http://www.depoziti.si/

Sicer odvisno za kakšen znesek, vendar za enoletni depozit lahko pričakujete obrestno mero med 4,20 in 4,50% – nižje ponudbe ne sprejet.

Sam pričakujem, da bo kmalu postalo pomembno tudi kateri banki zaupat, saj je vprašanje časa, kdaj bo kakšna banka zašla v resne težave, sploh če vas zanima za večji znesek vezave.

Jaz trenutno ne bi zaupal NLB, niti Hypo banki, ki se omenja zgoraj. NLB ima velike likvidnostne težave, Hypo (in NLB) pa ima toliko “sranja” na glavi, da ji že iz principa ne bi zaupal svojega denarja. Banke morajo z denarjem varčevalcev ravnati gospodarno in odgovorno – za ti dve banki, tega ne moremo trditi.

Pazite se tudi bank, ki ponujajo obrestne mere, ki vidno odstopajo od povprečja – to pomeni, da imajo težave. Sicer je res, da je v ozadju garancija države do zneska 100.000 EUR, vendar kot vemo, država nima denarja, tako da je to zelo vprašljivo.

Ravno sem gledal ta link: http://www.depoziti.si/jamstvo-za-vloge
kje opisuje, da je jamstvo 100.000 eur, pa na nekem forumu sem prebral, da ni važno če je država brez denarja. banke dajejo v sklad, ki je namenjen temu, da zavarujejo ta znesek , če kakšna banka propade.
Tudi o Factor banki se je govorilo, da je slaba, ampak je sedaj kupila KD banko, kar ni tako slab pokazatelj.
V končni fazi pa smo v evropi in dost majhna država, če bi prišlo do kakšnega problema smo lažje rešljivi kot Grčija….

Na jamstvo se ne zanašat, če gledaš na varnost.
Ja, teoretično je mehanizem dober, denar naj bil izplačala druga banka, ki jo določi BS v 20. oz. 30. dneh, če pa banka denarja ne bi imela, pa se denar izplača iz proračuna.
Dejstva – banke imajo večinoma težave z likvidnostjo in dostopnostjo sredstev, država nima denarja, garancija v praksi ni preizkušena…

Sklad, ki ga omenjaš, ne obstaja – edina garancija je kapital banke, ki pa ni 1:1 z volumnom sredstev varčevalcev. To tudi ne bi bilo logično, saj potem banka ne bi mogla denarja plasirat in tudi ne bi mogla zagotavljati obresti.

Glede Faktor banke si preberi samo naslov:
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042533931

Sicer pa zame nekakšni posli združevanja majhnih slovenskih bank niso merodajen podatek, saj je vprašanje, kaj je zares v ozadju – v Sloveniji ni nikoli tako, kot izgleda na prvi pogled. Že logika pove, da imajo take banke zelo omejen dostop do kapitala. Kot že omenjeno zgoraj, so teoretično pri nas vse banke varne, kaj se bo pa zgodilo v praksi, noben ne ve. Sam pravim, da se bo ena banka prej kot slej sesula in takrat bodo ljudje končno uvideli, da obstaja še nekaj drugega, razen tekomovanja z obrestnimi merami.

Majhnost je v določenih pogledih res prednost, tudi smo še daleč od grškega scenarija, po drugi strani pa je vprašljiv interes reševanja naše državice v primeru kolapsa.

Glede na trenutno razpoložljive informacije sam za najbolj varno banko trenutno v Sloveniji ocenjujem Volksbanko – zakaj?
Zaradi novega lastnika, ruske Sberbank, ki je izredno močna banka v državni lasti Rusije, poleg tega Rusija ni v EU in je tudi relativno neprizadeta zaradi krize. Glede na zaloge surovin pa tudi ni strahu za prihodnost. Da ne bo pomote, sam nimam z omenjeno banko nikakršne povezave, ampak samo spremljam dogajanje na finančnem trgu.

jaz bi vas samo vprašal nekaj…ALI VI VESTE,KOLIKO BANKE ZASLUŽIJO Z NAŠIMI DEPOZITI npr…nam ponujajo 3, 3,5, 4 ali celo 5% obrestne mere…letne!!!…ali vi to razumete kakšna nategancija je to??? pa ljudje moji,dajte se pozanimet od koga,ki se spozna na bančništvo,kako to deluje…resno…in potem ne verjamem,da se bo še kak naivnež našel in govoril,kako imajo naše banke ugodne obrestne mere…hahaha…res se pozanimajte…vam pa zelo nazorno in na hitro povem tole…če recimo vložite 1000 EUR za dobo enega leta, so obresti oz dobiček,ki iz tega denarja pridejo cca 70 do 120%!!!…torej…v enem letu iz tega postane cca 2000 EUR…banka vam za vložek in obračanje denarja nameni 5% obresti…to je 50 EUR v ENEM LETU, ki so sicer zagarantirane…ampak seštejte in poglejte si,koliko pa ostane čistega v banki!?!?!? in vi govorite o ugodni obrestni meri…ja,ja…ugodni…samo za koga?in dokler bomo ovce in mirno gledali te nategancije bank,nas bo pač ritka bolela…al pa glava…vseeno…l.p.

Samo 2000 €ur?

Pozdravljeni,
ko prebiram članke na temo propadanja slovenskih bank, pa o malverzacijah, ki so se jih šli, danes v Večeru celo o tem, kako je Bnaka Slovenije gledala drugam in ni opravila svoje vloge (nič novega sicer) me precej skrbi za varnost privarčevanih sredstev, Saj ne, da bi imela na banki strašno premoženje, nekaj sredstev sem pa le privarčevala. Se mi nekako zdi, da prihaja čas, ko bo nujno potrebno privarčevana sredstva prestavit na kakšno drugo (tujo) banko. V garancijo države za privarčevana sredstva ne verjamem (v razsulu, ki vlada, je to celo nespametno). Samo spomnit se je treba, kaj se je zgodilo varčevalcem iz Hrvaške in Bosne ob naši osamosvojitvi…Če so bili politiki in bančniki pripravljeni izzigrati njih, ni velike logike, da ne bi tudi nas…

Pa me zanima, katera banka bi bila najbolj varna, najbolje stoječa. In, kakšne stroške lahko povzroči prenos privarčevanih sredstev.

Hvala že v naprej za nasvete in dobre ideje….Vitra

Slovenija jamči za vloge v slovenskih bankah. To je kar velika garancija!
V primeru da banke vse propadeje ti tudi denar v tujih bankah ne bo pomagal ker bo šla država zu grunt. Tudi s tem denarjem ne boš mogla nič kupit.
Posledično vojna za hrano….

Predlagam ti le da depozite daš v več različnih slovenskih bank! Ker kakšna banka pa lahko propade in da bo država izplačala garancijo zna trajati kar nekaj let!

je kdo v kratkem sklepal kakšno varčevanje. vsaj za eno leto bi nekam vlozil nekaj 10k pa ne vem kaj se treutno najbolj “splača”
kaj predlagate?

New Report

Close