Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Deprim Forte in/ali čaj iz šentjanževke

Deprim Forte in/ali čaj iz šentjanževke

Da bi si pomagala pri lažji depresiji, sem začela jemati antidepresive brez recepta, Deprim Forte. Zdaj sem prebrala, da večini bolj pomaga čaj iz šentjanževke. Vem, da čaja in antidepresivov ne smeš mešati, me pa zanima ali to velja za Deprim, ki so blažji kot pravi antidepresivi? Morda kdo ve, ima kakšne izkušnje? Hvala.

A ni Deprim iz šentjanževke?

Ja.

Po moje torej ni potrebe, da poleg tablet piješ še čaj.
Kolikor poznam, so tablete dokaj učinkovite, je pa potrebno biti potrpežljiv (kot pri večini naravnih zdravil), ker se učinki ne pokažejo takoj, pač pa šele po kakem mesecu jemanja.

Malce si preberi tudi o Dominorju na sosednjem forumu (antistresne strategije (tudi na med.over.netu)), morda bi ti ti celo bolj pomagalo…

“… antidepresive brez recepta…” LOL

Antidepresive se dobijo samo na recept. Deprim je iz zeli šentjanževke, brez recepta. Pazi le, če jemlješ še katera druga zdravila, da ne bo prišlo do kakšne kontra indikacije.

R

……………………………

In kaj je tu smešnega? Šentjanževka je enako učinkovita kot sintetični antidepresivi. To, da raste na travniku in ne v fabriki, ni noben rrazlog za zaničevanje. Ima pač isto pomanjkljivost kot vsa naravna zdravila, namreč, da doziranje ne more biti čisto natančno, to je pa tudi vse.

Ne mi, prosim, s tistim “to je zeliščno, je brezveze”, ali pa “to je zeliščno, ne more škodit” itd. Tudi najmočnejši analgetiki, na primer, so čisto natur… anede?

……………………………

In kaj je tu smešnega? Šentjanževka je enako učinkovita kot sintetični antidepresivi. To, da raste na travniku in ne v fabriki, ni noben rrazlog za zaničevanje. Ima pač isto pomanjkljivost kot vsa naravna zdravila, namreč, da doziranje ne more biti čisto natančno, to je pa tudi vse.

Ne mi, prosim, s tistim “to je zeliščno, je brezveze”, ali pa “to je zeliščno, ne more škodit” itd. Tudi najmočnejši analgetiki, na primer, so čisto natur… anede?[/quote]

Ma, če bi ti malo bolj natur mislila, bi vedela, da šentjanževka ni tako nedolžna, sicer bi čaj prodajali v Tušu ali Šparu. Ne meni dajat primerjave med šentjanževko in antidepresivi. Če bi bila res tako učinkovita kot trdiš ti, bi dandanes psihiatri pisali AD kravam, ne ljudem! Tako pa se one na pašniku v velikem loku izogibajo šentjanževke. Na srečo one vedo, zakaj. Ti pa si poišči sama odgovore.

R

New Report

Close