Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Devištvo do poroke

Devištvo do poroke

Glede na temo http://med.over.net/forum5/read.php?151,10805765
me prav zanima, koliko vas je “zdržalo” do poroke in če ste svojemu mžu tudi priznale, da ste še devica?

zaljubljen sem v prijateljico ki ima okoli 30 let in je še devica.njeno načelo da do poroke seks odpade .jaz sem vzdržen ampak brez izkušenj zato ji ne znam povedati kako jo imam rad ter da jo lahko brez varanja počakam do poroke ,zelo malo je takih.

No, jaz nisem ravno do poroke, ampak nadpovprečno dolgo. In ne, nad neko starostjo ne poveš tipu, da si nedolžna. Vsaj vnaprej ne.
Nisem se pa namerno “šparala”. pač slučajno nisem imela fanta niti se mi ni zdelo,d a se moram posebej truditi, da ga najdem. Kandidat je bil kakšen tu in tam, a nikoli tak, da bi mi bil dovolj časa všeč… Pač splet okoliščin.
Ko sem se odločila, da hočem tipa, sem si jih pa našla enih par. Prvi sicer ni bil zadetek, drugi je bil 10ka in ga imam še zdaj.
Puncam pa še posebej mladim, premalo poudarjajo nevarnost prenosa bolezni pri seksu. Če bi si vsaka 15letnica zastavila vprašanje: ali je tale tipček vreden, da od/zaradi njega fašem raka, bi jih po mojem precej manj seksalo za šport. Zato bi bilo treba tudi fante cepiti proti HPV.

Vzdržnost do poroka je največja bedarija tega sveta. Pred poroka je treba partnerja sprobat pa naj bo to ženska ali moški. Jaz sem jih pred mojim imela 9 različnih in nihče me ni zadovoljil kot moj. To je prvo. Kot drugo, veliko ljudi je aseksualnih, če ne seksaš pred poroko tega ne moreš vedet, potem se pa poročiš z enim ali eno ki ji ni do seksa razen 1x na 10 let, potem se pa začnejo varanja, razpadi zakona in podobno. Meni je žal da jih nisem menjala še več pa sem se včasih delala nekaj krepostno, eh če veš kaj delaš je to samo super. Mi je pa zanimivo kak se tisti ki so se dolgo držali nazaj in so seksali prvič pr 30 ali še kasnej potem tolažijo da kak jim ni žal in je bila to najboljša odločitev ever.

Glede na število cerkvenih katoliških porok pri nas je ogromno vzdržnih do poroke, saj je po katoliških pravilih prepovedano pred tem zakramentom imeti kakršnekoli spolne odnose.

Začela sva hodit pri 18., potem sva bila do poroke, ki je bila pri 20., vzdržna. Potem sva končala faks. Imava 4 otroke. Tisti dve “vzdržni leti” sta bili prav fajn. Priporočam.

Najprej je treba vedeti, čemu služi življenje. Da se razvijamo in kultiviramo, ne pa da raziskujemo in podlegamo nagonom. V dobi divjaštva je predajanje nagonom normalno, v civiliziranem svetu pa tak način ni več potreben niti primeren.
Za kultivacijo so v zgodnji dobi človeštva skrbele religije, ki so s pravili ali zapovedmi usmerjale razvoj. Kot človeštvo smo odrasli, zato verstva nimajo več takšne moči kot nekoč. V kolikšni meri smo osvojili ali ponotranjili vrednote, v tolikšni meri jih znamo živeti. Osvojitev vrednot pomeni v razvoju človeka neko najosnovnejšo stopnjo, kot bi se naučil govoriti. Če se že gremo civiliziranost, ne gre brez kultivacije nagonov, čustev in razuma, ko človek živi po ustrreznih in potrebnih fizičnih navadah. S tem pripravi um, da deluje po zdravih vzorcih vedenja, s čemer poglablja etične odnose. Ob tem razvija intuicijo, ki se kaže v vse globlji sposobnosti razločevanja. Ta stopnja vodi do modrosti, ki je dejansko dojemanje enosti življenja. Ob poglabljanju etične drže in plemenitenju karakterja se vzporedno razvijajo duhovne moči, ki so kot stopnice do razsvetljenja.
Kdor hoče v razvoju napredovati, mu ne preostane nič drugega kot da živi po etičnih načelih. Razuzdano izživljanje nagonov pelje človeka po evolucijski lestvi nazaj namesto naprej. V tem tiči razlog za devištvo do začetka skupnega življenja, kar se realizira s poroko kot iniciacijskim obredom.
Še en razlog za devištvo je pomemben, namreč čistost potomcev.

In kaj ti misliš, da jim kdo preverja, če imajo še himen na mestu?

Osebno mislim, da je sploh za žensko danes velika čast, da ohrani svojo deviškost do poroke.

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

Začela sva hodit pri 18., potem sva bila do poroke, ki je bila pri 20., vzdržna. Potem sva končala faks. Imava 4 otroke. Tisti dve “vzdržni leti” sta bili prav fajn. Priporočam.[/quoteu]

Cestitke, predvsem tvoje u mozu. Tisti, ki je tega sposeben je ponavadi tapravi za celo zivljenje.

Uau, tole je pa res dobro napisano. Hvala. Mi je razsvetlilo par pojmov. Zaradi takih postov se splača brati mon, poleg veliko banalnosti potem najdeš še kakšen takle biser 🙂 hvala

pri vas imate že tudi internet?
pa celo pisat že znate???

tvoja češplja je očitno kot krožnik v litostrojski menzi.

Ravno obratno….ogromno katolikov ni vzdržnih do poroke. Cel kup se jih pa cerkveno poroči med nosečnostjo, ali potem ko je otrok že star kakšno leto. Ne poznam nobenega mlajšega katoliškega para, ki bi bil vzdržen do poroke, en starejši katoliški par (stara sta okoli 80 let) pa se je poročil, ko je bila ona noseča (takrat sta bila stara okoli 20 let). Torej že toliko let nazaj nista bila vzdržna. Že zdavnaj je bilo tudi na vasi precej deklet (ki so bile sicer versko vzgojene) nosečih pred poroko. Vzdržnost tako niti nima tolikšne povezave z vero kot z osebno odločitvijo.

Skratka, če župniku plačaš za obred, ne bo preveč “pridigal” o tem, da to ni fajn. Denar je sveta vladar.

tvoja češplja je očitno kot krožnik v litostrojski menzi.[/quote]

Dobra fora, si jo bom zapomnila.

Z nekom živim že 20 let pa se nikoli nisem poročila.

Jaz sem izgubila nedolžnosti dosti pozno, preko 20, manj kot 30 let. In kaj naj rečem?
Vedno mi je bilo žal, da nisem prej in več seksala.

Kdaj si pa nehala?

Hja v mladih letih lažje dobiš moškega za take aktivnosti. Potem pa vse težje.
Tako, da ja takoj mi je bilo že žal, da nisem izgubila nedolžnosti že par let prej. Koliko let prej bi lahko že uživala. Zdaj mi je pa žal, da si v mladih letihnisem dala več duška. Tudi kake avanturce pa to.

Mama mi je povedala, da funkcionira do konca-;))

Odgovora pa ni-;))

Ne vem kako dolgo funkcionira. Vem pa, da ne bom nikoli več najstnica, nikoli več dvasetletnica, ki bi imela moških dosti na razpolago.

Da. Ne ti in ne nihče, ki je že bil.

Zdravo,

Saj se dgoaja tudi obraten trend – MGTOW in aseksualnost (kot posledica nebrzdanega uživaštva). To ti je pa tudi agenda inženirjev (načrtovano starševstvo, redukcija prebivalstva).

Še malce znanstvene potrditve (med vrsticami) za devištvo do poroke.

Prvotno res, kasneje pa so se v te inštitucije infiltrirali posamezniki, čigar namen je bil oslabiti prej omenjene. Ne kot človeštvo smo samo tehnološko odrasli – namesto krampa in lopate imamo bagre, duhovno smo pa padli še na manjšo stopnjo razvoja kot neki pogani v Amazoniji.
Današnja faza v kateri se nahajamo je razkroj. Od tu naprej sta dve poti možni – diktatura (NWO) ali duhovna svoboda (ne vem neka plemenska organiziranost družbe), ki se bo realno odražala tudi v fizični.

Vse res, vendar se danes kritični um namerno ne razvija, tisti ki pa dvomijo vse kar jim LCD TV prinese na pladnju, so pa takoj tako ali drugače popredalčkani v “skupino Tin Foil Inc.” Druga zadeva pa je izločitev posameznikov iz skupnosti, ki s svojimi dejanji, obnašanjem ali govorjenjem škodijo tehtnici nagona vs. razvoja.
Kako se bo pa kritični um razvijal, ko pa imamo inherentno prisotno New Age filozofijo v vseh sferah družbe (Do What Thou Wilt Shall Be The Whole Of The Law – A. Crowley)… ? Ko za našo srečo čaka cel kup pozunanjenih produktov, ki naj bi jo nam instantno zagotovili ?
Prvo moraš priti do teh spoznanj kaj je ta svet, šele potem boš dovolj močan, da se boš lahko izoliral od njegovih škodljivih vplivov – ko boš videl posledico-e dejanj-a še preden bo lahko do tega prišlo (genij ima takšno intuicijo). Ko enkrat vidiš posledico nekega dejanja (ki je ali bo škodljivo zate), tudi skušnjave enkrat ne bo več. Vsaj racionalen človek bo znal tako gledati, nekdo, ki pa skrbi samo za svoj “endorfine rush” se bo pa pač obnašal tako kot vsaj narkić.

Na koncu bodo ti “čistuni” preganjani veš ? Poznaš zgodbo o Sodomi in Gomori ?
Ja, vendar to ti je eden del genetske čistosti, imaš tudi še druge vidike. Vsekakor se “grehi” staršev prenesejo na potomce.

On[/url] ti tudi zanimivo podobne stvari obravnava (če te zanima).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close