Dež v Kranjski Gori – kaj početi?
Smo na dopustu v Kranjski Gori (z 12-letnikom) in nam je malo dolgčas, ker dežuje. Imate kakšno uporabno idejo, kaj početi v tem dežju? V hotelski bazen ne bi šli, ker so verjetno vsi ostali gostje tudi tam:-)
Lahko se kam zapeljemo, si kaj ogledamo, pa ne poznamo, kaj je zanimivo tod okoli …. Razdalja sicer ni ovira, v poštev prideta tudi Italija in Avstrija (no, ne ravno 200 km stran).
Lahko greste v Villach, čeprav v tem dežju je edino Atrio nakupovalni center, če vas to zanima. Odprto do šestih v soboto.
Pred Villachom imate tudi toplice:
http://kaerntentherme.com/kt-de/fun/oeffnungszeiten-preise.php
Trbiž – tržnica.
Potem pa ostane samo še palerina in škornji, pa ven v dež
Delavnica bo 24.7 če ti še prav pride
KEKČEVE MUZEJSKE USTVARJALNICE v LIZNJEKOVI HIŠI V KRANJSKI GORI
KDAJ NASLOV DELAVNICE URA OPIS STAROST CENA
24.7. LUTKOVNO GLEDALIŠČE 9. – 12. 30 Prazne steklenice lahko oživijo in nam s pomočjo naše domišljije zaigrajo lutkovno predstavo. od 6 let naprej, mlajši otroci naj pridejo v spremstvu staršev 2 eur
31.7. LAČNE MIŠKE 9. – 12. 30 Znate uloviti miško v tulec? Bomo poizkusili? Pa še kruh bomo spekli v stari kmečki peči. od 6 let naprej, mlajši otroci naj pridejo v spremstvu staršev 2 eur
Delavnice so primerne za otroke od 6. leta naprej, za mlajše otroke je potrebno spremstvo odraslih. Cena posamezne delavnice je 2 evra. Izdelke, narejene v delavnici, otroci odnesejo domov.
Dodatne informacije: 08 380 67 32 (Neli) ali 04 588 19 99 (Liznjekova hiša)
Moje sožalje, jaz sem na Bledu
Evo ravno z dolgega sprehoda, prišla nazaj mokra kot cucek in premražena, nato skočila pod dolg, topel tuš, se toplo oblekla in se grejem ob kofetku. Ej, a veš da paše? Ni boljšega, kot ko prideš ves premočen domov in pod topel tuš. Tako da jaz vam priporočam dolg sprehod, saj niste iz cukra.
Malo poguglaj, če se danes kaj dogaja na Jesenicah.
Drugače je pa tole primerno vreme za tarok ali remi.
Železarski muzej na Jesenicah. Dobre makete, gibljiva dvigala…………………….zelo zanimivo za tako starost.
Ga je malo težje najt. Nekako mimo železniške postaje na desnem ovinku, čez most in desno po enem kolovozu mimo opuščenih hal. Malo grozljivo za videt – kot v kakšnem ameriškem filmu – je pa muzej vreden ogleda.
Pa gasilsko veselico imate danes:
http://www.kranjska-gora.si/Prireditve/Koledar-dogodkov
No, precej bolj enostavno je, če avto enostavno pustiš pred Sparom in greš do muzeja 50 m peš čez parkirišče. Do Spara se pa pride tudi po normalni cesti, se ni treba vozit po kolovozih mimo starih fabrških hal. :))[/quote]
Ja ko smo bili mi v muzeju ni bilo niti S od Spara, tako da ko bomo v tistih koncih je ta podatek super.
Čeprav so hale – duhovi opomin za vse kaj se zgodi ( dogaja ) z nekoč cvetočo železarno.
No, precej bolj enostavno je, če avto enostavno pustiš pred Sparom in greš do muzeja 50 m peš čez parkirišče. Do Spara se pa pride tudi po normalni cesti, se ni treba vozit po kolovozih mimo starih fabrških hal. :))[/quote]
Ja ko smo bili mi v muzeju ni bilo niti S od Spara, tako da ko bomo v tistih koncih je ta podatek super.
Čeprav so hale – duhovi opomin za vse kaj se zgodi ( dogaja ) z nekoč cvetočo železarno.[/quote]
Uf, potem pa že dolgo niste bili pri nas. Pridite pogledat, kako so uredili okolico (reče se Stara Sava), tudi hale so večinoma že vse obnovljene, notri ima nekaj podjetij poslovne prostore, glavna – največja hala pa čaka, da v njej zaživi pokrita tržnica.
LP z deževne Gorenjske!
Hvala vsem za ideje, šli smo v mestni muzej v Beljak. Hoteli smo tudi sem: , a ne deluje več v Beljaku, samo na spletni strani so pozabili omeniti:-(
Za prihodnjič smo si prihranili Planinski muzej v Mojstrani in železarski muzej na Jesenicah (za tega niti vedela nisem). Tamar, kolesarsko pot in te zadeve pozanmo, a so nam ljubše v suhem vremenu:-)